Kiírták a negyedik mobilszolgáltatóra a tendert

A 900-as frekvenciasáv árverési hirdetménye

MTI Sajtóadatbank, 2011. augusztus 4. 17:50

Kétfordulós nemzetközi árverésen értékesíti a 900 megahertzes (MHz) frekvenciasáv frekvenciahasználati jogosultságát 15 évre szólóan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hivatala, a pályázati felhívás csütörtökön jelent meg a Hivatalos Értesítőben.

A 900 megahertzes sávban több frekvenciablokk kizárólagos jogosultságának megszerzésére lehet pályázni, GSM-, IMT/UMTS, WiMAX- vagy LTE-rendszerű elektronikus hírközlési szolgáltatás nyújtására.
Az 5 megahertz szélességű "A" frekvenciablokk kikiáltási ára nettó 4 milliárd forint. Az 1 megahertz szélességű "B" frekvenciablokkokat egyenként 700 millió forintért, a 0,8 megahertz szélességű "C" frekvenciablokkot 560 millió forintért hirdette meg a kiíró.
Az árverésre a jelentkezéseket 2011. október 20-án kell benyújtani. A részvételi díj 40 millió forint plusz áfa.
Az árverési eljárás tervezett lezárása 2011. december 12.
Az árverés első fordulójában az "A" frekvenciablokkra lehet licitálni. Ennek nyertese 3 darab 1800 MHz-es és 3 darab 2100 MHz-es frekvenciablokk opciós vételére is jogosult.
Amennyiben az első forduló eredménytelenül zárul, a második fordulóban ismét lehet licitálni az "A" blokkra, valamint a "B" és a "C" frekvenciablokkokra.
Az érvényes licitek alapján határozzák meg blokkválasztási szakaszban résztvevők körét és sorrendjét.
A meghirdetett sávok elektronikus hírközlési szolgáltatások nyújtására használhatók. A 900 MHz-es és 1800 MHz-es sávokban keskeny és szélessávú, a 2100 MHz-es sávban szélessávú rendszerek valósíthatók meg.
A 900 MHz-es frekvenciasávban egy résztvevő legfeljebb összesen 7,8 MHz sávszélességű duplex frekvenciatartomány jogosultságát szerezheti meg.
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Értékes nyereményeket vehettek át a pályázók a Digitális Témahét ünnepélyes záróeseményén

Hazánk legnagyobb digitális pedagógiai eseményének, a Digitális Témahétnek ünnepélyes záró rendezvényén hirdette ki különdíjasait a Vodafone Magyarország Alapítvány. A programsorozathoz évek óta számos aktivitással kapcsolódó Alapítvány idén egy digitális kalandjáték-készítő versenyt hirdetett meg, amellyel a pedagógusok és diákok digitális kompetenciáinak fejlesztését segítette. A Vodafone Alapítvány három kategóriában díjazta a különdíjas verseny résztvevőit.

2023. június 6. 19:35

A Leadec megvásárolja a FISS Automatika Kft.-t

A Leadec, a világ vezető globális szolgáltatási szakértője 2023.05.31. napjával felvásárolta a FISS Automatika Kft.-t. A Leadec az akvizícióval tovább bővíti magyarországi jelenlétét, valamint erősíti kompetenciáit az elektrotechnika és az automatizálás területén.

2023. június 6. 17:43

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Fenntartható ötlet nyert a Samsung és az EdisonKids versenyén

Alternatív környezettudatos ötlettel, a chipses zacskók kreatív és praktikus újrafelhasználásásával vihették haza a fődíjat a nyírségi diákok a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A harmadik alkalommal megrendezett versenyen 12-18 éves tanulók mérték össze projektjeiket a közösség, a fenntarthatóság és a jövő oktatása kategóriákban. A nyolc döntős csapat közül a NUT (Napkor’s Upcycler Team) csapat elképzelése, a chipses zacskók hőálló szatyorrá alakítása bizonyult a legjobbnak. Második helyezést ért el a modulárisan építhető oktatórobot, a dobogó harmadik fokára pedig a tücsökfarm tervezői léphettek. Az első három helyezett 6 millió forint összértékben választhat Samsung eszközöket, saját maguk, felkészítőtanáruk és iskolájuk számára.

2023. június 6. 14:05

Fidelity: Nyernek az elektromos autók?

Aki napjainkban autóval végighalad egy európai belváros utcáin, azonnal számos nyomát láthatja a forgalmi trendek változásának. A külön kerékpáros sávok, az elektromos buszok, az elektromos töltőállomások és a szédült ütemben emelkedő parkolási díjak mind-mind azt jelzik, hogy a személyautók, főleg a belső égésű motorral felszereltek, már nem szívesen látott vendégek a sűrűn beépült belső kerületekben. A jövő az alternatív közlekedési eszközöké és a kibocsátásmentes erőforrásoké. A Fidelity piaci megfigyelőinek előrejelzései szerint az éghajlatkímélő meghajtási módok versenyét az elektromos autók fogják megnyerni, melyek idővel teljesen kiszorítják majd a levegőszennyező belső égésű motorokkal gyártott társaikat1.

2023. június 6. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39