Az 50 legjobb weboldal – család és gyerekek

Vértes Judit, 2011. augusztus 21. 10:28
Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a Time magazin szerkesztői kiválasztották az 50 legjobb weboldalt , és megkezdtük a nyertesek ismertetést az öt legjobb zenei és videó portál  bemutatásával. Most folytatjuk ezt a cikket, ezúttal a családi és gyerekeknek szóló legjobb oldalak következnek.

 

Az elsősorban anyukáknak szóló CafeMom  oldalnak már a neve is azt sugallja, hogy kellemes kikapcsolódást nyújt, akár egy virtuális kávéház. A beszélgetések és játékok mellett természetesen tanácsokat is kérhet az idelátogató illetve új barátokat szerezhet.

 

A gyerekeknek szóló oldalak közül a TIME szerkesztői a Poptropica  portált választották a legjobbak közé. Az oldalt havonta mintegy egymillió gyerek látogatja. Az oldal érdekessége a különböző fejlesztő játékokon és oktatóprogramokon kívül, hogy a chat opciót választva csak megadott „család-barát” kérdések közül választhatnak, a szabad beszélgetés nem lehetséges, így próbálják megóvni – legalább ezen az oldalon – a gyerekeket az interneten való érintkezés veszélyeitől.

 

A „Kérdezz, felelek mindenre!” könyv online megfelelője a Wonderopolis , ahol a gyerekek választ kaphatnak az őket érdeklő kérdésekre, legyen szó akár a radír működéséről vagy a barátságkarkötő elkészítésének módjáról. Két weboldal kapott helyet még ebben a kategóriában, melyek azonban nem csak családok számára lehetnek érdekesek.

 

Az új Proust  oldalon az eltűnt idő nyomába eredhetünk, akárcsak az oldal névadója által írt regény főhőse. Míg a Facebook egyfajta napló, a jelenről szól, a Proust egyszerű kérdései alapján felidézhetjük és megoszthatjuk emlékeinket. Szintén az emlékekről szól a Dear Photograph weboldal, de itt a régi fényképeinket helyezhetjük a mai környezetbe, ezáltal egészen új és érdekes vizuális hatást elérve.

 

Kulcsszavak: TOP50 internet gyerek

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fenntarthatósági okokból felére csökken a Vodafone SIM kártyák mérete

Hitelkártya méretű SIM kártya-tartóit fele akkora formátumra cseréli a Vodafone. Az intézkedéssel 50%-kal csökkenti a SIM kártyák előállításához felhasznált műanyag mennyiségét. Az újítás része annak a hosszú távú stratégiának, amely a nem alapvető műanyagok felhasználását igyekszik minimalizálni a vállalaton belül. 

2019. december 7. 12:25

Legendás otthoni számítógépet adományoztak a Neumann Társaság múzeumának

1977-es megjelenésekor az amerikai Tandy által gyártott TRS-80-as az Apple II és a Commodore PET mellett az egyik legsikeresebb személyi számítógép volt, hirdetéseiben a neves sci-fi író, Isaac Asimov ajánlotta a potenciális vásárlóknak, mint a hagyományos írógép fejlett alternatíváját.

2019. december 7. 09:59

NMHH mobilpiaci jelentés

A mobiltelefon-, a mobilinternet- és a mobil M2M-szolgáltatások főbb mennyiségi mutatóinak alakulását bemutató új, 2019 első félévének adatait is magába foglaló mobilpiaci jelentését tette közzé ma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A dokumentumból kitűnik, hogy a legtöbb trend folytatódott. Tovább erősödött a 4G: fél év alatt csaknem 4 százalékponttal nőtt a mobilinternetre 4G-n keresztül csatlakozott SIM-kártyák aránya és 5 százalékponttal az ilyen hálózaton bonyolított hívásforgalom. Ugyanakkor megtorpant az SMS-küldés népszerűsége.

2019. december 6. 18:33

Megvan az év digitális tanári csapata

Negyedik alkalommal adta át az egymillió forint alapítványi támogatással járó Az Év Középiskolai Digitalizációs Tanári Csapata díjat a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ). A díjra magyarországi középfokú oktatási intézmények pályázhattak – és rekordszámban pályáztak is.

2019. december 6. 16:49

Változás a Magyar Telekom felsővezetésében

A Magyar Telekom bejelenti, hogy Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes saját kezdeményezésére távozik a Társaságtól 2020. február 29-i hatállyal. Utódja 2020. március 1-i hatállyal Darja Dodonova, a Deutsche Telekom európai szegmensének jelenlegi műszaki kontrolling vezetője lesz.

2019. december 6. 15:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás