A megfelelő szín akár 80 millió dollárt is érhet

forrás Prim Online, 2011. július 27. 10:10

Ezt állítják a Bing keresőmotor kék hivatkozásairól a Microsoft kutatói, akik kimutatták, hogy a kék szín vonzza leginkább az embereket. A fókuszcsoportokban különböző árnyalatú kékeket teszteltek, amiből kiderült, hogy a Bing korábban használt kékje (egy halványabb árnyalat) nem sugárzott elég megbízhatóságot. Így ahelyett, hogy újra feltalálták volna a spanyolviaszt, olyan kék árnyalatot választottak, ami jobban hasonlít a Google kékjére. A felhasználói felmérések alapján úgy becsülik, hogy a Bing új kékje 80-90 millió dollár plusz hirdetési bevételt hozhat.

“Ne essünk abba a hibába, hogy személyes ízlésünkre alapozzuk a színválasztást!” – hangsúlyozza a színek pszichológiájával foglalkozó Jill Morton, aki a Xerox felkérésére összeállította azt a hármas szabályrendszert, amelyet szerinte a vállalatoknak érdemes beiktatniuk a működési rendszereikbe, hogy ezzel is erősítsék cégük ügyfélmegtartó képességét.

1.    Nézzük meg a színek állandósult pszichológiai hatását! Ez egyszerűbb, mint gondolnánk. Emlékezzünk csak a színek evolúciós gyökereire, a színek eredeti környezetére, mielőtt még a civilizáció jelentést adott nekik! Ha vállalatunk pénzügyi növekedéséről készítünk beszámolót, a zöld jó stratégiai választás, mert először a gyarapodó növényzet jut róla eszünkbe és a megújulás. Ügyfeleinket meggyőzhetjük, hogy cégünk megbízható, ha dokumentumunkban kék színt használunk, ami az ég színe, az egyetlen örökké jelen lévő motívum az ember életében.
2.    Gondoljuk végig, melyek a saját üzletágunkban a jellemzően használt színek! Ennek a legjobb módja, ha listát készítünk a környezetünkben fellelhető ismert vállalkozásokról, és megfigyeljük az emblémáikon és marketinganyagaikon használt színeket. Ha megvannak a színek használatára vonatkozó adatok, érdemes elgondolkodni rajta, nincsenek-e ezek a színek túlhasználva. Ezután összpontosítsunk a megcélzott ügyfelekre! Ezek az emberek fogékonyabbak a megszokott színekre? Egy gyökeresen eltérő színválasztás vajon tudna új lendületet vinni üzleti kommunikációnkba? Vegyük figyelembe ezeket az eredményeket, amikor színt választunk!
3.    Vizsgáljunk meg egy elfogadható alternatívát, vagy a hagyományos színektől eltérő választást! A legnagyobb márkák általában merész színeket választottak. Ha ezt saját vállalkozásunkra szeretnénk alkalmazni, gondoljuk végig, hogy egy radikális színválasztás sikeresen üzenne-e a megcélzott közönségünknek! Bizonyos esetekben a „vidám” színek, amilyen például a virító rózsaszín, kellőképpen felhívják a figyelmet egy közelgő leértékelésre vagy eseményre, de ha túlzásba visszük, ezek a „sokkoló” színek vissza is üthetnek.

A kiemelések használata egy másik módja az izgalmas és egyedi színstratégia felépítésének. A FedEx kiváló példája annak a márkaépítésnek, ami jól használja a színek örök érvényű szimbolizmusát, az alternatívákat és a kiemeléseket. A vállalat egy hagyományos zöld színt választott a szárazföldi fuvarszolgáltatásaihoz, és egy izgalmas pirosas-narancs színt a gyorsabb és hatékonyabb expressz szolgáltatásaihoz.

 

Kulcsszavak: marketing Microsoft Xerox

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

így adóznak a kriptovaluták Európában és a FÁK országaiban

A kriptovaluták iránti fokozódó érdeklődés nyomán a Binance egy új, Binance Tax Watch elnevezésű blogsorozatban foglalja össze a digitális pénzügyi eszközök adózásával kapcsolatos tudnivalókat. Ennek első része az Európában és a Független Államok Szövetségében 2023 első negyedévében foganatosított adózási szabályokat mutatja be. A Binance szerint a jogkövető adózás révén az egész Web3 iparág megítélése javulhat, ami a szektor további bővülését eredményezheti.

2023. június 3. 14:05

A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja

A digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja, a fejlett technológiák – úgy mint az 5G, a mesterséges intelligencia, vagy a Big Data – használata pedig a gazdaságok legfontosabb kitörési pontjává vált. 

2023. június 3. 11:36

Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS

Az Emirates légitársaság az Amazon Web Services-zel (AWS) együtt indul el egy jövőbemutató, magával ragadó digitális utazásra, hogy az iparágban elsők között teljesen átalakítsa a munkavállalói élményt. 

2023. június 3. 09:59

Magyar cég a leginnovatívabbak között Európában

Akár negyedére rövidíti az ipari gépészeti központok, légtechnikai rendszerek és más összetett épületgépészeti megoldások kivitelezési idejét és gyakorlatilag nullára csökkenti az anyagveszteséget egy nemzetközi díjjal elismert magyar technológia. Az Európa tíz leginnovatívabb építőipari cége közé beválasztott GLT Delta az épületszkennelés, a négydimenziós tervezés és az előregyártás kombinálásával vált pécsi családi vállalkozásból európai referenciákkal rendelkező céggé.

2023. június 2. 21:31

A Continental új gumiabroncsa minden személyautóhoz és SUV-hez alkalmas

A négyévszakos autógumik néhány évvel ezelőtt még csak a kisautók réspiacán számítottak elterjedtnek, azonban ma már elképzelhetetlen nélkülük a gumiabroncspiac: az autósok egyre nagyobb számban használják ezt a típust személyautók és SUV-k esetén egyaránt. A többszörösen díjnyertes elődmodell továbbfejlesztésével a Continental AllSeasonContact 2 néven eddigi legjobb egész évben használható abroncsát vezeti be a piacra, amely minden időjárási helyzetben kiváló vezethetőséget biztosít.

2023. június 2. 20:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39