A világ legbefolyásosabb személyiségei közt a Xerox vezetője

forrás Prim Online, 2011. szeptember 7. 08:32

Idén is összeállította a világ legbefolyásosabb vezetőiről készített listáját a neves amerikai gazdasági magazin, a Forbes. A  legfrissebb felmérésükben A világ legbefolyásosabb színes bőrű női vezetői közé sorolták a Xerox elnök-vezérigazgatóját, Ursula Burnst.

Az 52 éves szakember még 1980-ban csatlakozott a Xeroxhoz, mint gépészmérnök-gyakornok, ahol évről évre egyre nagyobb kihívást jelentő feladatokat kapott a terméktervezésben és fejlesztésben. 2000-ben a Vállalati Stratégiai Szolgáltatásokért felelős első számú elnökhelyettesévé választották, és ezzel együtt átvette a gyártási folyamatok és az értékesítési lánc működésének irányítását is. Később a nemzetközi kutatási munkák, a termékfejlesztés, a marketing és a szállítmányozás vezetőjeként dolgozott. 2009-től látja el a Xerox elnök-vezérigazgatói posztját. Kinevezése óta a nevéhez fűződik az üzleti outsource megoldásokkal foglalkozó óriásvállalat, az Affiliated Computer Services (ACS) 2010-es felvásárlása 6,4 milliárd dollárért.

A Forbes listáján Burns mellett olyan elismert politikai, gazdasági és a szórakozató iparban dolgozó személyiségek kaptak helyet, mint az Amerikai Egyesült Államok First Lady-je, Michelle Obama; a világ leggazdagabb afro-amerikai médiasztárja, Oprah Winfrey; a nigériai gazdasági miniszter asszony, Ngozi Okonjo-Iweala; vagy 16-szoros Grammy-díjas énekesnő, a jelenleg első gyermekét váró Beyonce Knowles.

A Forbes teljes listája az alábbi linken érhető el: http://onforb.es/mSBZWh

Kulcsszavak: CIO Xerox

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gazdaságos megoldás egyszerűsíti az áruszállítást

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az esetek nagyon nagy százalékában egy dologra biztosan szükség van: ez az úgynevezett sztreccsfólia. A raklapcsomagolás gazdaságosabb és kedveltebb fóliatípusát lehetővé tette egy magyar cég úgy, hogy az nemcsak gazdaságosabb lett a piacon kapható termékeknél, de környezetbarát is, hiszen a vékonyabb fólia használatával kevesebb hulladék keletkezik. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. innovációja az áruszállítást nagyságrendekkel könnyítheti meg a közeljövőben.

2023. június 8. 15:40

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből. 

2023. június 8. 14:06

Kényszerből előny: emiatt állhatnak át zöld működésre az irodaházak

A tavaly ősszel bekövetkezett gázáremelkedés hatására feje tetejére állt az irodaházak piaca, a magas fenntartási költségek miatt ugyanis a legtöbb üzemeltető zöld útra lépett. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője arról beszélt, ma már nem az a kérdés, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülnek-e, hanem az, hogy azok nélkül a működés fenntartható marad-e. Zöld irányban is példaértékű a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviseletének szarvasi irodaháza, a Hi-Tech épület ugyanis látványban és műszaki tartalomban is a világ elithez tartozik.

2023. június 8. 12:49

Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

2023. június 8. 09:55

Work Trend Index: Virtuális asszisztens fogja tehermentesíteni az embereket a munkahelyeken

Alapjaiban alakítja át a munkahelyeket a mesterséges intelligencia a Microsoft idei Work Trend Index kutatása szerint. Az AI nem veszi el az emberek munkáját, hanem felszabadítja őket a magasabb hozzáadott értékű tevékenységekre. Az elmúlt évek technológiai fejlődése gördülékenyebbé tette a kommunikációt, közben azonban az erre fordított idő és a munkatársakkal megosztott információ mennyisége is vészesen megnőtt. A problémára az újgenerációs mesterséges intelligencia, az irodai szoftverekbe hamarosan beépülő Copilot kínál megoldást, amit a felmérés szerint a munkavállalók többsége bizakodva vár.

2023. június 7. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39