Az 50 legjobb weboldal – család és gyerekek

Vértes Judit, 2011. augusztus 21. 10:28
Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a Time magazin szerkesztői kiválasztották az 50 legjobb weboldalt , és megkezdtük a nyertesek ismertetést az öt legjobb zenei és videó portál  bemutatásával. Most folytatjuk ezt a cikket, ezúttal a családi és gyerekeknek szóló legjobb oldalak következnek.

 

Az elsősorban anyukáknak szóló CafeMom  oldalnak már a neve is azt sugallja, hogy kellemes kikapcsolódást nyújt, akár egy virtuális kávéház. A beszélgetések és játékok mellett természetesen tanácsokat is kérhet az idelátogató illetve új barátokat szerezhet.

 

A gyerekeknek szóló oldalak közül a TIME szerkesztői a Poptropica  portált választották a legjobbak közé. Az oldalt havonta mintegy egymillió gyerek látogatja. Az oldal érdekessége a különböző fejlesztő játékokon és oktatóprogramokon kívül, hogy a chat opciót választva csak megadott „család-barát” kérdések közül választhatnak, a szabad beszélgetés nem lehetséges, így próbálják megóvni – legalább ezen az oldalon – a gyerekeket az interneten való érintkezés veszélyeitől.

 

A „Kérdezz, felelek mindenre!” könyv online megfelelője a Wonderopolis , ahol a gyerekek választ kaphatnak az őket érdeklő kérdésekre, legyen szó akár a radír működéséről vagy a barátságkarkötő elkészítésének módjáról. Két weboldal kapott helyet még ebben a kategóriában, melyek azonban nem csak családok számára lehetnek érdekesek.

 

Az új Proust  oldalon az eltűnt idő nyomába eredhetünk, akárcsak az oldal névadója által írt regény főhőse. Míg a Facebook egyfajta napló, a jelenről szól, a Proust egyszerű kérdései alapján felidézhetjük és megoszthatjuk emlékeinket. Szintén az emlékekről szól a Dear Photograph weboldal, de itt a régi fényképeinket helyezhetjük a mai környezetbe, ezáltal egészen új és érdekes vizuális hatást elérve.

 

Kulcsszavak: TOP50 internet gyerek

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Öt hónap távollét után újra lecsap az Emotet

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research kiadta 2020 júliusára vonatkozó, Global Threat Index elemzését. A kutatók azt tapasztalták, hogy öt hónap után, az Emotet visszakerült a lista legelső helyére és világszerte a szervezetek 5%-ánál jelent meg.

2020. augusztus 15. 12:44

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Magyar biotech innováció segíthet megelőzni a munkahelyi koronavírus-gócpontok kialakulását

A magyar Neumann Diagnostics két nemzetközileg alkalmazott technológiai újítást – az önmintavételezést és a csoportos mintavizsgálatot - egyesítve kínál különlegesen hatékony megelőző célú koronavírus szűrési módszert cégek és intézmények számára. A szolgáltatással egy munkavállaló egyszeri koronavírus tesztelése tízezer forintos áron végezhető el. 

2020. augusztus 14. 18:55

Az üzleti szektor is beszáll az életmentő projektbe

Úttörő projekt indult az Óbudai Egyetemen, melynek célja egy csoportos ellátásra is alkalmas lélegeztetőgép kifejlesztése. A berendezéshez szükséges fejegység vezérlésének megtervezéséhez és létrehozásához támogatást nyújt a GANZ KK és a Schneider Electric is.

2020. augusztus 14. 16:57

Hogyan hatott a koronavírus-járvány a munkahelyi étkezésre?

A koronavírus-járvány kitörése, és a home office széles körű bevezetése jelentős hatással volt a hazai munkavállalók étkezési szokásaira is – derül ki a Profession.hu nyári reprezentatív felmérésének eredményeiből. Jelenleg tízből 7 munkavállaló otthonról viszi magával az ebédet, ugyanis egyrészt az étkezési lehetőségek jelentősen szűkültek a munkahelyek környékén, másrészt mert ezt a megoldást tartják a dolgozók a legbiztonságosabbnak a járvány szempontjából.

2020. augusztus 14. 15:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

2020. augusztus 13. 12:16

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás