Heineken Balaton Sound: hálózat és buli magasfokon

Vértes Ádám, 2011. július 13. 21:08

Összesen 101 500 látogató bulizott a parton, akik vagy 60 helyszínen találkozhattak a fesztivál informatikai hálózatával. Ez a hálózat tette lehetővé a százezres embertömeg beléptetését, a bankkártyás fizetéseket, az IP kamerák képeinek továbbítását, illetve a hangszabályzó limiterek felügyeletét.

 

Az ACE Telecom a legnagyobbakat tekinti példaképének, mindössze hat nap alatt építette fel a Heineken Balaton Sound IT hálózatát, amely a rendezvény sikeres működéséhez szükséges informatikai hátteret biztosította. Egy ekkora fesztivál sikere nagyban múlik az IT rendszer megbízható működésén. A Zamárdi szabad strand több mint 100 000 négyzetméteres területén több, mint 100 000 ember napozott, strandolt, táncolt és persze evett-ivott, amiért elektronikusan fizetett. A mikrohullámú betáplálás Balatonfüredről érkezett meg a parton kialakított vezetékes gerinchálózatra, amelyről vezetékes kapcsolattal és rövid rádiós szakaszokkal látták el a helyszíneket internet és belső adathálózati szolgáltatásokkal. A rendezvény méretét figyelembe véve hat különböző, magas rendelkezésű alhálózat kialakítására volt szükség. A kiépített rendszeren keresztül üzemelt a jegyértékesítés és a beléptetés 8 helyszínen, a fesztivál kártya rendszer bankkártyás feltöltésének termináljai 9 helyszínen, a biztonságtechnikai kamerarendszer 7 helyszínen és az IP kamerák 2 helyszínen, a hagyományos Internet elérés 26 helyszínen, valamint a hangnyomást szabályozó berendezések 13 helyszínen.

 Az Ethernet hálózat és az összesen 53 végpont kiépítéséhez megközelítőleg 6-7 km kábelre volt szükség. A követelményekhez igyekeztek a legjobb minőségű berendezéseket használni, hogy a meghibásodások valószínűsége a nullához közelítsen. A hibalehetőségek kiküszöbölését emellett egy hálózatmonitorozó rendszer és egy 24 órás helyszíni felügyelet is támogatta. - A hálózatépítés fesztiválkörülmények között már önmagában extrém helyzet. Az időjárás bármikor kellemetlenné teheti a munkát és ebben részünk is volt az építkezés során. A tervezéskor három fő szempontot vettünk figyelembe: határidő, sávszélesség és rendelkezésre állás - mondta Farmosi Attila, az ACE Telecom ügyvezetője.

 Az ötödik Balaton Sound megtöltötte a tópartot, a bulizókból nem csak Zamárdinak jutott, a szállások még az északi oldalon is elfogytak, nem csoda hát, hogy a Magyar Turizmus Zrt vezérigazgatója fővédnökként állt a rendezvény mellé. A siker frenetikus volt, a közönség kiváló és lelkesítő, a Sound sztárvendégei közül többen a fellépés után bevetették magukat a Balaton-parti éjszakába, sőt olyan Dj is akadt, aki több nappal meghosszabbította az ittlétét. „Úgy tűnik, igaz a híresztelés, amely szerint a magyar közönség az átlagosnál nagyobb élménnyel ajándékozza meg a fellépőket. Guetta a koncertjét követően negyed órán át telefonált világsztár partnereivel, velük osztotta meg a számára is kimagaslónak számító sikert - mondta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound egyik házigazdája.

 A nagy tömeg és a kánikula dacára békésen, nyugodtan telt el a hétvége. A Balaton Sound főorvosa elmondta, a hőségriadó ellenére nem volt több dolguk, mint az előző években.

 A szervezők tehát elégedettek lehetnek, de el nem engedhetik magukat, hiszen egy röpke hónap, s itt a Sziget, a bulik bulija. Az informatikáért ott is az Ace Telecom lesz a felelős, a hangulatért az eddigi tapasztalatok alapján nem kell aggódnunk…

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A gyermekeket érő folyamatos pénzügyi nyomás veszélyeire hívja fel a figyelmet az NMHH

A videójátékok térhódítása ma már a társadalom széles köre számára érzékelhető jelenség. A játékok az elmúlt években a gyermekek és a felnőttek számára is népszerű kikapcsolódási formává váltak, éppen ezért a videójátékkal kapcsolatos pénzügyi műveletek kérdésére is érdemes néhány percet szánnunk. A játékosok, vagy „gamerek” ma már nem csupán a szoftverek vásárlásakor, de azokon belül is számos olyan bevételszerzési formával találkoznak, amely a nagyobb pénzügyi tudatosság kialakításának szükségességét jelzi számunkra.

2023. június 5. 19:06

A diákmunkában elindult a nyári szezon

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás. 

2023. június 5. 17:10

Mesterséges intelligencia ír hirdetéseket egy ingatlanirodának

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál már a mesterséges intelligencia (MI) generálja a hirdetési szövegeket. 

2023. június 5. 15:41

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

A Széchenyi István Egyetem újabb 32 fiatal kutatója nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját

A győri Széchenyi István Egyetem újabb 32 hallgatója és oktatója nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) ösztöndíját, akik idén is kétnapos konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat. A pilóta nélküli járművektől a kis- és középvállalkozások helyzetén át egészen az egészséges csokoládé előállításáig számos érdekes kutatás hangzott el a rendezvényen.

2023. június 5. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39