Három dimenziós természetfilmek

forrás Prim Online, 2011. szeptember 7. 13:27

Az LG Electronics és a National Geographic együttműködésének eredményeképpen − a neves médium történetében először − 3D-ben készülnek fényképek és videók. Az anyagokat a National Geographic fotósai teljes egészében az LG Optimus 3D-vel rögzítik, amely a világ első szemüveg nélküli, „háromszorosan dupla” (Tri-Dual) hardveres tulajdonságokkal rendelkező 3D-s okostelefonja. 

„A National Geographic több mint száz éve a világ legmeghatározóbb médiuma a vadvilág-, táj-, utazás- és életmódfotózás terén.” - nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. „Valódi megtiszteltetés számunkra, hogy a National Geographic hat fotósa az LG Optimus 3D egyedi fényképkészítő lehetőségeit használja munkája során. Ez meghatározó momentum az okostelefonban rejlő 3D-s technológia széles körű megismertetésében és elterjesztésében.”

 

Az LG Optimus 3D olyan forradalmi technológiai tulajdonságokkal rendelkezik, mint a felvétel-stabilizátor, vagy az illesztési hibakorrekció, amelynek köszönhetően a National Geographic fotósai bármilyen helyszínen könnyedén forgathatnak 3D-s tartalmakat. A National Geographic díjnyertes fotóriportereinek munkája és átfogó fényképgyűjteménye révén méltán elismert világszerte. A National Geographic hat fotóművész munkatársát választotta ki a világ különböző pontjairól, hogy az LG Optimus 3D-vel felvételeket készítsenek.

 

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk az LG-vel, és hogy kipróbálhatjuk a 3D-s képalkotás legújabb fejlesztéseit. Az LG Optimus 3D használatával fotósaink képesek lesznek majd úgy megmutatni a világot, ahogyan ők látják − teljes 3D-ben” - nyilatkozta Maura Mulvihill, a National Geographic fényképgyűjteményi-, értékesítési- és riporttéma részlegének elnökhelyettese.

 

A National Geographic hat fényképészének mindegyike − Steven Alvarez, Brian Skerry, Bryan Harvey, Justin Guariglia, Peter Hutchens és Steve Winter − több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a szakmájában. Találunk köztük vallási és más konfliktusok, őserdei törzsek és elfelejtett civilizációk megörökítésére specializálódott fotóst, de van, aki több mint 10 000 órát töltött már víz alatt, az ottani világot fényképezve. A négy fényképészből és két videósból álló elit fotóriporter-csapat munkáit a 2011. szeptember 2. és 7. között Berlinben rendezett IFA-n mutatják be.

Kulcsszavak: National Geographic LG 3D

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Karrierváltás: 600 ezerhez közelít a junior informatikusok átlagbére

A recesszió ellenére is keresettek a hazai munkaerőpiacon az informatikusok: egy jellemzően 5-6 hónapos képzés után egy éven belül átlagosan havi bruttó 596 ezer forintot vihetnek haza azok, akik a karrierváltás mellett döntenek. 

2023. október 1. 10:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38