A Yahoo szókimondó vezérasszonyát kirúgták

forrás Prim Online, 2011. szeptember 7. 13:40

A Yahoo részvényei hat százalékot emelkedtek azt követően, hogy híre ment:  felmentették a munkavégzés alól a szebb napokat megért internetes cég vezérigazgatóját, Carol Bartz-ot. A káromkodásairól elhíresült Bartz ezúttal szolid hangvételű levelet küldött munkatársainak: "szomorúan tudatom, hogy épp most rúgott ki telefonon az Igazgatótanács elnöke...  Öröm volt veletek dolgozni, és minden jót kívánok a jövőre nézve. Carol."

 

 

Carol Bartz 2009-ben került a Yahoo élére, őt most ideiglenes megbízással Tim Morse váltja, de már megkezdődött az új vezérigazgató keresése. 

 

A bennfentes a Wall Street Journal szerint az Igazgatótanács már a múlt héten határozott Bartz felmentéséről, azon az ülésen, amelyen Bartz, és a Yahoo társ-alapítója, Jerry Yang, nem vettek részt. Az ok a cég gyenge teljesítménye, a folyamatos tér- (és részvényérték) vesztés a Google és a Facebook árnyékában.

 

A 62 éves Bartznak a szerződése szerint még több mint egy éve lett volna pozíciójában.

 

Kulcsszavak: Yahoo

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ötezer eurós bírságot kapott az RTL II a Showder Klub miatt

A luxemburgi médiahatóság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának kezdeményezésére ötezer eurós bírságot szabott ki az RTL II szolgáltatójára a Showder Klub egyik adásának szóhasználata és korhatár-besorolása miatt – az erről szóló tájékoztatót a tanács az e heti ülésén tárgyalta. A testület engedélyezte, hogy a kecskeméti Karc FM 97,7 később indítsa el szolgáltatását.

2020. október 29. 10:55

Egyszerű, bárhonnan létrehozható elektronikus aláírás bárkinek

A távoli minősített elektronikus aláírási szolgáltatásnak köszönhetően az ügyfelek gyakorlatilag bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről kezdeményezhetnek elektronikus aláírást, minden eddiginél egyszerűbb és kényelmesebb módon. Ahhoz azonban, hogy egy bizalmi szolgáltató ilyen szolgáltatást kínálhasson, rendkívül komoly technikai háttérre van szükség. 

2020. október 29. 09:39

Automatizálás együttműködő alkalmazásokkal

Elmondhatjuk, hogy jelenleg a gépkiszolgálást jobbára még mindig emberek végzik, azonban a robotok kezdik forradalmasítani a gyártási folyamatok ezen monoton területét is.

2020. október 28. 19:26

Adatrendszerezés mesterséges intelligenciával

Az információ hatalom, ami minden vállalatnál rendelkezésre áll. De csak az jut versenyelőnyhöz, aki megfelelően tudja értelmezni és hasznosítani az információhalmazt, és ki tudja nyerni belőle a lényeget. A szervezeteknél összegyűlő adatmennyiség viszont olyan óriási, hogy esélytelen emberi munkával nekilátni a feladatnak. A gépi tanulás és a mesterséges intelligencia ezzel szemben képes szövegek, hangok, képek vagy arcok felismerésére és elemzésére, így akár rejtett összefüggésekre is rá tud világítani. Ezért használja a Micro Focus is egyre több megoldásában ezeket a technológiákat.

2020. október 28. 17:48

Az ÖN cége „Biztonságos GDPR alvállalkozó”?

Európában a nemzeti adatvédelmi hatóságok folyamatosan közlik a kisebb nagyobb adatvédelmi bírságaikat. Az alábbi néhány példában is látszik, hogy egy-egy bírság magyar szemmel igen jelentős méretű.

2020. október 28. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás