Jól debütált a fesztiválkártya a VOLT-on

Tóth Bálint, 2011. július 2. 10:20

Hasznos újdonság, hogy idén a Szigetes rendezvényeken belül csak készpénzmentes fizetési lehetőség van az árusító helyeken. A VOLT Fesztivál első napján, kedden 10 ezer látogató használta zökkenőmentesen a Metapay Fesztiválkártyát, amely használói számára könnyebbé, s gyorsabbá teszi a fizetést. A 18 évnél fiatalabbak alkoholvásárlási lehetőségét megszűntetni próbáló karszalag bevezetése azonban - tapasztalataink szerint - nem érte el célját.

Nagy tömeget vonzó fesztiválon először működött élesben a Metapay Fesztiválkártya, amely a készpénzmentes fizetést teszi lehetővé a 19. VOLT Fesztiválon. A látogatók egy műanyag kártyát kapnak, s az arra feltöltött összeget költik a rendezvény során: a terminálokhoz érintett kártyák segítségével kerül kifizetésre a vásárlás.

A Metapay szolgáltatása képes arra, hogy alkalmilag létrehozott, nem állandó helyszínen megteremtsen egy virtuális, kártyás fizetési rendszert, amely az adott időszakban folyamatosan képes kiszolgálni több tízezer embert, s lebonyolítani több százezer tranzakciót.

A Fesztiválkártya a világon egyedülálló, ebben a formában sehol másutt még nem használt, innovatív termék. Teljesen magyar fejlesztés eredménye, amely a készpénzmentes fizetési szolgáltatás egyik legeredetibb, s legkiforrottabb megoldása.

Más fesztiválokon – Magyarországon éppúgy, mint a nyugati világ nagy hírnévnek örvendő fesztiváljain – ugyan egyre inkább terjednek a készpénzmentes megoldások, de azok még mindig jellemzően papírból készült kuponokra épülnek, fix, előre meghatározott értékkel. A kártya azonban egy bonyolult informatikai rendszerre támaszkodva tetszőleges értékű feltöltéssel, azonnali fizetési lehetőséget biztosít a kártyán keresztül és tetszőleges értékű áru vásárolható vele.

A tapasztalatok alapján kijelenthetjük, hogy valóban hasznos újdonságról van szó, ami segíti a fesztiválozókat, és az árusoknak is egyszerűsödik a dolga, hiszen csak be kell ütni az összeget egy terminálba, és a vásárló azonnal fizethet, nincs várakozási idő. Az esetek nagy kis százalékában a kártya olvasása során hibát is tapasztaltunk, de ez nem jelent semmiféle veszélyt a "számlánkra" nézve, mindössze egy pár másodperccel "kerül többe" a tranzakció.

A biztonság növelése érdekében kapható tok és nyakpánt is, melyet a már feltöltött kártyával tudunk a feltöltőpontokon és a fesztiválboltban megvásárolni, "mindössze" 1500 forintért.

A fesztiválozó tömegben a 18 évnél fiatalabbak alkoholvásárlási lehetőségét megszűntetni próbáló karszalag (melyet minden 18 év feletti fesztiválozó kaphat a bejáratnál) azonban nem tűnt megfelelő megoldásnak. A VOLT eddigi négy napja alatt egyetlen olyan vendéglátóhellyel sem találkoztunk a fesztivál területén, ahol gondot jelentett volna sörvásárlás során, hogy nincs ilyen karszalag a kezünkön. Reklámfelületnek azonban nem utolsó lehetőség, az Új Magyarország logó és felirat ettől függetlenül a fesztiválozók nagy részének kezén megtalálható. (Azt is megtudtuk a rendezőktől, hogy elméletileg van ellenőrzés arra, hogy a pultban állók valóban csak annak adnak-e alkoholt, akinek van ilyen karszalagja, gyakorlatilag azonban ők is tudják, hogy ezt nem igazán figyelik a vásárlásokkor...)

Kulcsszavak: fesztivál

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39