A Microsoft és a SUSE megújította együttműködését

forrás Prim Online, 2011. augusztus 8. 13:50

Meghosszabbították az áttörést jelentő megállapodást, amit a Novell és a Microsoft 2006-ban kötött, a Linux és a Windows rendszerek együttműködésének és támogatásának céljával. A 2016. január 1-jéig, további négy évre szóló partnerkapcsolat keretében a Microsoft 100 millió dollárt fektet új SUSE Linux Enterprise tanúsítványokba olyan ügyfelek számára, akik Linux
támogatást vesznek igénybe.

A Microsoft igényét a nyílt forrású platformok egyik meghatározó szereplőjének megoldásai iránt jól jelzi, hogy jelentős erőforrásokat fordítanak más, nem SUSE Linuxszal kapcsolatos Novell termékekre is. A Linux telepítésének, javításának és frissítésének továbbfejlesztése céljából a vállalatok integrálják a Microsoft System Centert a SUSE Manager termékkel és egyes kiválasztott technológiákkal.

A Microsoft és a SUSE a technikai együttműködést azon megoldásoktekintetében is továbbviszi, amelyek elősegítik az ügyfelek hatékonyabb munkáját a felhő, a virtualizáció és a felügyelhetőség területén. Ennek egyik példája egy többplatformos megoldás ötvözése a Microsoft Hyper-V Cloud és a SUSE Linux Enterprise Server rendszerrel, ami hatékony megoldást biztosít az informatikai vezetők számára egy saját felhőarchitektúrára való áttérésre.

A két cég továbbra is együtt dolgozik annak érdekében, hogy olyan megoldásokat biztosítson közös ügyfeleinek, amelyek lehetővé teszik számukra a vegyes forráskódú környezetek kritikus fontosságú informatikai szolgáltatásainak felügyeletét a legváltozatosabb modellekben, így a saját, hibrid és teljesen felhőalapú megvalósításokban egyaránt.

Kulcsszavak: SuSE Microsoft Novell

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ötven Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport

A szélestörzsű flotta megújításának felgyorsítása érdekében a korábban leadott megrendelést kiegészítve újabb 50 darab Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport. A francia-holland vállalat fogja a legtöbb A350-est üzemeltetni a világon az évtized végére.

2023. szeptember 28. 11:28

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Így támogatta a digitalizáció Varsó új ékességének felépítését

A Varso Tower, vagyis a Varsó Torony Lengyelország és az Európai Unió legmagasabb épülete, egyben a lengyel főváros legrangosabb építészeti projektje. A maga nemében egyedülálló felhőkarcoló szervesen illeszkedik abba a fejlesztési folyamatba, amelynek célja, hogy Varsót a nemzetközi üzleti élet egyik dinamikusan növekvő központjává emelje. A projekt megvalósításában meghatározó szerepe volt a digitalizációnak, így az épület nemcsak a magasságának, méreteinek, hanem az építésekor alkalmazott innovatív módszereknek köszönhetően is kiérdemli a figyelmet. A fejlesztést Európa egyik meghatározó ingatlanvállalata, a HB Reavis irányította, a kivitelezést a bécsi székhelyű PlanRadar Magyarországon is elérhető szoftvere támogatta.

2023. szeptember 27. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59