A kiberbűnözés óriási költségeket ró a vállalatokra

MTI Sajtóadatbank, 2011. augusztus 5. 08:40

Óriási terhet ró a kiberbűnözés a vállalatokra, egy friss tanulmány szerint a megelőzés és a kárrendezés költségei egy év alatt 56 százalékkal emelkedetek.

A Hewlett-Packard által alapított Ponemon Intézet vizsgálódásaiból kiderült: az elhárításra fordított kiadások a korábbi 3,8 millió dollárról 5,9 millióra nőttek 2011-ben. A kutatásban több mint ötven nagyvállalat vett részt - szerepel a Yahoo portál hírei között. A kiadások között nagy eltérések mutatkoztak, voltak cégek, amelyek "megúszták" 1,5 millióból, de akadtak vállalatok, amelyeknek 36,5 milliót is ki kellett adniuk a kiberbűnözők miatt.

A költségek javarészét a támadások felderítésére és kárrendezésre fordították, a tanulmány arra is rávilágított, hogy a cégek átlagosan 18 napot fordítottak a támadások megválaszolásával, támadásonként 416 ezer dollárt költve. 2010-ben még 14 nap és 250 ezer dollár volt ez az adat.

A belső berkekből érkező attakok rendezése akár egy hónapot is felemészthet, míg a kívülről érkező vírus- és egyéb támadások kezelése csak napokat vesz igénybe. A vállalatok mindazonáltal egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a megelőzésre azzal, hogy biztonsági oktatásban részesítik alkalmazottaikat. Ez akár 25 százalékos költségmegtakarítást is jelenthet a Ponemon Intézet szerint.

Az elmúlt időszakban több nagyszabású támadást is jeleztek, hackerek törték fel a Sony adatbázisát, és jutottak hozzá 171 millió PlayStation-felhasználó adataihoz. Az utóbbi hetekben Rupert Murdoch sajtómágnás lapjai váltak kiberbűnözők céltáblájává, a The Sun című tömeglap portáljára Murdoch halálhírét töltötték fel.
 

Kulcsszavak: hacker security

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental hatékony hajtószíjakkal látja el a Goldwind szélturbinákat

A Continental technológiai vállalat látja el hajtószíjakkal a kínai Xinjiang Goldwind Science and Technology gyártóvállalat által előállított szélturbinákat. Az egyedülálló és szabadalmaztatott konstrukcióban a németországi Dannenbergben gyártott szíjak lehetővé teszik, hogy a rotorlapátokon fogaskerekek vagy hidraulika nélkül lehessen állítani. A Continental tervezői két, már kipróbált és bevált fogasszíj-technológia optimális kombinációjának segítségével fejlesztették ki a szíjakat. 2018-ban a Continental közel két millió eurót fektetett be alsó-szászországi helyszínén, hogy meg tudjon felelni a kínai vállalat évi több mint 100 kilométernyi hajtószíjat kitevő szükségletének.

2020. június 6. 16:27

Licencszerződést kötött az LG és a Miele

Hosszú távú, a robotporszívó-technológiákra vonatkozó szabadalmi licencszerződést kötött az LG Electronics (LG) és a Miele & Cie. KG (Miele). A megállapodás szerint az LG saját fejlesztésű, szabadalmazott robotporszívó-technológiáit a Miele is felhasználhatja kereskedelmi forgalmazásra szánt robotporszívóiban.

2020. június 6. 14:55

2020 végéig újabb testkamerák érkeznek a MÁV-START-hoz

A MÁV-START az országszerte dolgozó kollégák tapasztalatai alapján, idén év végéig várhatóan – a meglévő rendszerrel kompatibilis – közel hetven új testkamera beszerzését tervezi. A kiírt pályázatra 2020. június 19-ig várja a vasúttársaság az ajánlatokat; eredményes eljárás esetén, az eszközök beszerzéséről szóló szerződés megkötése tervezetten július közepén történhet meg.

2020. június 6. 12:44

Microsoft Civil Tech Hub: segítség a digitalizációs szintlépésben

A civileké volt a pálya: húsz társadalmi szervezet munkatársai ismerkedhettek meg az irodai munka hatékonyságát megtöbbszöröző Office 365 mesterfogásaival a Microsoft Civil Tech Hub ingyenes képzéssorozatán. A résztvevők a várakozásaikat is felülmúló, eredményes és hangulatos tudásátadásról számoltak be.

2020. június 6. 10:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás