Az 50 legjobb weboldal – közösségi oldalak

Vértes Judit, 2011. augusztus 27. 10:07
Az elmúlt héten megjelent cikksorozatban a Time magazin által kiválasztott legjobb oldalak kerültek bemutatásra a zene és film, család és gyerekek, üzlet és vállalkozás, utazás és vásárlás, fitnesz és egészség, hírek és információk valamint sport kategóriákban. Ma a legjobb közösségi oldalakon folytatjuk a barangolást.

 

A legismertebb közösségi oldalak, mint a Facebook vagy a Twitter nem kerültek be a válogatásba, a Time szerkesztői úgy döntöttek, más, talán kevésbé ismert alternatívákat mutatnak a társasági kapcsolatok építésére. A legnépszerűbb oldalak között első helyen szerepel a Google+. Bár a Google által fejlesztett közösségi oldal egyelőre nem nyilvános, több tízmillió felhasználó kapott meghívást a kipróbálására. Az oldal sok mindenben hasonlít a Facbookhoz, kicsit a Twitterhez, de számos új alkalmazást is tartalmaz, például a Hangouts nevű video-chat szolgáltatást, vagy a Circle elnevezésű csoport alkalmazást. A beszélgetések viszonylag magas színvonalúak, ami remélhetően megmarad akkor is, ha a Facebookhoz hasonló számú felhasználó csatlakozik majd.
 
Ha szeretnénk értékelni szociális aktivitásunkat, a Klout által kalkulált pontok alapján megtehetjük. Az oldalra bejelentkezhetünk a Facebook, Twitter vagy LinkedIn profilunkkal, és a program kiszámolja az adott közösségi portálon végzett aktivitásunk és ismerőseink alapján a „szociális értékünket”. Nem könnyű persze elérni a 100 pontot, de Justin Biebernek, 11,6 millió követővel sikerült.
A Pinterest  közösségi oldal olyan, mint egy kollektív, virtuális gyűjtemény. Az oldalon különböző kategóriák közül választhatunk, ahol kedvenc tárgyaink képeit oszthatjuk meg, vagy követhetünk más gyűjtőket, legyen szó akár tájképekről, akár mikroszkópikus élőlényekről. Az oldal még tesztelés alatt van, de ha kérünk meghívót, akkor már most csatlakozhatunk a gyűjtőkhöz.
 
Az Ask.com és a Yahoo!Answers oldalakhoz hasonlóan a Quora  is egy olyan weboldal, ahol különböző kérdésekre kérhetjük a hozzáértők válaszát, illetve mi magunk is megoszthatjuk tudásunkat, segítve ezzel másokon. Kereshetünk témák szerint, kérdés szerint, illetve emberek szerint is az oldalon megjelent kommentek között. Az oldal nagyon népszerű a Silicon Valley területén, a hozzászólások igen magas színvonalúak.
 
Az utolsó közösségi oldal, mely bekerült az 50 legjobb közé, a Sortify . A szolgáltatás segítségével összegyűjthetjük a legjobb Twitter üzeneteket, Facebook posztokat, fotókat, elrendezhetjük egy oldalon, és megoszthatjuk másokkal. A Sortify az online közösségi élet emlékkönyve.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közös pályázatot hirdet a Vodafone és a Kreatív

A Vodafone Magyarország és a Kreatív közös pályázatot hirdet Ready névvel, melynek célja, hogy ösztönözze, elismerje és támogassa azokat a vállalkozásokat és magánszemélyeket, akik alkalmazkodni tudtak a járványhelyzet miatt kialakult változásokhoz, és sikeresen leküzdötték kihívásaikat– „readyk”, azaz felkészültek, bármit is hoz a holnap. Az értékes tárgyi nyeremények mellett a fődíjas pályázók nagyértékű kurzus-részvétellel és tanácsadással is gazdagodhatnak, a beküldött pályamunkákat mindkét kategóriában neves zsűri értékeli majd. 

2020. augusztus 13. 18:10

Felkészült az iskolakezdésre a Telenor Hipersuli

Fontos társadalmi céllal, a digitális tudatosság terjesztésével összekapcsolódó kereskedelmi ajánlattal és új TudatosNet videó-sorozattal segíti a Telenor a szülőket és a gyerekeket a tanévkezdésben. A tudatos, biztonságosabb internetezés alapjait bemutató kisfilmek olyan aktuális témákat járnak körbe és adnak gyakorlati tanácsokat, mint például a csevegőalkalmazások tudatos használata, az online zaklatás, vagy a digitális szülői felügyelet. A most elindult HiperSuli ajánlat pedig egyszerre gondoskodik a tanuláshoz szükséges otthoni mobilnetről és tabletről, valamint a szülők és gyermekek digitális tudatosságáról is. 

2020. augusztus 13. 16:37

Az időtlen szépség a részletekben rejlik

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bemutatja az új Philips 279C9 LCD képernyőt, a 27 hüvelykes (68,47 cm) monitort, amely a legmagasabb termelékenység és a legjobb felhasználói élmény érdekében még a legambiciózusabb elvárásoknak is megfelel. A 279C9 modell kivételes dizájnja elnyerte az iF Design Award 2020 és a Red Dot winner 2020 díjakat.

2020. augusztus 13. 13:39

Új technológiával fejlesztenek a webshopok

Az utóbbi években Magyarországon is általános jelenséggé vált az internetes vásárlás, mégis rendszeresek az olyan visszatérő kifogások, amelyek miatt sokan még ma is félnek online rendelni. Jellemző például, hogy a látogatót azért nem győzi meg a termék, mert a látott kép alapján nem tudja eldönteni, vajon az megfelel-e az ő személyes igényeinek. Erre ad választ egy világszerte elterjedőben lévő fotótechnológia, amely a webshopok üzemeltetőinek és a vásárlóknak is segítséget nyújt.

2020. augusztus 13. 10:54

Kibervédelem egykor és ma: a gépek forradalma

A kétezres évek elején még főként vírusokkal és trójai programokkal támadták a vállalatokat a kiberbűnözők, de folyamatosan szélesedő repertoárjukban egyre szofisztikáltabb módszerek jelentek meg, köztük például az adathalászat. Ezért az informatikai rendszerek védelméről gondoskodó eszközöknek is lépést kellett tartaniuk a változásokkal. Így lett húsz év alatt a különálló elemző és monitorozó szoftverekből átfogó megoldás, amelyet ma már gépi tanulási képességek is támogatnak, hogy minden gyanús tevékenységre azonnal fény derüljön. A Micro Focus szakértői most bemutatják ezeknek az eszközöknek a teljes evolúcióját.

2020. augusztus 13. 09:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

2020. augusztus 13. 12:16

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás