Átfogó dokumentumkezelési megoldások a Canontól

forrás Prim Online, 2011. augusztus 4. 08:46

A vállalatok egy hatékony, az adott vállalatra szabott dokumentumkezelő rendszerrel csökkenthetik költségeiket, növelhetik hatékonyságukat, valamint fokozhatják a dokumentumbiztonságot. A teljes körű – a hardver-elemek mellett szoftvereket is tartalmazó – megoldások növekvő szerepét az utóbbi évek értékesítési adatai is alátámasztják, melyek szerint a csak hardver alapú eladás világviszonylatban 2007-től folyamatos visszaesést mutat, ezzel szemben a komplex értékesítés egyre inkább emelkedik. A Canon már korábban felismerte a komplex megoldásokban rejlő üzleti lehetőséget, és célul tűzte ki, hogy 2013-ra jelentősen növeli az irodai szoftveres megoldások értékesítését minden európai országban.

A komplex dokumentumkezelő rendszerek növekvő népszerűsége annak is köszönhető, hogy a dokumentumkezelés területén átfogó szolgáltatást nyújtó szoftvermegoldások segítenek az üzleti problémák megoldásában, és új üzleti lehetőségeket is biztosítanak a felhasználók számára. InfoTrends további adatai szerint a szoftveres megoldások világpiaci forgalma 2011-ben várhatóan eléri a 8.000 millió Eurót, a teljes dokumentumkezelési piac forgalma a Gartner becslései szerint pedig 2013-ra az 5.5 milliárd Eurót.
A leghatékonyabb rendszerek a dokumentumkezelés teljes spektrumát lefedik a beolvasástól kezdve a dokumentumkezelésen át a kimeneti oldalig. A Canon irodai dokumentumkezelő megoldásainak legnagyobb előnye, hogy a saját gyártású modelleken túl más gyártók készülékeit is tökéletesen kiegészítik, könnyen integrálhatók már meglévő rendszerekbe, valamint a széles körű szolgáltatásoknak köszönhetően komoly hozzáadott értéket képviselnek. A bevezetéseket szakértői tanácsadási fázis előzi meg, amely megvizsgálja az adott vállalat profilját, és ennek figyelembe vételével ajánlásokat tesz az új folyamatokat illetően.

Egyszerű munkafolyamatok, könnyű integrálhatóság
A Canon egyik leggyakrabban alkalmazott munkafolyamat megoldása a Therefore, amely a kis- és közepes vállalkozások, nagyvállalatok és közintézmények számára egyaránt lehetővé teszi a papíralapú folyamatok akár teljes kiváltását. A teljes körű megoldás segítségével egyszerűbb a dokumentumok kezelése, megosztása, központi tárolása, visszakeresése, és a jogosultság kezelés, valamint használatával csökkenthető a nyomtatás és dokumentumkezelés költsége. Számlafeldolgozásra, rendeléskezelésre, szerződéskészítési folyamatok támogatására, valamint akár tachográf korongok vagy beteglapok digitalizálására egyaránt alkalmas. A kisebb vállalatoknál kiváló belépő megoldás az iratszekrények-, míg a nagyobb vállalatoknál a papíralapú folyamatok teljes kiváltására. A rendszer használata egyszerű, kis ráfordítással hatékonyabb munkavégzés érhető el.

Hatékony és biztonságos nyomtatás nem csupán a nagyvállalatoknál
A Canon sokoldalú kimeneti nyomtatási megoldása az uniFLOW V5, amely magas szintű nyomtatási biztonság mellett teszi lehetővé a vállalatok számára nyomtatási folyamataik és költségeik optimalizálását. A megoldás az összes nyomtató berendezésen teljes körű ellenőrzést biztosít, segítségével hiba vagy festék kifogyás esetén a nyomtatási munka például automatikusan az iroda más eszközeire irányítható. A szoftver hatékony biztonsági mechanizmusaival az érzékeny dokumentumok nyomtatásának ellenőrzését is lehetővé teszi. A megoldás maximálisan rugalmas, így számos azonosító-rendszer – ujjlenyomat- vagy chipkártya leolvasó, mágneses kártya, érintés nélküli kártya vagy akár billentyűzet-azonosítás – alkalmazható. A nyílt, web alapú rendszer a Therefore-hoz hasonlóan fennakadás nélkül integrálható a már meglévő informatikai struktúrába.
A másik leggyakrabban alkalmazott nyomtatási megoldás az SCCP szoftvercsomag, mellyel a kis- és középvállalkozások igen kedvező áron juthatnak a nagyvállatoknál megszokott szintű dokumentumfelügyelethez. A nyomtatás-, másolás-, szkennelés és faxolás számlálhatósága, valamint a felhasználóként és szervezetei egységenként lebontható kimutatás fokozza a költséghatékony munkavégzést. A szoftver a nyomtatási kiszolgáló helyett közvetlenül a nyomtatási eszközre telepíthető, és 4 fajtaazonosítási lehetőséget kínál.

