Az 50 legjobb weboldal – fitnesz és egészség

Vértes Judit, 2011. augusztus 26. 10:33
Az elmúlt napokban már bemutattuk Time magazin által kiválasztott 50 legjobb weboldal közül a  hír- és sportoldalakat, a családi portálokat, a zenei- és videó kínálatokat, az üzleti vállalkozásokról  valamint az utazásról és vásárlásról szóló szájtokat. A mai összeállításban az egészséges életmóddal kapcsolatos legjobb oldalak ismertetése következik.

 

Az egészséges életzmód első lépése, hogy tudjuk, mennyi kalóriát tartalmaznak az általunk fogyasztott ételek. A CalorieKing  ezt az információt ingyen biztosítja. Ám ha szeretnénk táplálkozási tanácsokat, fogyókúra terveket, diétás étrendet interaktív segítséget, akkor havi 12$-ért előfizethetünk ezekre a szolgáltatásokra is.

 
Darya Pino blogja, a Summer Tomato igazán élvezetes és hasznos olvasmány azoknak, akik szeretnének egészségesen táplálkozni. Az oldalon színes fotókkal illusztrált híreket, recepteket olvashatunk, de megtudhatunk többet a bio-piacokról is.
 
Ha mégsem sikerült megőriznünk az egészségünket, a megfelelő orvos kiválasztása soha nem könnyű. Ebben segít a HealthGrades, ahol mintegy 750000 orvosról, 5000 kórházról, 180000 fogorvosról olvashatunk véleményt, értékelést. Az orvosokat öt fokú skálán lehet értékelni, az értékelési szempontok között szerepel a várakozási időtől kezdve, a kommunikációs képességen keresztül a szakmai kompetenciáig.
 
Az egészséges életmódhoz hozzá tartozik a mozgás. A MapMyRun illetve „testvéroldalai”, a MapMyRide, MapMyHike és a MapMyWalk alkalmazások segítségével térképen rögzíthetjük a futásaink, biciklizéseink túráink, sétáink útvonalát. Az oldalon megnézhetjük más hasonló sportot űző felhasználók útvonalait, de olvashatunk táplálkozási tanácsokat, történeteket, nézhetünk és tölthetünk fel fényképeket. Az alkalmazás hirdetésekkel együtt megjelenő változata ingyenes.
 
A testi egészség mellett a lelki egyensúly is számít. Életvezetési tanácsokat olvashatunk Leo Babauta blogján, a Zen Habits  oldalon. A blog maga is keleti nyugalmat áraszt, nincsenek gyors változások, 4-5 naponta jelenik meg egy-egy új tanítás vagy történet.
 
Ha a testi-lelki egészségünk rendben van, akkor nyugodtan belevethetjük magunkat a társasági életbe: következő cikkünkben a legjobb közösségi portálokat mutatjuk be.
Kulcsszavak: TOP50

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Médiatanács elfogadta a közösségi rádióknak és tévéknek szóló négyszázmillió forintos üzemeltetési pályázatot

Négy fordulóban összesen négyszázmillió forintos támogatást nyújt majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának e heti ülésén megszavazott pályázat a közösségi médiaszolgáltatók jövő évi működésének és üzemeltetésének támogatására. A grémium emellett kilenc televízió és tizenegy rádió pályázatát nyilvánította nyertesnek a műszaki fejlesztési felhíváson. A testület hozzájárult a szombathelyi Mária Rádió Savaria és a budapesti Mária Rádió hálózatba kapcsolódásához. A tanács bírságokat rótt ki a támogatási szabályok megsértése és helytelen korhatár-besorolás miatt is.

2019. november 15. 16:08

Hódít az agilis módszertan az IT után az üzleti területeken is

A vállalatok többsége már ma is az informatikai fejlesztéseknél létrejött agilis módszertan szerint szervezi a munkát – állapította meg az IFUA Horváth & Partners német nyelvterületen végzett felmérése.

2019. november 15. 14:33

Hogyan kell autót mosni?

Azt gondolhatnánk, hogy az autómosás nem bonyolult feladat, és nem kell hozzá különösebb szakértelem. Ha az valóban nem is kell, azért érdemes néhány dolgot szem előtt tartani, mielőtt nekiesik az autójának. 

2019. november 15. 14:26

A garázskapu redőny dicsérete

A garázs az épületeknek az a része, amelyikre méltatlanul kevés figyelem jut. Pedig ha nem igyekszünk szépen kialakítani ezt a területet, könnyen egy sivár, “ipari” látványt nyújtó részlettel leszünk gazdagabbak. A kényelmes kialakítású és megjelenésű garázsra viszont mindannyian büszkék lehetünk - akkor is, ha csak egy egyszerű, családi autó parkol a garázskapu redőny mögött. 

 

2019. november 15. 14:09

Biztonságos otthon, nyugodt éjszakák

Minden otthonban elengedhetetlen egy jól működő és megbízható füst- vagy tűzérzékelő és szénmonoxid érzékelő készülék. Azért is van erre szükség, mivel napjainkban egyre több modern készülékkel rendelkeznek az emberek, amelyek könnyedén elektromos tüzet vagy mérgezést okozhatnak a lakásban. Mindez nem csak anyagi károkat, de személyi sérüléseket is könnyedén előidézhet. Azonban megfelelő felszereléssel, kisebb pénzösszeg ráfordításával és odafigyeléssel ezen sérülések, esetleges halálesetek megelőzhetők lennének.

2019. november 15. 13:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás