Amazon top-szolgáltatás: e-tankönyvek kölcsönbe

Kerekes Pál, 2011. július 18. 18:50

Megkezdi a könyvkölcsönzést az Amazon: a tankönyvek kerülnek be először a kínálatba. A cég mai sajtóbejelentése alapján kiderül, hogy a hónapokkal ezelőtt már kilátásba helyezett e-könyves szolgáltatás első lépésben a diákoknak jelent majd tetemes megtakarítást, hiszen a drága felsőoktatási jegyzetek és referencia-könyvek lesznek elérhetők kölcsönzési konstrukcióban.

A használati útmutató alapján jól látható, hogy a kölcsönzés logikája, és természetesen technikája alaposan különbözik a megszokott könyvtári folyamatoktól. A leglényegesebb talán az, hogy a kölcsönzés ideje tetszőleges, harminc naptól terjedően egész egy évig tarthat. Sőt, időközben a mű megvásárlására is sor kerülhet. Lényeges, hogy valóban csak a használati idő szerint kell fizetni: akármennyi időre is jelentem be a kölcsönzést, a végső elszámolás a ténylegesen igénybe vett napok alapján történik. A közlemény szerint az új árhoz képest akár nyolcvan százalékos megtakarítás is elérhető. Ismerve a hazai és nemzetközi tankönyv árakat, ez nagy összegű könnyítést jelenthet.

Külön kell említeni, hogy ez nem Kindle, hanem Amazon szolgáltatás. Ez azt jelenti, hogy nemcsak Kindle eszközzel lehet részt venni a programban, hanem – a megfelelő applikációk letöltése után – asztali gépekkel, más könyv olvasó szerkezetekkel, tabletekkel is. Ez gyökeres változást jelent az Amazon eddigi piaci magatartásához képest, amely lényege szerint döntően csak a Kindlére fejlesztett e-könyves szolgáltatásokat.

Ugyancsak hasznos lehet: a könyvbe írt bejegyzések, tanulást segítő utalások nem vesznek el. A könyv visszaadása után a Kindle adatbázisból a szövegek külön is letölthetők, illetve egy későbbi vásárlás esetén ismét lehívhatók.

Nem derül ki a közleményből, hogy Európában is igénybe vehető-e a szolgáltatás. Sok más részlet is még homályban marad, például az, hogy külön is rá lehet-e keresni a kölcsönözhető könyvekre.

További részletek: Könyvkonnektor blog
 

Kulcsszavak: amazon.com oktatás e-book

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Páratlan összefogás a Balaton-felvidék természeti kincseiért

„Sokszínű Balaton-felvidék – Theodora különdíj” címmel közös fotópályázatot hirdet az ország egyik legrangosabb természetfotó-pályázata, a Varázslatos Magyarország és a kékkúti forrásból eredő Theodora ásványvizet forgalmazó Szentkirályi Magyarország Kft., a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával. 

2022. július 6. 19:01

Elfogadhatatlannak tartja az 1000 forintos órabért a diákmunkások többsége

A fiatalok nagyjából fele az év közbeni lakhatási költségekre teszi félre a diákmunkából származó jövedelmét, 40 százalékuk pedig külföldön is kipróbálná magát a nyáron, többek közt ez derült ki a MISZ Műegyetemi Iskolaszövetkezet és a Műegyetemi Hallgatói Kft. munkatársai által készített felmérésből. A kutatás során arra is rákérdeztek a résztvevőknél, hogy milyen elvárásokkal rendelkeznek, de külön kitértek az önkéntes munkavállalásra is és a feketemunka megítélésére is.

2022. július 6. 17:20

Egyedülálló zöld dobásra készül a MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését, valamint további komposztálását is megszervezi a házigazda Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). Ezzel az ott keletkező összes biohulladék esetében sikerrel zárul a biológiai körforgás, amire még egyetlen hazai fesztiválon sem volt példa.

2022. július 6. 15:43

Európa legjobbjai között a Growww Digital

Elnyerte a Google CSS Premium Partner minősítését a hazai fejlesztésű ROIshopper, a Growww Digital árösszehasonlító szolgáltatása.

2022. július 6. 14:06

Ipari szimulációs szoftver segítheti az elektromobilitási kutatásokat

A villamos gépekkel és az elektrodinamikával kapcsolatos munkákban használható, rendkívül korszerű ipari szimulációs szoftverről tartott ingyenes konferenciának és képzésnek adott helyet az elektromos járművekkel kapcsolatos kutatásokban is egyre meghatározóbb szerepet betöltő Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen az intézmény kutatói, valamint partnercégek munkatársai fejlesztették tudásukat.

2022. július 6. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24