A Canon a már említett dokumentumkezelő rendszereken kívül számos megoldással támogatja partnereit, melyek segítséget nyújtanak a dokumentumok értelmezésétől és elosztásától a dokumentumkezelésen át egészen a dokumentum-felügyeletig és költségfigyelésig. A széles körű portfóliónak köszönhetően a nagyvállalatok és kis- és középvállalkozások is kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb megoldást.

„A dokumentumkezelő rendszer akkor lesz igazán hatékony, ha a szolgáltató figyelembe veszi a vállalat profilját, a szükséges szolgáltatásokat és a feldolgozandó dokumentum mennyiségét, és ez alapján kiválasztja az adott cég számára legmegfelelőbb megoldást. Egy rendszer bevezetésének időtartama nagyban függ az ügyfél belső támogatásától. A tanácsadási szakasz időben nagyjából a bevezetési folyamat 50-70 százalékát teszi ki, tekintettel arra, hogy a tanácsadás alapján minden esetben szükség van a megoldások testre szabására. Egy komolyabb rendszer bevezetése a dokumentumkezelési projekt esetében a megrendeléstől számított 3-6 hónap, költségfigyelő ás eszközkezelő megoldások esetében 1-2 hónap” – mondta Zétényi Árpád, a Canon Hungária Kft. irodai megoldásokért felelős piac- és üzletfejlesztési menedzsere.
 

Kulcsszavak: dokumentumkezelés Canon

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips bemutatja a díjnyertes hordozható monitort kettős USB-C-vel

Az új hordozható Philips 16B1P3302D monitor egy tökéletes útitárs. A Philips 16B1P3302D modell a Philips monitors hordozható sorozatának részeként jelenik meg. A monitor dizájn-identitása elnyerte a 2021 iF Product Design Award címet, és a 2021 Red Dot díjat is elhozta.

2023. március 22. 20:01

Robbanás előtt a vállalati automatizáció

Az elmúlt években csúcsra pörgött a vállalati digitalizáció: 2022-ben 1,6 billió dollárt költöttek erre világszerte, 2026-ra pedig várhatóan meg is duplázódik ez az összeg. Ahogy a cégek a gazdasági és piaci kihívások közepette a költség- és erőforrásigények csökkentésének és az üzleti folyamatok optimalizálásának útjait keresik, egyre több területen kerül előtérbe a hiperautomatizáció. Ennek köszönhetően ugyanis az eddig időigényes, több kolléga közreműködését igénylő munkafolyamatok elvégzését a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a robotikai eszközeivel automatizálhatják. 

2023. március 22. 18:40

Az MVM NET és a CETIN közösen tesztelte az 5G-t

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

2023. március 22. 17:09

Sajtódíjat indít a Siemens

Újraindítja médiadíját a Siemens, amellyel a technológia területén kimagasló minőségű munkát végző újságírókat és tartalomkészítőket kívánja elismerni. A Siemens Media Award 2023 regionális sajtópályázatra Közép- és Kelet-Európa hét országában (Ausztria, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) nevezhetnek újságírók, valamint a közösségi média- és más felületek tartalomkészítői is.

2023. március 22. 15:36

Felhőpiac: közel négyszeres növekedés a Baltikumban és Kelet-Európában az évtized végére

A gyártás és kereskedelem területén alkalmazott felhőtechnológia piacának árbevétele a Baltikumban és Kelet-Európában évente átlagosan 16,7 százalékkal fog nőni 2022 és 2029 között – állítja a Fortune Business Insights piackutató. Tanulmányukban, amelyet a Microsoft számára készítettek, úgy vélik, hogy elsősorban az Ipar 4.0-ás technológiák elterjedése (mint például a 3D nyomtatás), az ugyancsak erőteljesen terjedő e-mail marketing, az online bevásárlás és az e-kereskedelem, a kiterjesztett és virtuális valóságot alkalmazó technológiák fogják ösztönözni a felhőpiac további bővülését a következő években. Magyarországon a régió átlagánál is nagyobb lehet majd a szektor növekedése, a B2C e-kereskedelem bővülése pedig már 2020-ban a legkiemelkedőbb volt a régióban. A hazai piac további sajátossága a KKV-k hangsúlyos szerepe a felhőpiac növekedésében.

2023. március 22. 14:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48