Párthonlapot törtek fel osztrák hackerek

MTI Sajtóadatbank, 2011. július 11. 10:01

Feltörte egy osztrák párt honlapját, s bankok és állami intézmények elleni hasonló támadásokkal fenyegetőzik egy osztrák hackercsoport.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) internetes kezdőlapján egy szárnyas pónilovat ábrázoló rajz volt látható és azalatt a "pwned" felirat, a powned (elcsípve) angol szó rövidített formája. A magát Anonymusnak (Névtelen) nevező csoport egy tagja telefonon közölte az APA osztrák hírügynökséggel, hogy ők törték fel a honlapot. Kijelentette, hogy "kormányzati honlapok, bankok és más korrupt intézmények" következnek.

Az FPÖ honlapján rövid időre felhasználónevek és jelszavak is láthatóak voltak, az utóbbiak kódolt formában.

Tíz napja az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) honlapját is feltörték, akkor a kezdőlapon az Anonymus logója volt látható, s kódolatlan felhasználói jelszavakat is közöltek.

A csoport saját magát úgy jellemzi, hogy "sem jobb- sem baloldaliak". Közlésük szerint a sajtó- és véleményszabadságért és az emberi jogokért lépnek fel.

 

Kulcsszavak: security hacker

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental hatékony hajtószíjakkal látja el a Goldwind szélturbinákat

A Continental technológiai vállalat látja el hajtószíjakkal a kínai Xinjiang Goldwind Science and Technology gyártóvállalat által előállított szélturbinákat. Az egyedülálló és szabadalmaztatott konstrukcióban a németországi Dannenbergben gyártott szíjak lehetővé teszik, hogy a rotorlapátokon fogaskerekek vagy hidraulika nélkül lehessen állítani. A Continental tervezői két, már kipróbált és bevált fogasszíj-technológia optimális kombinációjának segítségével fejlesztették ki a szíjakat. 2018-ban a Continental közel két millió eurót fektetett be alsó-szászországi helyszínén, hogy meg tudjon felelni a kínai vállalat évi több mint 100 kilométernyi hajtószíjat kitevő szükségletének.

2020. június 6. 16:27

Licencszerződést kötött az LG és a Miele

Hosszú távú, a robotporszívó-technológiákra vonatkozó szabadalmi licencszerződést kötött az LG Electronics (LG) és a Miele & Cie. KG (Miele). A megállapodás szerint az LG saját fejlesztésű, szabadalmazott robotporszívó-technológiáit a Miele is felhasználhatja kereskedelmi forgalmazásra szánt robotporszívóiban.

2020. június 6. 14:55

2020 végéig újabb testkamerák érkeznek a MÁV-START-hoz

A MÁV-START az országszerte dolgozó kollégák tapasztalatai alapján, idén év végéig várhatóan – a meglévő rendszerrel kompatibilis – közel hetven új testkamera beszerzését tervezi. A kiírt pályázatra 2020. június 19-ig várja a vasúttársaság az ajánlatokat; eredményes eljárás esetén, az eszközök beszerzéséről szóló szerződés megkötése tervezetten július közepén történhet meg.

2020. június 6. 12:44

Microsoft Civil Tech Hub: segítség a digitalizációs szintlépésben

A civileké volt a pálya: húsz társadalmi szervezet munkatársai ismerkedhettek meg az irodai munka hatékonyságát megtöbbszöröző Office 365 mesterfogásaival a Microsoft Civil Tech Hub ingyenes képzéssorozatán. A résztvevők a várakozásaikat is felülmúló, eredményes és hangulatos tudásátadásról számoltak be.

2020. június 6. 10:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás