A Mac OS X Lion rendszer letölthető a Mac App Store áruházból

forrás Prim Online, 2011. július 22. 11:24

Az Apple bejelentette, hogy a Mac OS X Lion operációs rendszerének több mint 250 új funkciót tartalmazó nyolcadik főverziója július 20-ától letölthető a Mac App Store áruházból.

A Lion lenyűgöző funkciói közé tartozik többek között az új Multi-Touch ujjmozdulatok megjelenése; a teljes képernyős alkalmazások rendszerszintű támogatása; a Mission Control funkció, a Mac számítógépen futó alkalmazások áttekintésére szolgáló innovatív nézet; az operációs rendszerbe beépített Mac App Store, a kiváló szoftverek legjobb lelőhelye; a Launchpad, az alkalmazások új kezdőlapja; valamint a teljesen átalakított Mail alkalmazás.

 

A Lion további új funkciói:

 

• Resume funkció: az alkalmazások aktuális állapotának visszaállítása a számítógép újraindításakor, illetve az alkalmazások bezárása, majd újraindítása után.

• Auto Save szolgáltatás: a dokumentumok automatikus mentése szerkesztés közben.

• Versions szolgáltatás: a dokumentumok változásainak automatikus rögzítése. A verziók egyszerűen áttekinthetők, és könnyű visszatérni a korábbi dokumentum-változatokhoz. A funkció a verziók közötti másolást és beillesztést is lehetővé teszi.

• AirDrop funkció: a közeli Mac számítógépek észlelése, közvetlen vezeték nélküli kapcsolatok automatikus létrehozása a fájlok gyors és egyszerű másolásához.

 

Árak és elérhetőség

 

A Mac OS X Lion a Mac OS X 10.6.6 Snow Leopard rendszer verziófrissítéseként érhető el a Mac App Store áruházból. A Lion a legegyszerűbb verziófrissítés az OS X rendszerhez, amely 4 GB-os méretével mindössze akkora, mint egy HD-film az iTunes Store áruházban. A Mac OS X Lion Server futtatásának előfeltétele a Lion rendszer és a szerver operációs rendszer szintén a Mac App Store áruházban vásárolható meg.

 

A Lion futtatásához Intel-alapú, Core 2 Duo, i3, i5, i7 vagy Xeon processzorral szerelt Mac számítógép és 2 GB RAM szükséges. A Lion frissítés minden arra jogosult privát használatú Mac számítógépen telepíthető. Az üzleti és az oktatási licenszeléssel kapcsolatban az Apple az apple.com/macosx weboldalon nyújt bővebb tájékoztatást.

 

A Mac OS X Lion Up-To-Date frissítés ingyenesen elérhető a Mac App Store áruházban minden olyan vásárló számára, aki 2011. június 6-ától erre jogosult Mac rendszert vásárolt az Apple vagy az Apple valamelyik hivatalos viszonteladójának áruházában. A felhasználóknak a Mac számítógép vásárlásától számított 30 napon belül kell kérniük az Up-To-Date frissítést. Azok a felhasználók, akik 2011. június 6-a és 2011. július 20-a közötti időszakban vásárolták az akcióban részt vevő Mac rendszert, 2011. augusztus 19-ig kérhetik a frissítést. Bővebb információ: apple.com/macosx/uptodate

 

Kulcsszavak: Mac OS X Apple Mac

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég a leginnovatívabbak között Európában

Akár negyedére rövidíti az ipari gépészeti központok, légtechnikai rendszerek és más összetett épületgépészeti megoldások kivitelezési idejét és gyakorlatilag nullára csökkenti az anyagveszteséget egy nemzetközi díjjal elismert magyar technológia. Az Európa tíz leginnovatívabb építőipari cége közé beválasztott GLT Delta az épületszkennelés, a négydimenziós tervezés és az előregyártás kombinálásával vált pécsi családi vállalkozásból európai referenciákkal rendelkező céggé.

2023. június 2. 21:31

A Continental új gumiabroncsa minden személyautóhoz és SUV-hez alkalmas

A négyévszakos autógumik néhány évvel ezelőtt még csak a kisautók réspiacán számítottak elterjedtnek, azonban ma már elképzelhetetlen nélkülük a gumiabroncspiac: az autósok egyre nagyobb számban használják ezt a típust személyautók és SUV-k esetén egyaránt. A többszörösen díjnyertes elődmodell továbbfejlesztésével a Continental AllSeasonContact 2 néven eddigi legjobb egész évben használható abroncsát vezeti be a piacra, amely minden időjárási helyzetben kiváló vezethetőséget biztosít.

2023. június 2. 20:22

Indul a nyár, felpörög a taxipiac is

Közeleg a nyár, indul a buliszezon, így egyre inkább felpörög a taxik iránti kereslet is. A taxisofőrök tapasztalatai szerint a legnépszerűbb budapesti partihelyszínek továbbra is a Belvárosban találhatók, míg a nyári szezonban a Budapest Park kerül az első helyre.

2023. június 2. 18:41

A mesterséges intelligencia demokratizálja a marketinget

Egy újabb marketing demokratizálódási hullám elején vagyunk. A mesterséges intelligencia (AI) hasonló forradalmi változást idéz elő a marketingben, mint korábban az internet. Hatására olyan mértékben egyszerűsödnek le egyes feladatok, hogy azzal kisvállalkozók tömegei számára válik elérhetővé a marketing – állítja Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, a Marketing Commando vezető tanácsadója.

2023. június 2. 17:00

Az Unió jóváhagyta a új e-aláíró platformot

Magyarországról is biztosított lesz a teljes mértékben digitális Uniós közigazgatási ügyintézés, az elektronikus azonosítás és a digitális aláírás az Evrotrust eID egységes azonosítási rendszerének köszönhetően, amely már átment az Uniós tagállamok értékelésén. A rendszer újdonsága, hogy immár nem csak magánszemélyek, hanem vállalatok is használhatják hivatalos és közigazgatási ügyeik intézésére az egész Unióban. Az Európai Bizottság az eIDAS szabályozás alapján ellenőrizte a platform Uniós használatát, ezzel hamarosan minden tagállam számára elérhető lesz.

2023. június 2. 15:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39