Világbajnoki sportélmények: élőben és telefonon

forrás Prim Online, 2011. augusztus 20. 11:15

Négyszázezer sms és mms a szegedi kajak-kenu vb-ről! A Telekom – a világbajnokság arany fokozatú támogatója – tájékoztatása szerint előreláthatólag ennyi mobilüzenetet küld az a körülbelül harmincezer sportrajongó, aki személyesen nézi végig a napfény városában a ma induló világbajnokságot.

Azok, akik a napokban kilátogatnak a Szeged belvárosától néhány kilométerre található Maty-éri sportpálya lelátójára, nemcsak személyesen élhetik át a versenyek izgalmát, hanem élményeiket azonnal meg is oszthatják ismerőseikkel. A Telekom korábbi tapasztalataiból kiindulva egy helyszínen lévő szurkoló naponta átlag háromszor nyúl a telefonjához, hogy sms-t küldjön a családtagjainak, ismerőseinek, amely a verseny pár napja alatt összesen körülbelül 360 ezer elküldött szöveges üzenetet jelent. A legizgalmasabb döntők pillanataiban egyszerre háromszázan indítanak hívást a lelátóról, vagyis körülbelül minden tízedik néző telefonál mobilján, és kiabálja a készülékbe a futam állását. A versenynapok alatt a képküldési lehetőség is népszerű: minden negyedik néző küld a helyszínről mms-t valamelyik ismerősének.

A Telekom által kiépített üvegszálas technológia kibővített kapacitásának – 210 Gbit/sec sávszélesség! – köszönhetően a verseny informatikai háttere biztosított. Az előkészületek során olyan hosszú optikai kábelt használtak fel, mintha Kovács Katalin, a Domino-Honvéd olimpiai és világbajnok sportolójának lapátját négyezerszer egymás mellé fektetnénk. A körülbelül 30 ezer néző zavartalan helyszíni szurkolását 2 darab 64 négyzetméteres LED-fal segíti, amelyen a tévéközvetítés képsorai is megjelennek. Érdekesség, hogy a telekomos képjelszolgáltatás kiépítéséhez több tonna alkatrészt úsztatott be a partról a Magyar Honvédség szentesi műszaki alakulata.

A helyszínen a T-Home 18 tonnás internetkamionja is jelen lesz, amely nagy sávszélességű összeköttetésével több mint 2000 akkreditált résztvevőnek és vendégnek igyekszik internet-használati lehetőséget nyújtani. A légkondicionált autóban 12 munkaállomáson lehet böngészni és levelezni. Hasonló célokat szolgál a kamion környékén elhelyezendő 8 terminál. A Telekom a mobilos adat- és hangforgalom fennakadás nélküli biztosítása érdekében mobil-bázisállomást állított fel a versenyhelyszínen. A felhordó-hálózathoz üvegszállal csatlakozó szerkezetet 7,5 tonnás teherautó szállította a helyszínre.

Természetesen a telekommunikáció nemcsak a nézőket, hanem a versenyen résztvevő 94 ország több mint 1000 sportolóját is segíti: a kajak-kenusok, az edzőik és az újságírókat most először full HD-s, zárt láncú tévérendszeren nézhetik a verseny alatt egyrészt a televíziós közvetítést, másrészt a futamok beosztását. Ráadásul a világbajnokság alatt a helyszínen kialakított VIP-helyiségben sok más mellett a T-Home interaktív tévézést nyújtó IPTV-szolgáltatását is ki lehet próbálni.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A rádiós szolgáltatók elégedettek a Médiatanács támogatási programjával

Százas skálán 71-es értékelést adtak a rádiók képviselői a Médiatanács támogatási rendszerére – derül ki egy új felméréséből, amit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén fogadott el. A grémium rádiós pályázatokat is lezárt, illetve eljárásokat indított, amiért egyes szolgáltatók eltértek szerződéses vállalásaiktól.

2022. január 20. 21:26

Előrendelhető a Samsung The Freestyle sokoldalú, hordozható projektora

Az ágyból a plafonra, a kempingben a sátorponyvára vagy akár a kertben, a ház falára is kivetíthetők a legújabb filmek a Samsung hordozható projektorával. A CES 2022 kiállításon bemutatott The Freestyle-on azonnal elérhető a streaming szolgáltatók kínálata, kiváló hangzással szólalnak meg a bulizós lejátszási listák és koncentrációt segítő hangulatvilágítást is rábízhatják a felhasználók. A készülék okoshangszóróként és a házimozi központjaként is különleges élményt biztosít, amelyet az előrendelők számára a termék mellé igényelhető stílusos tok és egy Galaxy Buds2 vezeték nélküli fülhallgató tehet még izgalmasabbá.

2022. január 20. 20:49

Fenntarthatósági elit klubban a Schneider Electric

Ismét bekerült a legjobbak közé a Schneider Electric a Corporate Knights által évente összeállított, a legfenntarthatóbb módon működő vállalatokat felsoroló Global 100-as listán.

2022. január 20. 19:20

Minden kezdet nehéz: a TOP 5 leggyakoribb akadály, amivel a kezdő vállalkozások szembesülnek

A vállalkozásindítás, illetve a fiatal cégek első időszakának hatékony menedzselése soha nem volt kockázatoktól és nehézségektől mentes – nincs ez másképp manapság sem. Sőt, sok szempontból napjainkban még több problémával kell megküzdeni, gondoljunk csak a kommunikációs csatornák bővülésére és átalakulására, a túltelített piacokra, vagy akár az elmúlt két évben az életünk részét képező globális pandémiára és annak többek között például a személyes kapcsolattartásra való hatására. Van azonban néhány olyan nehézség, amellyel minden kezdő vállalkozás szembesül. A Brillit.com online üzleti platform szakértői bemutatják a TOP 5 leggyakoribb problémát és megoldásait.

2022. január 20. 17:58

Végérvényesen átalakulhatnak a fogyasztói szokások

Az emberek többsége már megszokta a világjárvány miatt kialakult új életmódot, és arra számít, hogy ezek a változások velünk is maradnak – derül ki az EY legfrissebb, 16 000 résztvevő bevonásával készült nemzetközi kutatásából. A megkérdezettek megfontoltabban költenek és egyre jobban ragaszkodnak a rugalmas munkavégzéshez.

2022. január 20. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35