Új Canon tudományos számológép és emulátor szoftver

forrás Prim Online, 2011. július 2. 10:26

A Canon bemutatta az F-718SGA Emulator szoftvert, valamint az F-715SG számológépet. Az F-718SGA Emulator a vállalat első olyan szoftveralapú terméke, amely a Canon tudományos számológépeinek funkcionalitását egy számítógép képernyőjén biztosítja. Az osztálytermi és előadótermi használatra fejlesztett F-718SGA Emulator segítségével a tanárok egy fontos
vizuális segédeszközhöz jutnak a matematikaórákon.

Az F-718SGA Emulator intuitív és egyszerűen használható szolgáltatásai rugalmasságot és a képernyőn megjelenő tartalom egyszerű vezérlését biztosítják az oktatók számára. A Canon F-718SGA tudományos számológép fizikai jellemzőit utánzó szoftverrel a tanárok interaktív módon mutathatják be az összetett számításokat, akár nagy hallgatóságnak is. A szoftver így ideális megoldás olyan tanárok számára, akik egy adott számításról lépésről lépésre haladó útmutatót szeretnének készíteni.

Az összetettebb számításokhoz az oktatók felhasználhatják a független képernyő-nagyítási funkciót, amely a tudományos számológép LCD kijelzőjének nagyobb verzióját indítja el, így megkönnyíti a hosszabb matematikai egyenletek bemutatását és magyarázatát. Az F-718SGA Emulator kialakítása teljesen rugalmas, és problémamentesen, bármilyen osztálytermi számítógépen közvetlenül egy CD-ROM-ról futtatható.

Az F-715SG ideális megoldás az összetett egyenletekkel dolgozó diákok számára. A háromféle – fehér/kék, fehér/magenta és fekete – színkombinációnak köszönhetően minden diák kiválaszthatja az ízlésének és személyiségének megfelelő modellt. A számológép nagyméretű LCD kijelzőjén egyszerre kétsornyi tartalom is megjeleníthető, amely megkönnyíti a hosszabb számításokat. A 250 beépített függvény és szolgáltatás közé tartozik az akár 17 különböző numerikus eredmény rögzítésére, tárolására és előhívására alkalmas memória. A család többi modelljéhez hasonlóan az F-715SG számológép is részben újrahasznosított Canon anyagokból készül. Minden modell esetén a kemény tokot, illetve egyes modellek esetében3 a tok alsó részét is Canon újrahasznosított műanyagból gyártják. A napelemnek és a cserélhető elemnek köszönhetően garantált az egész napos működés, az új, alacsony elemtöltöttségre figyelmeztető jelzéssel pedig a felhasználók könnyedén nyomon követhetik az áramellátás szintjét.

Kulcsszavak: Canon oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A gyermekeket érő folyamatos pénzügyi nyomás veszélyeire hívja fel a figyelmet az NMHH

A videójátékok térhódítása ma már a társadalom széles köre számára érzékelhető jelenség. A játékok az elmúlt években a gyermekek és a felnőttek számára is népszerű kikapcsolódási formává váltak, éppen ezért a videójátékkal kapcsolatos pénzügyi műveletek kérdésére is érdemes néhány percet szánnunk. A játékosok, vagy „gamerek” ma már nem csupán a szoftverek vásárlásakor, de azokon belül is számos olyan bevételszerzési formával találkoznak, amely a nagyobb pénzügyi tudatosság kialakításának szükségességét jelzi számunkra.

2023. június 5. 19:06

A diákmunkában elindult a nyári szezon

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás. 

2023. június 5. 17:10

Mesterséges intelligencia ír hirdetéseket egy ingatlanirodának

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál már a mesterséges intelligencia (MI) generálja a hirdetési szövegeket. 

2023. június 5. 15:41

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

A Széchenyi István Egyetem újabb 32 fiatal kutatója nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját

A győri Széchenyi István Egyetem újabb 32 hallgatója és oktatója nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) ösztöndíját, akik idén is kétnapos konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat. A pilóta nélküli járművektől a kis- és középvállalkozások helyzetén át egészen az egészséges csokoládé előállításáig számos érdekes kutatás hangzott el a rendezvényen.

2023. június 5. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39