Heineken Balaton Sound: hálózat és buli magasfokon

Vértes Ádám, 2011. július 13. 21:08

Összesen 101 500 látogató bulizott a parton, akik vagy 60 helyszínen találkozhattak a fesztivál informatikai hálózatával. Ez a hálózat tette lehetővé a százezres embertömeg beléptetését, a bankkártyás fizetéseket, az IP kamerák képeinek továbbítását, illetve a hangszabályzó limiterek felügyeletét.

 

Az ACE Telecom a legnagyobbakat tekinti példaképének, mindössze hat nap alatt építette fel a Heineken Balaton Sound IT hálózatát, amely a rendezvény sikeres működéséhez szükséges informatikai hátteret biztosította. Egy ekkora fesztivál sikere nagyban múlik az IT rendszer megbízható működésén. A Zamárdi szabad strand több mint 100 000 négyzetméteres területén több, mint 100 000 ember napozott, strandolt, táncolt és persze evett-ivott, amiért elektronikusan fizetett. A mikrohullámú betáplálás Balatonfüredről érkezett meg a parton kialakított vezetékes gerinchálózatra, amelyről vezetékes kapcsolattal és rövid rádiós szakaszokkal látták el a helyszíneket internet és belső adathálózati szolgáltatásokkal. A rendezvény méretét figyelembe véve hat különböző, magas rendelkezésű alhálózat kialakítására volt szükség. A kiépített rendszeren keresztül üzemelt a jegyértékesítés és a beléptetés 8 helyszínen, a fesztivál kártya rendszer bankkártyás feltöltésének termináljai 9 helyszínen, a biztonságtechnikai kamerarendszer 7 helyszínen és az IP kamerák 2 helyszínen, a hagyományos Internet elérés 26 helyszínen, valamint a hangnyomást szabályozó berendezések 13 helyszínen.

 Az Ethernet hálózat és az összesen 53 végpont kiépítéséhez megközelítőleg 6-7 km kábelre volt szükség. A követelményekhez igyekeztek a legjobb minőségű berendezéseket használni, hogy a meghibásodások valószínűsége a nullához közelítsen. A hibalehetőségek kiküszöbölését emellett egy hálózatmonitorozó rendszer és egy 24 órás helyszíni felügyelet is támogatta. - A hálózatépítés fesztiválkörülmények között már önmagában extrém helyzet. Az időjárás bármikor kellemetlenné teheti a munkát és ebben részünk is volt az építkezés során. A tervezéskor három fő szempontot vettünk figyelembe: határidő, sávszélesség és rendelkezésre állás - mondta Farmosi Attila, az ACE Telecom ügyvezetője.

 Az ötödik Balaton Sound megtöltötte a tópartot, a bulizókból nem csak Zamárdinak jutott, a szállások még az északi oldalon is elfogytak, nem csoda hát, hogy a Magyar Turizmus Zrt vezérigazgatója fővédnökként állt a rendezvény mellé. A siker frenetikus volt, a közönség kiváló és lelkesítő, a Sound sztárvendégei közül többen a fellépés után bevetették magukat a Balaton-parti éjszakába, sőt olyan Dj is akadt, aki több nappal meghosszabbította az ittlétét. „Úgy tűnik, igaz a híresztelés, amely szerint a magyar közönség az átlagosnál nagyobb élménnyel ajándékozza meg a fellépőket. Guetta a koncertjét követően negyed órán át telefonált világsztár partnereivel, velük osztotta meg a számára is kimagaslónak számító sikert - mondta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound egyik házigazdája.

 A nagy tömeg és a kánikula dacára békésen, nyugodtan telt el a hétvége. A Balaton Sound főorvosa elmondta, a hőségriadó ellenére nem volt több dolguk, mint az előző években.

 A szervezők tehát elégedettek lehetnek, de el nem engedhetik magukat, hiszen egy röpke hónap, s itt a Sziget, a bulik bulija. Az informatikáért ott is az Ace Telecom lesz a felelős, a hangulatért az eddigi tapasztalatok alapján nem kell aggódnunk…

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiskaput nyitott a hirdető cégeknek a Facebook

30-40 százalékkal is jobban támogatja a Facebook algoritmusa a videókat a képeknél és a szöveges tartalmaknál, de a nem hirdetett bejegyzések nagyságrendekkel kevesebb embert érnek el a platformon. Berta Gergő, a Maximum Business Web és Marketing Ügynökség ügyvezető tulajdonosa arról beszélt, 2023 egyik nagy újdonsága, hogy a Facebook dedikált ügynökségekkel szerződik le annak érdekében, hogy minél egyedibben tudja kiszolgálni a közönséget. Az együttműködő partnerek így olyan béta fejlesztésekhez, algoritmus frissítésekhez és beállítási opciókhoz jutnak hozzá, melyeknek köszönhetően eredményesebb és költséghatékonyabb kampányokat tudnak folytatni már a tesztidőszakban.

2023. március 23. 17:58

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

Már toronymagasan előzik a zenei CD-k a bakelitlemezeket a Vaterán

Míg négy évvel ezelőtt a “bakelitek” voltak a legkelendőbb használt fizikai zenei kiadványok az online piactéren, a 2022-es számok a zenei CD-k előretörését mutatják, mára toronymagasan ez a legnépszerűbb zenei formátum a Vaterán. Mindez teljesen ellentétes a globális trendekkel, amelyek épp a CD hanyatlását, és a vinyles kiadványok forgalmának növekedését mutatják. A Vaterán 2019-hez képest 60 százalékkal, 2021-hez képest pedig durván hatezerrel több, mintegy 36 ezer zenei CD-vel kapcsolatos tranzakció valósult meg, vinylből viszont 42 százalékkal kevesebb.

2023. március 23. 15:50

Az ABB szerint minden évben újabb 8,56 milliárd köbméter szennyvíz kezelése szükséges

A globális szennyvíztisztítási kapacitást évente 8,56 milliárd köbméterrel kell növelni, és évente 469* új szennyvíztisztító létesítménybe kell beruházni ahhoz, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) célkitűzései teljesüljenek**. Ezek az ABB által megrendelt független kutatás eredményei a 2023. március 22-i Víz Világnapja (WWD) kapcsán.

2023. március 23. 15:05

Minőségi mobilra vágyik a magyar, kedvezményes áron

A közelmúltban zajlott barcelonai Mobil Világkongresszuson számos készülékgyártó mutatott be új mobilokat: a csúcskészülékek bejelentése mellett jól kirajzolódó tendencia a középkategória erősödése. A Yettel adatai szerint a magyar mobilhasználók többsége is a középkategóriás, jó érték-arányú telefonokat részesíti előnyben, és kifejezetten keresik az akciókat. Most induló promóciójában a szolgáltató 0 forintért hazavihető HONOR X7a készülékkel támogatja, hogy a megbízható hálózat élményét ügyfelei megoszthassák egymással.

2023. március 23. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48