Az LG teljes körű 3D termékpalettája az IFA kiállításon

forrás Prim Online, 2011. szeptember 2. 08:37

Az LG Electronics idén a berlini Nemzetközi Elektronikai Vásáron mutatja be teljes körű 3D termékpalettáját (3D Total Solution), amely tartalmaz CINEMA 3D Smart tévéket és monitorokat, 3D hangzású házimozi rendszereket és 3D projektorokat. Az LG 3D termékkínálatába tartozó eszközök mindegyike nézhető ugyanazzal a könnyű és töltést nem igénylő szemüveggel, a Smart funkciókkal pedig tökéletes és változatos 3D élményt varázsolhatunk otthonunkba.

Az LG komplett 3D szórakoztatóelektronikai megoldásának zászlóshajója, az 55 inches képátlójú LW980S NANO TV, amely egyedülálló FULL LED háttérvilágítással működik és a CINEMA 3D és a Smart TV minden előnyét tartalmazza.
Az olyan készülékek, mint az LW980S NANO TV, az LW650S vagy a környezetbarát LW570S és a többi CINEMA 3D Smart TV szettel együtt egy még ütőképesebb termékcsaládot alkotnak, amely teljes méret- és funkcióválasztékban érhető el a vásárlók számára.
Az LG a CINEMA 3D Smart tévék mellé csomagolt kényelmes, könnyű és kedvező árú szemüvegek, illetve a széles látószög lehetővé teszi, hogy egy nagyobb társaság egyszerre legyen részese az otthoni 3D mozizásnak. Ezek a készülékek a régebbi, aktívzáras 3D televízióikhoz képest kevésbé fárasztják a szemet.

Az LG CINEMA 3D termékcsaládjának legkiválóbb hangzását biztosító HX906TX 9.1-es házimozi rendszer minden eddiginél közelebb hozza a mozitermek és élő koncertek hangzásvilágát.
A HX906TX 9.1-es hangszóró rendszere négy függőleges 3D hangszóróval egészíti ki a házimozik hagyományos 5.1-es konfigurációját, így olyan magával ragadó és erőteljes hangzásvilágot teremt, amely képes visszaadni a legapróbb háttérzajokat is. A 3D hangszórók felfelé irányítják a hangokat, míg az egyes hangszórókban található 360 fokos prizmák minden irányba visszatükrözik a hangot, koncertteremmé varázsolva az nappalit.

Az LG egyedi 3D hatású DSP algoritmusának alkalmazásával a hangmező-kiterjesztési (Sound Field Expansion) technológia tovább növeli a vízszintes hangmező méretét, és a 3D hangszórókkal együtt soha nem tapasztalt 360 fokos térhangzást produkál. A tökéletesen élethű és részletgazdag hangzást egy 3D hangelemző szoftver is segíti, amely a szoba olyan pontjaiba is küld jelet, amelyek normál esetben üresen maradnának.

Az LG szabadalmaztatott, polarizált technológiájú CINEMA 3D monitorával és monitortévéjével még tovább tágul az LG 3D univerzuma. A villódzásmentes és könnyű, polarizált szemüveggel nézhető CINEMA 3D tévék után már monitoron és monitortévén is élvezhetjük a zavartalan és magával ragadó háromdimenziós élményt, legyen szó akár játékról, vagy filmezésről. A D2342P monitorral és a DM2350 monitortévével hosszabb ideig nézhetjük teljes kényelemben a 3D tartalmakat és a szellemkép mentes képmegjelenítésnek köszönhetően csökken a szemek igénybevétele is.

A LG D2342P 3D monitor elegáns kivitelben, 16:9-es képaránnyal és 16,7 millió színével tökéletes társunk lesz munkában és kikapcsolódásban egyaránt. A monitor széles betekintési szögének köszönhetően barátainkkal vagy családtagjainkkal közösen is élvezhetjük a mega kontrasztarány mélysötét és szemet gyönyörködtető, világos színeit, 2 vagy 3 dimenzióban egyaránt. A CINEMA 3D™ technológiának egyik fontos eleme a 2D-ről 3D-re konvertálás, amely ebben az esetben egy szoftver segítségével valósul meg, amit az LG két 3D-s szemüveggel együtt a monitorhoz csomagol.

Az LG DM2350 3D monitortévé egy kiváló tulajdonságokkal bíró monitor, és egy figyelemre méltó 3D tévé ötvözete. Ennek megfelelően számos extra csatlakozási lehetőséggel szerelték fel (DVB-T, DVB-C (MPEG4) tuner, Scart, Component, HDMI és RCA). A gyártó új 3D-s monitortévéje a CINEMA 3D™ tévéihez hasonlóan nagy betekintési szöget nyújt, amely a többféle használat miatt rendkívül előnyös, hiszen 3D filmeket akár nagyobb társaságban is nézhetünk. A CINEMA 3D™ monitortévé tartalmazza a 2D-ről 3D-re konvertáláshoz szükséges technológiát, így ebben az esetben nem kell külön szoftveres telepítést alkalmazni. A mozizás, zenehallgatás és játék élményét két darab beépített 5 Wattos hangszóró teszi teljessé.
 
