Számítási felhővel, érzékelőkkel és okostelefonokkal az ízletes mandarinért

forrás Prim Online, 2011. augusztus 28. 04:09

A Fujitsu Limited és a Sowakajuen Co. Ltd. bejelentették, hogy megkezdték az infokommunikációs technológia mandarintermesztésben történő használatának helyszíni tesztelését Japánban. A projekt célja a kiváló minőségű, ízletes Arida Mikan fajtájú mandarin termesztésének támogatása.

Japán fő manderintermő térségének számító Wakayama prefektúrában található Sowakajuen farm kiváló minőségű mandarint termel 60 ezer négyzetméternyi területen. Éves árbevétele jelenleg mintegy 400 millió jen.

A farm mindeddig hosszú évek tapasztalatait, valamint dolgozói tudását és gyakorlati szakértelmét bevetve termesztett kiváló minőségű mandarint. A termelékenység további növelését azonban több kihívás is hátráltatja, pl. a munkafeladatok egységesítése, az egyes feladatok költségének kiszámítása, az idős dolgozók szakértelmének továbbadása és a kevésbé tapasztalt, új dolgozók betanítása, ezért (is) döntöttek az ifokommunikációs technológiák termelésbe való bevonása mellett.

A helyszíni teszt fő célja, hogy segítse a termelőket a munkafeladatok jól időzített végrehajtásában, a működési költségek mérésében, és lehetővé tegye az idősebb termelők tapasztalatainak megosztását a fiatalabb generációval. A projekt az alábbi területeken használja fel a számítási felhőt, az érzékelőket, az okostelefonokat és a PC-ket:

 

   1. Adatkezelés: a gyümölcsöskertekben gyűjtött lég- és talajhőmérsékleti és csapadékadatokat, a dolgozók okostelefonnal rögzített munkanaplóit és a helyszíni fotókat is adatközpont tárolja későbbi felhasználás céljából.

   2. A mintegy 5000 fa mindegyike egyedi azonosítószámot kap, olyan adatokkal kiegészítve, mint pl. a gyümölcstermesztési viszonyok napi alakulása vagy az esetleges betegségek, kártevők megjelenése.

   3. A jelenlegi és jövőbeni adattömeg elemezésével kinyert információkat felhasználják a jövő termesztési folyamatainak támogatására.

 

A helyszíni tesztelés a Fujitsu számításifelhő-technológiái, a Fujitsu Laboratories érzékelő-technológiája és egy speciális okostelefon-alkalmazás segítségével zajlik. Az időjárási és mezőgazdasági adatok felhasználása és a múltbeli adatok továbbítása a Wakayama Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Kutatóközpont gyümölcsvizsgáló laboratóriumának felügyelete mellett és együttműködésével történik.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megállapodott a Vodafone és az AMCNI

Fontos hazai és nemzetközi sportmérkőzéseket és a legkedveltebb ismeretterjesztő és szórakoztató csatornák tartalmait élvezhetik továbbra is zavartalanul a Vodafone Magyarország televíziós előfizetői, mert az AMC Networks International ("AMCNI ") népszerű hazai csatornái a Sport1, Sport2, AMC, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, Minimax, JimJam, FilmCafe, FilmMania megmarad a szolgáltató televíziós előfizetői kínálatában. A két cég megállapodott a terjesztési szolgáltatás hosszútávú folytatásáról. 

2022. október 3. 20:01

Új klímatechnológiai befektetési alap jön létre

A portugáliai Lisszabonban megrendezett szeptemberi esemény, a The Business Booster keretein belül bejelentették, hogy a Santander Asset Management (Santander AM) és az EIT InnoEnergy összefogásával új kockázati tőkealapot hoznak létre, amelyen keresztül a jövőben az energiaátállást segítő induló vállalkozásokat kívánják támogatni.

2022. október 3. 18:22

Már nincs messze, hogy kriptovalutában kapjuk a jutalompontokat

A kereskedelem régóta jól bevált marketingeszközei a vásárlások után járó jutalompontok, hűségpontok, kuponok. Hamarosan azonban könnyen lehet, hogy a matricák és vonalkódos cetlik helyett kriptovalutát kaphatnak majd az emberek. Legalábbis ezen dolgozik a Crypto Chip Token (BVC) csapata, felhasználva az elérhető legmodernebb blokklánctechnológiát és a nagyforgalmú webshopon történő tesztelés lehetőségét.

2022. október 3. 16:47

Miért éri meg NVMe SSD-re váltaniuk a vállalatoknak és a tartalomgyártóknak?

A digitális átállással világszerte exponenciálisan nő a használatban lévő technológiai eszközök száma és az online tevékenység mértéke, különösen a felhőben. Ezzel a növekedéssel párhuzamosan erősödik a digitális szolgáltatások iránti kereslet, valamint az igény a nagyobb adatfeldolgozási teljesítményre és a fejlettebb adattárolási protokollokra, hiszen a kezelt adatmennyiség bővülése fokozódó nyomást gyakorol az üzleti környezetre. 

2022. október 3. 15:01

A nyár végével sincs megállás a lakossági klíma-piacon

Nincs idő pihenésre a nyári főszezon után a klímás cégeknél – folyamatosan érkeznek a megrendelések annak ellenére, hogy betört az országba a hideg időjárás. A szakemberek arra számítanak, hogy egész ősszel érkeznek majd megkeresések és sokan már téli telepítéseket is beírtak a naptárba. A jelenség kialakulásában többek között a rezsiárak emelkedésének és a kedvezményes H tarifának van szerepe.

2022. október 3. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38