Az áramszünet nem zavarhat be

APC by Schneider Electric szünetmentesek a Szigeten

Vértes Ádám, 2011. augusztus 2. 19:22

A Sziget Fesztiválon összesen 300 darab BE550G-GR Back-UPS szünetmentes áramforrás biztosítja a fizetési- és feltöltési pontok zavartalan működését. Az eszköz áthidaló megoldást nyújt áramkimaradás esetére, és a túlfeszültség ellen is véd, tehát akkor sem hibásodhatnak meg a készülékek, ha valamilyen elektromos hiba vagy akár egy villámcsapás miatt hirtelen túl nagy adag áramot kapna a rendszer.

Az, hogy az idei Sziget fesztiválon a látogatók készpénz helyett kártyával - sőt már Fesztiválórával is - fizethetnek majd fogyasztásukért minden egyes pultnál és sátorban, nem számít újdonságnak, hiszen így volt ez már az előző év augusztusában is, sőt az idei Volt-on és Balaton Sound-on is ez volt a gyakorlat.  A tavalyi évben bemutatott megoldás lényege, hogy a látogatók előre feltölthetik egyenlegüket, és a helyszínen már csak egy bankkártyához hasonló eszközzel fizethetnek a fogyasztásukért. Tehát készpénz nem kell, mi több, nem is fizethetünk vele, viszont pont ezért se kimaradás, se olyan hiba nem történhet, ami miatt a Szigetlakók ellátás nélkül maradnának.

A szünetmentes áramforrások használata egyre elterjedtebb, rengeteg elektronikai cikk esetében alkalmazzák a világon, mert a védelem mellett még pénzt is meg lehet vele takarítani. Egy televíziókészülék például – számos más eszközhöz hasonlóan – akkor is fogyaszt valamennyi áramot, ha ki van kapcsolva (ezt nevezik fantomterhelésnek). A BE550G-GR azonban erre is megoldást nyújt: automatikusan lekapcsolja a használaton kívüli eszközök áramellátását. Ezzel egy-egy háztartás évente átlagosan 7500 forintot is  megtakaríthat.

Természetesen egy szünetmentes áramforrás kapacitása is véges, órák hosszat nem képes pótolni a kimaradó energiát. Hosszabb áramszünet esetén az eszköz kénytelen lekapcsolni a rácsatlakoztatott berendezéseket, de ezt előírásszerűen teszi : az APC díjnyertes szoftvere, a PowerChute automatikusan, szabályos módon állítja le a számítógépet.

24 óra ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09