A 3D monitorcsaládot az LG D2000 teszi teljessé. A szemkövető technológiával ellátott monitor a világon elsőként nyújt szemüveg nélküli 3D élményt. A szemüveget elhagyó parallaxis technológiát és a monitoron található speciális érzékelő kamera előnyeit egyesítő D2000 minden eddigi szabad szemmel nézhető megoldásnál szélesebb látószöget és ezáltal páratlan 3D élményt nyújt. Hála a 2D-ről 3D-re konvertálási funkciónak, a D2000 tökéletes megoldás a játékkedvelők számára is.

Az LG komplett 3D szórakoztatóelektronikai palettáját ékesítő CF3D a világ első polarizált technológiával felszerelt 3D projektora, amely egyetlen lencsén keresztül Full HD képet tud kivetíteni. A 150 inches képátmérőjű CINEMA 3D CF3D 1250 ANSI lumen (2D módban 2500 ANSI lumen) fényerősséggel, 7000:1 kontrasztaránnyal, valamint a TruMotion 120 Hz technológiával gondoskodik az élénk és gyönyörűen letisztult 2D és 3D képekről. A CF3D előlapján található kisméretű beépített kamera automatikusan kalibrálja a fényt és a képeket, hogy a készülék hatékonyan aknázza ki a 3D effektekben rejlő lehetőségeket.

Felhasználóbarát menürendszerével és kezelőfelületével a BD670 Smart 3D Blu-ray lejátszó közvetlen és egyszerű hozzáférést biztosít a prémium tartalmak széles választékához. A Smart funkciók közül nem hiányozhatnak a letölthető 3D videotartalmak, a lejátszó pedig tökéletes platformot biztosít az ilyen 3D tartalmak egyre bővülő kínálatához.

Végül, de nem utolsó sorban említsük meg az LG CINEMA 3D szemüvegeket, amelyek az otthoni 3D mozizást igazán kényelmessé varázsolják. A nagycsaládosok számára is elérhető árával, illetve szemüvegre csíptethető verziójával senkinek sem kell lemondania CINEMA 3D™ élményről. 

Az LG, a neves francia szemüveg-tervezővel, Alain Miklivel együttműködve, a 3D szemüvegek még kényelmesebb és divatosabb modelljeivel kedveskedik az erre fogékony vásárlóinak. A különleges fémekből készülő, ergonomikus szemüvegek a francia tervező védjegyének számító stílusjegyeket hordozzák. A tökéletes kényelemről az optimális súlyelosztás, a szabadalmazott orrnyereg-kialakítás, valamint az extra hosszúságú rugós szárak gondoskodnak.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megnyílt a regisztráció az idei Smart Factory ConnAction ipar 4.0 konferenciára

Az ipar 4.0 témakörének egyik legjelentősebb hazai eseménye 2023. június 7-8-9. között várja az érdeklődőket Esztergomban.

2023. március 22. 21:23

A Philips bemutatja a díjnyertes hordozható monitort kettős USB-C-vel

Az új hordozható Philips 16B1P3302D monitor egy tökéletes útitárs. A Philips 16B1P3302D modell a Philips monitors hordozható sorozatának részeként jelenik meg. A monitor dizájn-identitása elnyerte a 2021 iF Product Design Award címet, és a 2021 Red Dot díjat is elhozta.

2023. március 22. 20:01

Robbanás előtt a vállalati automatizáció

Az elmúlt években csúcsra pörgött a vállalati digitalizáció: 2022-ben 1,6 billió dollárt költöttek erre világszerte, 2026-ra pedig várhatóan meg is duplázódik ez az összeg. Ahogy a cégek a gazdasági és piaci kihívások közepette a költség- és erőforrásigények csökkentésének és az üzleti folyamatok optimalizálásának útjait keresik, egyre több területen kerül előtérbe a hiperautomatizáció. Ennek köszönhetően ugyanis az eddig időigényes, több kolléga közreműködését igénylő munkafolyamatok elvégzését a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a robotikai eszközeivel automatizálhatják. 

2023. március 22. 18:40

Az MVM NET és a CETIN közösen tesztelte az 5G-t

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

2023. március 22. 17:09

Sajtódíjat indít a Siemens

Újraindítja médiadíját a Siemens, amellyel a technológia területén kimagasló minőségű munkát végző újságírókat és tartalomkészítőket kívánja elismerni. A Siemens Media Award 2023 regionális sajtópályázatra Közép- és Kelet-Európa hét országában (Ausztria, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) nevezhetnek újságírók, valamint a közösségi média- és más felületek tartalomkészítői is.

2023. március 22. 15:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48