Az idő pénz(tárca) is egyben...

Vértes Ádám, 2011. július 4. 10:55

A Sziget Szervezőiroda fesztiváljain - már tudjuk - száműzték a készpénzt. És azt is tudjuk, hogy Fesztiválkártyával, esetleg mobiltelefonnal is lehet fizetni. A Heineken Balaton Soundon azonban egy világújdonság is társul a kártya és a telefon mellé: itt az új fizetőeszköz, a Fesztiválóra, amit a Szigeten is lehet majd kapni.

A Fesztiválóra érintésmentes (NFC) technológiával készült, több európai ország és az Egyesült Államok fesztiváljai használják a közeljövőben, a premierre azonban Magyarországon kerül sor.

 

A Fesztiválóra egy feltölthető Fesztiválkártya tudása, egy - az adott fesztivál arculatára szabott -  limitált kiadású, trendi órába építve. A tulajdonosa a fesztivál területén mindenhol fizethet vele egyetlen érintéssel ugyanúgy, mint a Fesztiválkártyával – ekkor a hagyományos bankkártyaterminálokhoz hasonló terminálon nemcsak a vásárlás összege, de az órán megmaradó egyenleg is megjelenik. A véletlen fizetések, dupla fizetések kizártak. Az óra ellenáll a “természeti csapásoknak” – az sem baj, ha a gazdáját a Balatonba vagy zuhanyozni is elkíséri és mivel mindig a gazdáján van, nehéz elveszteni és lopásbiztos is.

 

A fesztiválon megtalálható Fesztiválkártya Feltöltő Pontoknál, valamint a VOLT Bolt pontoknál lehet hozzájutni az órához, bruttó 7.990 Ft-os áron. A Fesztiválkártya Feltöltő Pontoknál azonnal pénzt is lehet rá tölteni, készpénzzel vagy a kijelölt pontoknál bankkártyával.

 

Az órára feltöltött és el nem használt pénz a rendezvény nyitvatartási ideje alatt a Feltöltő Pontoknál bármikor visszaváltható, az óra pedig örök emlékként hazakíséri tuljdonosát.

 

Az óra használatára a Fesztiválkártya szabályai vonatkoznak.

 

Kulcsszavak: fesztivál e-pénz karóra

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már várja az érdeklődőket a Schneider Electric Fenntarthatósági Iskolája

Új eszközt kínál a fenntarthatósági törekvések még eredményesebb megvalósításához a vállalkozások és szakemberek számára a Schneider Electric, már lehet jelentkezni a társaság Fenntarthatósági Iskolájába. Az ingyenesen elérhető digitális platform számos interaktív tanfolyamot kínál, amelyek célja, hogy felvértezze az érdeklődőket a fenntarthatósági teljesítményük javításához szükséges ismeretekkel és készségekkel.

2023. június 4. 14:33

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Bionika, robotika és intézményi spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon

Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án. Az idei év központi témája az egyetem innovációs sokszínűsége lesz. Dróntechnológiai, bionikai és robotikai fejlesztések is bemutatkoznak a programban. Az Innovációs Napon debütál az egyetem új spinoffokat és startupokat támogató programja a BME U[S]³.

2023. június 4. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39