Üzembe helyezték a MÁV távközlési üzemeltetését támogató új rendszerét

MTI Sajtóadatbank, 2011. július 1. 09:39

Üzembe helyezték a MÁV Zrt. távközlési üzemeltetését támogató, 350 millió forintos beruházással kialakított új rendszerét csütörtökön a budapesti távközlési főnökségén.

A régi rendszert Mosóczi László, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese állította le, az újat Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációs államtitkára indította el.

Az átadást megelőző sajtótájékoztatón Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, hogy az informatikai rendszer átadása mérföldkő a MÁV modernizálásában, európai színvonalat képvisel, és lehetővé teszi az eddigi papír alapú adminisztráció átvitelét elektronikus formára.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a Digitális Megújulás Cselekvési Tervben meghatározott fő célokat, az esélyegyenlőség megteremtését, a versenyképesség növelését, az átláthatóságot szolgálja a MÁV új rendszere, amely erősíti a cégcsoportnál az üzleti szemléletet, költséghatékony működést tesz lehetővé, és növeli az utasok biztonságát.

Mosóczi László, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az új rendszer összefogja a vasúti közlekedés fontos területeit, és biztosítja az egységes távközlési felügyeleti rendszer megvalósulását, gyors hibaelhárítást tesz lehetővé.

A MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese beszámolt arról, hogy három évvel ezelőtt született meg a döntés a rendszer kialakításáról, ezt követően két fordulós közbeszerzési eljárást indítottak, 2009 decemberében a legkedvezőbb ajánlatot adó  NETvisor Zrt. nyerte el munkát. 2010-ben kötötték meg a megvalósítására szóló szerződést, 2011 áprilisában megkezdődött a fejlesztés teszt- és próbaüzemelése.

Az MTI kérdésére válaszolva Mosóczi László elmondta, hogy a 350 millió forintos beruházáshoz még további 40 millió forintos költség társul, amely a GSM-R rendszerhez való kapcsolódást teszi majd lehetővé. A tervek szerint egy éven belül a központi adatbázist minden szakszolgálat feltölti, és ekkorra valósulhat meg a papír alapú adminisztráció teljes elektronizálása.

Kulcsszavak: MÁV távközlés

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Exkluzív betekintést adnak három hősies hivatás munkájába a HUAWEI P60 Pro-val készített fényképek

Magyar fotográfusokkal együttműködve különleges mobilfotó-sorozattal mutatja be az éjszaka hétköznapi hőseinek életét a Huawei. A Huawei P60 Pro okostelefonnal készített képek exkluzív betekintést adnak három olyan hivatás – kutató-mentők, tűzoltók, polgárőrök – képviselőinek életébe, akik éjszakánként mások biztonságáért, nyugalmáért dolgoznak, akkor is készenlétben állva, amikor a többség az időt pihenéssel, alvással tölti. 

2023. június 7. 20:41

Divatfotózás a HONOR csúcskategóriás készülékével

A fotózás a kezdetektől fogva a divatipar elengedhetetlen része. A folyamatosan változó trendeket és stílusokat ugyanis meg kell örökíteni, elvégre meghatározzák az egyes korszakokat. A fotótechnológia fejlődése jelentős szerepet játszott a divatfotózás alakulásában is, exkluzív művészeti formából a személyes stílus médiumává alakítva azt. A HONOR Magic5 Pro egy forradalmi okostelefon, amely új szintre emeli a fotózást. Egy olyan eszköz a divatrajongók számára, amely ideális hogy, segítségével felfedezzék és kiaknázzák kreatív lehetőségeiket.

2023. június 7. 15:54

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Vadonatúj, trendi színekben érkezik a megújult Nokia 2660 Flip

Húzd jobbra a valóságot a vadonatúj, Pop Pink és Lush Green színekben is elérhető Nokia 2660 Flippel. A már jól ismert, élénk színekben újragondolt készüléket a Z és Y generáció hirtelen megugró érdeklődése hívta életre, akik a saját mentális egészségük érdekében egyre többen választják a Flipet, hogy korlátozzák az okostelefonjuk képernyője előtt töltött idejüket.*

2023. június 2. 09:54

Mobiltelefonokon érkezik a bankolás jövője

A következő évtizedben az Y és a Z generáció válnak a bankok legfontosabb célcsoportjaivái, mivel várhatóan közel 70 billió dollárnyi vagyon száll rájuk szüleiktől. Mit jelent ez a bankszektor számára? Először is azt, hogy gyorsan kell digitalizálódnia. Az újabb generációk szülöttei számára a mobiltelefonok kiemelt fontossággal bírnak: gyors, kényelmes és könnyen navigálható hozzáférést szeretnének a szolgáltatásokhoz. Mivel az Y és a Z generáció közel fele online szeretne hozzájutni a szükséges információkhoz, a banki szolgáltatások iránti elvárásaik eltérnek a szüleikétől.

2023. május 31. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39