Egyre több újság a Digitalstand kínálatában - immár okostelefonokon is

forrás Prim Online, 2011. június 28. 15:39

A Heti Válasz kiadói és a Netspring Kft. fejlesztői tudásbázisával létrehozott platformfüggetlen online lapolvasó szolgáltatás - a Digitalstand - vezetői két jelentős előrelépésről számoltak be mai sajtótájékoztatójukon. Az egyik a tartalmi bővülés: a napról napra gazdagabb és immár ötvennél is több digitálisan előfizethető kiadvány közé - a Ringier Kiadóval kötött együttműködés révén - Magyarország három vezető sportmagazinja, a Nemzeti Sport Magazin, a Képes Sport és a Sport & Style is bekerült. A másik: a Digitalstandhoz való hozzáférés módja is kiegészült, immár nem csak táblagépeken és PC-ken, hanem Android-os okos-telefonokon is iPhone-on is kényelmesen olvashatók a papírújságok digitális verziói.

Digitális magazinok évek óta léteznek, de csak most állnak tömegesen rendelkezésre azok az eszközök, amelyek olvasásukat hétköznapi, kényelmes szokássá emelhetik. A táblagépek és az okostelefonok terjedésével párhuzamosan az App Store meghonosította a tartalomvásárlás kultúráját, így a felhasználók digitális formában is igénylik a minőségi, fizetős médiatartalmat. Ezt a hullámot lovagolja meg a vezető magyar online újságosstand, a Digitalstand.

 

A kiadói háttérrel életre hívott megoldás célja, hogy minden tartalomfogyasztó eszközön biztosítsa a digitális olvasás élményét a felhasználóknak, akik megvásárolt lapjaikat a szolgáltatás indulásától kezdve valamennyi számítógép- és tabletplatformon elérhetik. Mostantól a hazai okostelefon-tulajdonosok egymilliós tábora is kényelmesen, mobilkijelzőre optimalizált formátumban olvashatja digitális lapjait a két nagy platformon, Androidon és iPhone-on. A potenciális olvasótábor egy részének már most van ilyen készüléke, a jövőben pedig sokan tervezik a vásárlását. Az okostelefonok tulajdonosaira jellemző, hogy keresik készülékük új lehetőségeit és a magyar tartalmakat, így a Digitalstand létező igényeket elégít ki.

 

Fontos megjegyezni, hogy a Digitalstand nemcsak a nyomtatott lapok digitalizált változatának megjelentetésére ad lehetőséget. A HTML5 szabvány révén a kiadók által igényelt szinte bármilyen interaktív objektum egyszerűen és gyorsan beépíthető a digitális kiadványokba, arra pedig már most ingyenesen lehetőség van, hogy videókkal, képgalériákkal, linkekkel és scrollboxokkal dobják fel a könnyen kezelhető szerkesztőségi rendszerbe feltöltött pdf-eket. A felhasználó ráadásul jobb ár/érték aránnyal kapja meg az akár interaktív elemekkel is bővített digitális lapjait, mint a nyomtatott változatot: a digitális kiadások a nyomtatott magazinoknál 30-50 százalékkal olcsóbbak.

 

"Magyarországon először érhető el kényelmesen okostelefonon digitális lappiac" – jelentette ki D. Nagy Ibolya, a Digitalstand Kft. ügyvezetője a társaság budapesti sajtóreggelijén. "Meggyőződésünk szerint a Digitalstand valódi terjesztési alternatívát kínál a nyomtatott médiának a digitális világban, ráadásul immár nem a jövőben, hanem itt és most."

 

"A siker titka, hogy a felhasználói élmény impulzusszerű és eszközökön átívelő legyen" – tette hozzá Rostás Zoltán kereskedelmi igazgató – "A Digitalstand letisztult felületén ez tökéletesen megvalósul, ahogy az azonnali olvasás és vásárlás lehetősége is. Egy olvasó általában többféle eszközt is használ, és lapjait a Digitalstand felhő alapú rendszerében valamennyiről elérheti."

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nő, de rohamosan öregszik a személygépkocsi állomány

Az életminőséggel szoros összefüggésben áll egy személygépkocsi fenntartásának képessége. A KSH adatai szerint Magyarországon 2019-ben, a gazdasági növekedés csúcspontján, 3,8 millió darab személygépkocsi volt. 2010 és 2019 között a reálkeresetek 85%-kal emelkedtek, miközben a személygépkocsik száma 28%-kal (828 ezer darabbal) növekedett. 

2021. március 4. 13:24

Virtuális parkőrök vigyázhatnak az afrikai szavanna veszélyeztetett állataira

A Samsung Wildlife Watch elnevezésű kezdeményezésével a felhasználók a technológia segítségével küzdhetnek az orvvadászat ellen az afrikai szavannán. A Samsung Galaxy S20 Fan Edition professzionális kamerái egésznapos élő videót rögzítenek a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban található Balule Természetvédelmi területről. A felhasználók világszerte csatlakozhatnak a felhíváshoz és virtuális parkőrként vigyázhatnak a védett állatfajokra, miközben a természetes élőhelyükön figyelhetik meg őket.

2021. március 4. 12:15

Ki felel a vállalatok kiberbiztonságáért és adatvédeleméért?

Ha meghalljuk a GDPR mozaikszót, az üzleti szférában ma már jó eséllyel mindenki tudja, hogy mit jelent. A vállalatvezetőknek és az informatikai szakembereknek pedig óriási összegek lebegnek a szemük előtt, ha a cégeket fenyegető bírságokra gondolnak. A koronavírus-járvány következtében még nagyobb jelentősége lett az általános adatvédelmi rendelet betartásának, hiszen az otthoni munkavégzés elterjedésével több és többféle kiberbiztonsági kihívással nézünk szembe, mint korábban. 

2021. március 4. 11:01

Eredményes évet zárt a Raben

Fennállásának legeredményesebb évét zárta tavaly a Raben Trans European Hungary Kft. A logisztikai vállalat a kedvező pénzügyi eredmények mellett műszaki, informatikai fejlesztésekkel, valamint új telephely létesítésével erősítette pozícióját, idén pedig újabb raktárakat nyit az ország több pontján. A Raben Group nemzetközi szinten is jól teljesít, a 13 országban jelen lévő cégcsoport forgalma 2020-ban meghaladta az 1,26 milliárd eurót.

2021. március 4. 09:46

2021-től a sportfogadás végleg az internetre költözhet

Az előző évtized technológiai fejlődése a sportfogadást is teljes egészében megreformálta. A különböző online sportfogadási oldalak egymás után indították el az online fogadási platformjaikat, aminek eredményeképpen a sportfogadás már nem igényel fizikai jelenlétet a különböző lottózókban és az egyes újságárusoknál. Az internetes, digitális világ rohamos felgyorsulásával, valamint a 2020-as világjárvány kirobbanásával a sportfogadás további lépéseket tett az online platformok teljes győzelme felé.

2021. március 3. 20:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55