Új Canon tudományos számológép és emulátor szoftver

forrás Prim Online, 2011. július 2. 10:26

A Canon bemutatta az F-718SGA Emulator szoftvert, valamint az F-715SG számológépet. Az F-718SGA Emulator a vállalat első olyan szoftveralapú terméke, amely a Canon tudományos számológépeinek funkcionalitását egy számítógép képernyőjén biztosítja. Az osztálytermi és előadótermi használatra fejlesztett F-718SGA Emulator segítségével a tanárok egy fontos
vizuális segédeszközhöz jutnak a matematikaórákon.

Az F-718SGA Emulator intuitív és egyszerűen használható szolgáltatásai rugalmasságot és a képernyőn megjelenő tartalom egyszerű vezérlését biztosítják az oktatók számára. A Canon F-718SGA tudományos számológép fizikai jellemzőit utánzó szoftverrel a tanárok interaktív módon mutathatják be az összetett számításokat, akár nagy hallgatóságnak is. A szoftver így ideális megoldás olyan tanárok számára, akik egy adott számításról lépésről lépésre haladó útmutatót szeretnének készíteni.

Az összetettebb számításokhoz az oktatók felhasználhatják a független képernyő-nagyítási funkciót, amely a tudományos számológép LCD kijelzőjének nagyobb verzióját indítja el, így megkönnyíti a hosszabb matematikai egyenletek bemutatását és magyarázatát. Az F-718SGA Emulator kialakítása teljesen rugalmas, és problémamentesen, bármilyen osztálytermi számítógépen közvetlenül egy CD-ROM-ról futtatható.

Az F-715SG ideális megoldás az összetett egyenletekkel dolgozó diákok számára. A háromféle – fehér/kék, fehér/magenta és fekete – színkombinációnak köszönhetően minden diák kiválaszthatja az ízlésének és személyiségének megfelelő modellt. A számológép nagyméretű LCD kijelzőjén egyszerre kétsornyi tartalom is megjeleníthető, amely megkönnyíti a hosszabb számításokat. A 250 beépített függvény és szolgáltatás közé tartozik az akár 17 különböző numerikus eredmény rögzítésére, tárolására és előhívására alkalmas memória. A család többi modelljéhez hasonlóan az F-715SG számológép is részben újrahasznosított Canon anyagokból készül. Minden modell esetén a kemény tokot, illetve egyes modellek esetében3 a tok alsó részét is Canon újrahasznosított műanyagból gyártják. A napelemnek és a cserélhető elemnek köszönhetően garantált az egész napos működés, az új, alacsony elemtöltöttségre figyelmeztető jelzéssel pedig a felhasználók könnyedén nyomon követhetik az áramellátás szintjét.

Kulcsszavak: Canon oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09