Ingyenes fejlesztői kurzust indít a Microsoft

Nincs mit kódolnom 2011

forrás Prim Online, 2011. július 25. 10:09

A Microsoft Magyarország Fejlesztési Platform Üzletága a mai napon indítja útjára "Nincs mit kódolnom 2011" nevű ingyenes, online, fejlesztőknek szóló képzéssorozatát.

Az egy hónapon át tartó tanfolyamsorozat bevezeti az érdeklődőket a programozás világába és segítségével mind a kezdő, mind a haladó fejlesztők új technológiákat tanulhatnak meg. Az ingyenes oktatáson kortól és előképzettségtől függetlenül bárki részt vehet, aki úgy érzi, hogy szívesen megtanulna a nyár folyamán 1-2 hasznos újdonságot. Ha valakinek nehezebben menne az adott témák elsajátítása, akkor kérdéseivel a kampány teljes időtartama alatt profi fejlesztőket kereshet meg, akik napi 8 órában segítenek a nehézségek leküzdésében.

Az érdeklődőket egy digitális univerzumon vezeti keresztül az oktató a lenti állomások érintésével:
A Visual Studio és a C# kapu (2011.07.25)
A Windows Phone 7 bolygó Silverlight nevű kontinense (2011.08.01)
A Windows Phone 7 játékos XNA bennszülöttjei (2011.08.08)
Csillagközi harc – WP7 csata
A Windows Azure felhőtlenül felhős világa (2011.08.15)
HTML5, az új univerzum (2011.08.17)
WebMatrix Zion (2011.08.19)
Az univerzum meghódítása

Az univerzum teljes bejárása után a résztvevők – kis szorgalommal – képesek lesznek egyszerűbb programok írására C# nyelven, illetve alkalmazásokat fognak tudni készíteni Windows Phone 7 vagy Azure platformokra. A HTML5 és a Webmatrix fejezetek feldolgozása után pedig elindulhatnak a webfejlesztés útján azok, akik a HTTP világát szeretnék bebarangolni.

A kurzussal kapcsolatos részletek és a tananyagok a www.nincsmitkodolnom.com oldalon találhatók.
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Páratlan összefogás a Balaton-felvidék természeti kincseiért

„Sokszínű Balaton-felvidék – Theodora különdíj” címmel közös fotópályázatot hirdet az ország egyik legrangosabb természetfotó-pályázata, a Varázslatos Magyarország és a kékkúti forrásból eredő Theodora ásványvizet forgalmazó Szentkirályi Magyarország Kft., a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával. 

2022. július 6. 19:01

Elfogadhatatlannak tartja az 1000 forintos órabért a diákmunkások többsége

A fiatalok nagyjából fele az év közbeni lakhatási költségekre teszi félre a diákmunkából származó jövedelmét, 40 százalékuk pedig külföldön is kipróbálná magát a nyáron, többek közt ez derült ki a MISZ Műegyetemi Iskolaszövetkezet és a Műegyetemi Hallgatói Kft. munkatársai által készített felmérésből. A kutatás során arra is rákérdeztek a résztvevőknél, hogy milyen elvárásokkal rendelkeznek, de külön kitértek az önkéntes munkavállalásra is és a feketemunka megítélésére is.

2022. július 6. 17:20

Egyedülálló zöld dobásra készül a MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését, valamint további komposztálását is megszervezi a házigazda Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). Ezzel az ott keletkező összes biohulladék esetében sikerrel zárul a biológiai körforgás, amire még egyetlen hazai fesztiválon sem volt példa.

2022. július 6. 15:43

Európa legjobbjai között a Growww Digital

Elnyerte a Google CSS Premium Partner minősítését a hazai fejlesztésű ROIshopper, a Growww Digital árösszehasonlító szolgáltatása.

2022. július 6. 14:06

Ipari szimulációs szoftver segítheti az elektromobilitási kutatásokat

A villamos gépekkel és az elektrodinamikával kapcsolatos munkákban használható, rendkívül korszerű ipari szimulációs szoftverről tartott ingyenes konferenciának és képzésnek adott helyet az elektromos járművekkel kapcsolatos kutatásokban is egyre meghatározóbb szerepet betöltő Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen az intézmény kutatói, valamint partnercégek munkatársai fejlesztették tudásukat.

2022. július 6. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24