Sikeresen debütált a Vodafone Digitális Kánaánja a Szigeten

forrás Prim Online, 2011. augusztus 17. 12:26

A Vodafone a Sziget Fesztivál főszponzori támogatásával és aktív jelenlétével is azt akarta megmutatni, hogy milyen kreatív, fiatalos, gyors és rugalmas vállalat.

A Vodafone idén is rengeteg szolgáltatással és élménnyel várta előfizetőit és rajongóit a Sziget Fesztiválon. A 30 méter magas Vodafone Torony nem csak látványban, hanem virtuális kiszolgálásban is rengeteget nyújtott a fesztivál látogatóinak. A Torony közel 300 nm-es LED-falán minden este fantasztikus fény- és hangshow-val kápráztatták el az összességében többezres közönséget. Ugyanitt teljes kihasználtsággal futott – összesen közel másfélezren játszottak vele – a Rocket Bullet Storm nevű mobiljáték óriásira nagyított verziója, amelyre nappal és éjszaka egyaránt sorok várakoztak. A játék népszerűségét mutatja, hogy még a legnépszerűbb amerikai techportálok is felfigyeltek rá – cikkeiket több százan lájkolták és osztották meg a különféle közösségi oldalakon.

Azon százak és ezrek, akiknek nem volt türelme kivárni a sort, az Élményteremben vigasztalódhattak az autós- és sport szimulátorokon. Az okostelefonosok a torony mellett felállított töltőpontot látogatták nagy előszeretettel, ahol egyszerre több mint 200 készülék akkumulátorát lehetett ingyen feltölteni – a héten összesen több mint 3000 mobil jutott erre a sorsra.

A Vodafone speciális alkalmazásokkal is készült a Szigetre. A több mint 1000 fesztiválozó által letöltött és 700 által aktívan használt „Vodafone Sziget 2011” segítségével senki sem maradhatott le az előre eltervezett koncertről, hiszen az alkalmazás figyelmeztetett, ha a felhasználó nem az általa előzetesen kiválasztott koncert helyszínén tartózkodott. Emellett elérhetők voltak az alkalmazásban a Szigettel és az előadókkal kapcsolatos legfrissebb hírek és információk, valamint a Sziget térképe az összes fontos helyszínnel együtt. További két alkalmazás, a Stage Manager és a Guide@Hand is elérhető volt a Szigeten, a három alkalmazást összesen több mint 2100-an töltötték le okostelefonjukra.

Sikeresen zajlott az érintésnélküli mobilfizetés, az NFC tesztje is. A kísérletben részt vevő 250 készülékkel több ezer fizetést bonyolítottak le, és az összes időközben felmerülő apró hibát sikeresen elhárították.
Fentiek mellett egy hazai rekordkísérletnek is színhelye volt a Vodafone Torony. A világszerte több mint tízmillió felhasználóval büszkélkedő Foursquare-t egyelőre csak néhány ezren használják itthon, de közülük több mint 250-en egy helyen voltak múlt szombaton: a Sziget Fesztiválon a Vodafone Toronynál! Ez Magyarországon először sikerült, a résztvevők jutalma egy virtuális kitűző, egy ún. „Super Swarm Badge” volt.

A Vodafone természetesen a Szigeten sem hagyta cserben leghűségesebb ügyfeleit: a Köszönet program 350 tagja várakozás nélkül, külön kapun juthatott be Közép-Európa egyik legnépszerűbb fesztiváljára. Szintén csak nekik szólt a kiterjesztett valóságon, azaz augmented reality-n alapuló Sztárkereső játék, amin a legügyesebbek és legszerencsésebbek NFC-képes telefonokat nyerhettek.


 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2022 is az e-kereskedelem éve lesz

Azt régóta tudjuk, hogy sikeres vállalkozás ma már nem létezhet hatékony online jelenlét nélkül, de a világjárvány hazánkban is példátlan e-commerce robbanást hozott magával: 2021 első félévében 30%-os bővülés mellett bruttó 494 milliárd forintos belföldi forgalmat bonyolított a magyar online kiskereskedelmi piac. A képlet tehát egyszerű, de korántsem olyan könnyű kitalálni, mire harapnak a vásárlók az egymással versengő webáruházak zajában, miközben a körülöttünk lévő világ minden eddiginél gyorsabban változik. A Markestic összeszedte a nyolc legfontosabb trendet, melyre mindenképpen érdemes odafigyelnie a hosszú távra tervező kereskedelmi vállalkozásoknak.

2022. január 26. 19:24

A Xiaomi még magasabbra tette a lécet

Négy vadonatúj készülékkel érkezik a Redmi Note 11 termékcsalád, amelyek ismét megújítják az iparági standardokat és prémium kategóriás tulajdonságokat tesznek újból széles vásárlói kör számára elérhetővé. 

2022. január 26. 18:00

A Huawei bemutatta a P50-készülékcsaládot

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága bemutatta a P sorozat legújabb okostelefonjait Magyarországon – a HUAWEI P50 Pro-t és az összehajtható HUAWEI P50 Pocketet. A P50 Pro kamerarendszere teljesen megújult és továbbfejlesztették a képalkotó szoftvereket is, a készülékkel így még élethűbb és részletgazdagabb, kiváló fényképek készíthetők.  A P50 Pocket az eleganciát és a praktikumot ötvözi könnyedén összecsukható kialakításával, megújult kamerarendszerével pedig méltó helyet foglal el a prémium kategóriában

2022. január 26. 16:27

Kínai újév, Covid és téli olimpia – mire számíthatnak az ellátási láncok az év elején?

A kínai újév köszöntése a távol-keleti országban élők számára családi összejöveteleket, utazást és pihenést jelent, a világ többi részének viszont komoly logisztikai kihívásokat. A vállalkozások bezárnak, a gyárak felfüggesztik működésüket, a fuvarozók pedig az alacsonyabb keresletre reagálva csökkentik a kapacitást, mindez nagymértékben befolyásolja a globális áruszállítási piacot. Idén a kínai újév hatása várhatóan a szokásosnál nagyobb lesz a DACHSER szerint, hisz a munkaszüneti napok mellett a COVID-19 okozta szigorításokkal és a pekingi téli olimpiával járó forgalommal is számolnunk kell.

2022. január 26. 14:59

Lehet-e 2022 az egyensúlykeresés éve?

A 2016-ban alakult, és a Magyar Marketing Szövetség exkluzív szakmai közösségeként működő Marketing Döntéshozók Klubja idén immár hatodik éve foglalja össze azt, hogy mi várható a marketingkommunikáció területén az előttünk álló esztendőben. Meghatározó hazai marketing és kommunikációs döntéshozók nyilatkoznak arról, hogy az elhúzódó járvány és annak gazdaságba begyűrűző hatásai hogyan jelentkeznek a fogyasztói motivációkban, az üzleti és marketingfolyamatokban, az ügyfélélményben, illetve a média és eszközhasználat területén.

2022. január 26. 13:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58