Az 50 legjobb weboldal – hírek, információk

Vértes Judit, 2011. augusztus 23. 10:28
Folytatjuk a Time magazin által legjobbnak tartott 50 weboldal bemutatását. Az elmúlt napokban a zene, a film, a család és a sport témakörben kiválasztott oldalakat ismertettük. Mai összeállításunk a legjobb hírportálokról szól.

Gondolj egy nagyot, és látogass el a Big Think oldalára. A blog és videószájt minden témára kiterjed: tudomány, művészet, üzlet, gazdaság, történelem. Olyan nagy gondolkodók fejtik ki véleményüket, mint például a futurista Ray Kurzweil. Ha szeretnénk kicsit frissíteni gondolatainkat, és másképp látni a világot, érdemes elolvasni az oldalon megjelenő elmélkedéseket, például arról, mennyi az esélye annak, hogy egész világunk a Mátrixhoz hasonló számítógép stimuláció.

 

Ha azonban gyakorlatibb információra van szükségünk, megkaphatjuk a Get Human  portálon. Tudjuk jól, milyen nehéz megszerezni egy olyan céges telefonszámot, ahol nem keveredünk bele az automata telefonközpontok útvesztőjébe, és mennyi időbe telik, mire egy emberi hang szól bele a telefonba, és szerencsés esetben segíteni is tud. Ilyen telefonszámok és információk gyűjteménye a Get Human, ahol az egyes cégek ügyfélszolgálatáról a felhasználók is leírhatják tapasztalataikat, véleményüket, illetve bővíthetik a hasznos adatbázist. Ha emberi hangra vágyunk, a Get Human telefonszámai biztos segítenek.

 

A Read It Later alkalmazáshoz hasonló, ám a Time szerint jobban használható az Instapaper, ahol nincs önálló tartalom, de a weben kiválasztott cikkeket olvasható formába, hirdetések nélkül rendezi számunkra, és később, egy kávé mellett nyugodtan elolvashatjuk akár iPhone készülékünkön az általunk összeállított újságot.

 

A Science Daily  és a Techmeme  azonban valódi, színvonalas tartalmat szolgáltató hírportál. Az előbbi a tudomány világának legújabb eredményeit írja le a laikusok számára is érthető nyelven. Gazdasági, természettudományos, egészségügyi, számítástechnikai híreket egyaránt olvashatunk a portálon. A Gabe Rivera által alkotott Techmeme weboldal összegyűjti és rendezi az interneten megjelenő technológiai híreket, melyet a honlap szerkesztői válogatnak és ellenőriznek.

Kulcsszavak: Hírek TOP50

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így eszünk most a munkahelyünkön

Az éttermek bezárása és csökkentett üzemű újranyitása nem hagyta érintetlenül a munkahelyi étkezési lehetőségeket sem – ez derült ki a Wolt és a Profession.hu közös felméréséből. A megkérdezett fővárosi cégek 28 százaléka óvatosan indítja újra a munkahelyeket, ennek része az egészségvédelmi intézkedések bevezetése, és a biztonságos étkezési lehetőség megteremtése is.

2020. július 14. 18:55

Digitális összefogással élhetőbbnek látjuk a jövőt

Összefogás, tettrekészség, meglátni az élet szépségeit, kevesebb rohanás és több együtt töltött idő – ezek a fontosabb dolgok, amelyeket a magyarok tovább vinnének a koronavírus miatti korlátozások idejéből. A Telekom legfrissebb kutatása*  szerint tízből heten gondolják azt, hogy a digitális megoldások és a vírus miatti korlátozások eredményeképp életformánk végérvényesen megérett a változásra, és ebben nagy szerepe volt és lesz az internetnek. 

2020. július 14. 17:03

Újabb mérföldkőhöz érkezett a HiperSuli tananyagfejlesztő-pályázat

66 pályázó, közel 200 pályázattal jelentkezett, amelyek közül a szakmai zsűri a legjobb 25 pályamunkát választotta ki. A napokban lezárult a képzés, amelynek keretein belül a pályázatok videós formában is megvalósultak. A digitális tananyagok mostantól elérhetők a Webuni oldalán, és így összesen már több mint 30 online videós tananyag segíti a pedagógusokat, hogy felkészülten várják az újabb tanévet.

2020. július 14. 15:37

Rekordkínálattal indult el Gódor András sonkás-sajtos webshopja

„A Sonkás” Gódor András 25 éve dédelgetett álma vált valóra azzal, hogy két hagyományos boltja mellett elindította a webáruházát is. Ha már online lábat növesztett, itt is a minőségre törekszik: rekordméretű sonkakínálatot állított össze, közel 500 termék közül válogathatunk nála. Magyar gyártók válogatott húskészítményei mellett a külföldi sonkák legnagyobb hazai választékával indult el a hazánk legnagyobb kínálatú sonkás webshopja, a sonka.hu.

2020. július 14. 13:50

A Phison eladja vegyesvállalati részesedését a Kingston Technology-nak

A Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy a Phison eladja a Kingston Technology Corporationnel létrehozott vegyesvállalatában, a Kingston Solutions, Inc.-ben (KSI) birtokolt részvényeit a Kingstonnak. A tranzakció eredményeként a Kingston lesz a KSI többségi részvényese. A Phison a jövőben továbbra is technológiával és kutatás-fejlesztéssel foglalkozik majd, és a Kingston technológiai partnere marad.

2020. július 14. 12:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás