Az 50 legjobb weboldal – hírek, információk

Vértes Judit, 2011. augusztus 23. 10:28
Folytatjuk a Time magazin által legjobbnak tartott 50 weboldal bemutatását. Az elmúlt napokban a zene, a film, a család és a sport témakörben kiválasztott oldalakat ismertettük. Mai összeállításunk a legjobb hírportálokról szól.

Gondolj egy nagyot, és látogass el a Big Think oldalára. A blog és videószájt minden témára kiterjed: tudomány, művészet, üzlet, gazdaság, történelem. Olyan nagy gondolkodók fejtik ki véleményüket, mint például a futurista Ray Kurzweil. Ha szeretnénk kicsit frissíteni gondolatainkat, és másképp látni a világot, érdemes elolvasni az oldalon megjelenő elmélkedéseket, például arról, mennyi az esélye annak, hogy egész világunk a Mátrixhoz hasonló számítógép stimuláció.

 

Ha azonban gyakorlatibb információra van szükségünk, megkaphatjuk a Get Human  portálon. Tudjuk jól, milyen nehéz megszerezni egy olyan céges telefonszámot, ahol nem keveredünk bele az automata telefonközpontok útvesztőjébe, és mennyi időbe telik, mire egy emberi hang szól bele a telefonba, és szerencsés esetben segíteni is tud. Ilyen telefonszámok és információk gyűjteménye a Get Human, ahol az egyes cégek ügyfélszolgálatáról a felhasználók is leírhatják tapasztalataikat, véleményüket, illetve bővíthetik a hasznos adatbázist. Ha emberi hangra vágyunk, a Get Human telefonszámai biztos segítenek.

 

A Read It Later alkalmazáshoz hasonló, ám a Time szerint jobban használható az Instapaper, ahol nincs önálló tartalom, de a weben kiválasztott cikkeket olvasható formába, hirdetések nélkül rendezi számunkra, és később, egy kávé mellett nyugodtan elolvashatjuk akár iPhone készülékünkön az általunk összeállított újságot.

 

A Science Daily  és a Techmeme  azonban valódi, színvonalas tartalmat szolgáltató hírportál. Az előbbi a tudomány világának legújabb eredményeit írja le a laikusok számára is érthető nyelven. Gazdasági, természettudományos, egészségügyi, számítástechnikai híreket egyaránt olvashatunk a portálon. A Gabe Rivera által alkotott Techmeme weboldal összegyűjti és rendezi az interneten megjelenő technológiai híreket, melyet a honlap szerkesztői válogatnak és ellenőriznek.

Kulcsszavak: Hírek TOP50

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Robotizált folyamatautomatizációs szolgáltatások a Tech Data kínálatában

Új big data és mesterséges intelligencia alapú szolgáltatásportfóliót tett elérhetővé több európai országban, köztük hazánkban is a Tech Data, miután partneri szerződést kötött a rutinszerű irodai munkafolyamatokat automatizáló Automation Anywhere-rel.

2019. december 9. 18:32

Minden, amit a vezeték nélküli video kaputelefonról tudni kell

Mindenki szeretné tudni, hogy ki várakozik kapujában, ki csenget és kér bebocsátást otthonába. Nem csak kíváncsiságképpen, de biztonsága érdekében egyaránt, mivel az otthon az a hely, ahol nem csak értékei, hanem szerettei védelméről is gondoskodni kell. Nem mindegy, hogy a szomszéd szaladt-e át egy kis cukorért, a várva várt vendégek érkeztek meg, vagy egy idegen ellenőrzi otthonunk gyenge pontjait.

2019. december 9. 17:05

A tökéletes gardróbszekrény

A gardróbszekrény a ruhásszekrények koronázatlan királya: elfér benne minden holmink, és azokat a polcoknak, akasztóknak és fiókoknak hála, rendszerezetten és áttekinthetően tudjuk tárolni. Azonban mielőtt lecsapunk az első szimpatikus darabra, gondoljuk át, hogy biztosan minden szempontból megfelelő lesz-e.

2019. december 9. 16:56

7 egyetemi ötlet kapott 15 millió forintos befektetést a Hiventures-től

7 egyetemi startup ötlet kapott 15 millió forintos inkubációs befektetést az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től az egyre népszerűbb Startup Campus University programban. A december 5-én zárult őszi vállalkozásfejlesztési képzések idén már három partnerrel; a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), a győri Széchenyi István Egyetemmel (SZIE) és a Magyar Divat & Design Ügynökséggel (HFDA) közösen valósultak meg, és rekord számú jelentkezőt mozgattak meg.

2019. december 9. 16:51

Macskaházak

Felelős gazdiként tudjuk, hogy mennyire fontos kutyáink számára a kényelem és a biztonság, ezért mikor házat nézünk nekik, figyelembe vesszük nem csak a saját, de kedvencünk igényeit is. És ez nincs másként a másik négylábú kedvencünk esetében sem!

2019. december 9. 16:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás