Az 50 legjobb weboldal – hírek, információk

Vértes Judit, 2011. augusztus 23. 10:28
Folytatjuk a Time magazin által legjobbnak tartott 50 weboldal bemutatását. Az elmúlt napokban a zene, a film, a család és a sport témakörben kiválasztott oldalakat ismertettük. Mai összeállításunk a legjobb hírportálokról szól.

Gondolj egy nagyot, és látogass el a Big Think oldalára. A blog és videószájt minden témára kiterjed: tudomány, művészet, üzlet, gazdaság, történelem. Olyan nagy gondolkodók fejtik ki véleményüket, mint például a futurista Ray Kurzweil. Ha szeretnénk kicsit frissíteni gondolatainkat, és másképp látni a világot, érdemes elolvasni az oldalon megjelenő elmélkedéseket, például arról, mennyi az esélye annak, hogy egész világunk a Mátrixhoz hasonló számítógép stimuláció.

 

Ha azonban gyakorlatibb információra van szükségünk, megkaphatjuk a Get Human  portálon. Tudjuk jól, milyen nehéz megszerezni egy olyan céges telefonszámot, ahol nem keveredünk bele az automata telefonközpontok útvesztőjébe, és mennyi időbe telik, mire egy emberi hang szól bele a telefonba, és szerencsés esetben segíteni is tud. Ilyen telefonszámok és információk gyűjteménye a Get Human, ahol az egyes cégek ügyfélszolgálatáról a felhasználók is leírhatják tapasztalataikat, véleményüket, illetve bővíthetik a hasznos adatbázist. Ha emberi hangra vágyunk, a Get Human telefonszámai biztos segítenek.

 

A Read It Later alkalmazáshoz hasonló, ám a Time szerint jobban használható az Instapaper, ahol nincs önálló tartalom, de a weben kiválasztott cikkeket olvasható formába, hirdetések nélkül rendezi számunkra, és később, egy kávé mellett nyugodtan elolvashatjuk akár iPhone készülékünkön az általunk összeállított újságot.

 

A Science Daily  és a Techmeme  azonban valódi, színvonalas tartalmat szolgáltató hírportál. Az előbbi a tudomány világának legújabb eredményeit írja le a laikusok számára is érthető nyelven. Gazdasági, természettudományos, egészségügyi, számítástechnikai híreket egyaránt olvashatunk a portálon. A Gabe Rivera által alkotott Techmeme weboldal összegyűjti és rendezi az interneten megjelenő technológiai híreket, melyet a honlap szerkesztői válogatnak és ellenőriznek.

Kulcsszavak: Hírek TOP50

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Különleges repülőgép szállt fel München mellett

2019. november 19-én a világon először repült valós környezetben úgynevezett aeroelasztikusan szabott szárnyakkal rendelkező repülőgép, melyben a szénszálas kompozit széliránya változik a szárny mentén. 

2019. november 21. 18:57

Szárnyal az ipari aukciók világa

Egyre több nagyvállalat dönt úgy, hogy feleslegessé váló ipari eszközeit online aukción értékesíti. A piac legnagyobb hazai szereplője, az Intergavel Kft. idén már 173 internetes árverést szervezett meg, ugyanannyit, mint működésük első tíz évében összesen. Ez pedig nemcsak a berendezésekre licitáló vevőknek jó hír, hanem az újrahasznosítás elvét tekintve a környezetnek is. A cég ügyvezetője az autóipar átalakulásától várja a következő nagy felpezsdülést.

2019. november 21. 17:20

Nőket hív programozni nyitási ösztöndíjával a Wild Code School

A nemzetközi programozó iskola budapesti startolásának alkalmából öt női jelentkezőnek térítésmentes képzést kínál januárban induló webfejlesztő kurzusára. Az iskola nemzetközi szinten több, mint 200,000 eurót szán női ösztöndíjak biztosítására. A kezdeményezés hazai partnerei a SHE.HU női magazin és az Egyenlítő Alapítvány, célja pedig, hogy több nőt vonzanak a jellemzően férfiak dominálta iparágba. 

2019. november 21. 15:53

November 28-tól a magyarországi IKEA áruházakban is elérhetőek lesznek a SYMFONISK hangszórók

Az IKEA és a Sonos közös fejlesztése, a SYMFONISK sorozat Wi-Fi hangszóróval ellátott termékei november 28-tól elérhetőek lesznek a magyar piacon is. Az új SYMFONISK hangszórókat ingyenes Spotify fiókkal is lehet használni. Az IKEA ezzel a termékével újabb lépést tesz az okos és digitális otthonok megteremtése felé.

2019. november 21. 14:26

ZENworks 2020: a sebezhetetlen

Elérhetővé vált a ZENworks 2020 csomag, amellyel a vállalatok hatékonyan felügyelhetik és átfogóan védhetik az infrastruktúrában használt eszközöket. A megújult komponensek segítségével az informatikai szakemberek minden eddiginél egyszerűbben gondoskodhatnak az eszközök felügyeletéről, védelméről és titkosításáról, valamint a konfigurációk és a hibajavítások kezeléséről. A megoldások több olyan új funkciót is tartalmaznak, amelyeket az ügyfelek javasoltak, illetve szavaztak meg az erre a célra létrehozott felületen keresztül.

2019. november 21. 12:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás