Művészeti és műszaki alapképzés

forrás Prim Online, 2011. szeptember 5. 14:47

A műszaki megoldások iránt fogékony diákoknak a Xerox „Karrier az iskolából” programja olyan szakmai lehetőséget kínál, amely révén a tanulók, miután elsajátítják a szükséges művészeti és műszaki alapokat, valódi digitális szakemberekké válhatnak.

A „Karrier az iskolából” program végigjárja a digitális nyomdai folyamat minden lépését, a nyomdai előkészítéstől kezdve a tervezési és tördelési feladatokon, a fotóretusáláson és a dinamikus adatok használatán át egészen a nyomdagépek kezeléséig.

 

Az osztályteremben megtanult alapokat a diákok az iskola házinyomdájában tudják kipróbálni, ahol direkt-marketing anyagokat, plakátokat, füzeteket és katalógusokat nyomtatnak a Xerox digitális berendezéseit, illetve munkafolyamat-kezelő szoftverét használva.

 

A kezdeményezés máris nagy népszerűségnek örvend a bekapcsolódó intézményekben főleg annak köszönhetően, hogy általa a diákok naprakész grafikai - művészeti ismereteket szerezhetnek, és megtehetik első lépéseiket a karrierépítés útján. A Xerox programjának sikerét jelzi az is, hogy az abban résztvevő iskolákban jelentősen javult az órákon való részvételi arány és csökkent az iskolaelhagyók száma.

 

A „Karrier az iskolából” programon túl a Xerox számos más képzést is támogat, amelyek a tudományos, műszaki, mérnöki és matematikai oktatás (röviden: TMMM) fejlesztését célozzák meg.

 

Kulcsszavak: oktatás Xerox

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Páratlan összefogás a Balaton-felvidék természeti kincseiért

„Sokszínű Balaton-felvidék – Theodora különdíj” címmel közös fotópályázatot hirdet az ország egyik legrangosabb természetfotó-pályázata, a Varázslatos Magyarország és a kékkúti forrásból eredő Theodora ásványvizet forgalmazó Szentkirályi Magyarország Kft., a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával. 

2022. július 6. 19:01

Elfogadhatatlannak tartja az 1000 forintos órabért a diákmunkások többsége

A fiatalok nagyjából fele az év közbeni lakhatási költségekre teszi félre a diákmunkából származó jövedelmét, 40 százalékuk pedig külföldön is kipróbálná magát a nyáron, többek közt ez derült ki a MISZ Műegyetemi Iskolaszövetkezet és a Műegyetemi Hallgatói Kft. munkatársai által készített felmérésből. A kutatás során arra is rákérdeztek a résztvevőknél, hogy milyen elvárásokkal rendelkeznek, de külön kitértek az önkéntes munkavállalásra is és a feketemunka megítélésére is.

2022. július 6. 17:20

Egyedülálló zöld dobásra készül a MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését, valamint további komposztálását is megszervezi a házigazda Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). Ezzel az ott keletkező összes biohulladék esetében sikerrel zárul a biológiai körforgás, amire még egyetlen hazai fesztiválon sem volt példa.

2022. július 6. 15:43

Európa legjobbjai között a Growww Digital

Elnyerte a Google CSS Premium Partner minősítését a hazai fejlesztésű ROIshopper, a Growww Digital árösszehasonlító szolgáltatása.

2022. július 6. 14:06

Ipari szimulációs szoftver segítheti az elektromobilitási kutatásokat

A villamos gépekkel és az elektrodinamikával kapcsolatos munkákban használható, rendkívül korszerű ipari szimulációs szoftverről tartott ingyenes konferenciának és képzésnek adott helyet az elektromos járművekkel kapcsolatos kutatásokban is egyre meghatározóbb szerepet betöltő Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen az intézmény kutatói, valamint partnercégek munkatársai fejlesztették tudásukat.

2022. július 6. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24