Integrált azonosítókezelő megoldás egyetemeknek

forrás Prim Online, 2011. szeptember 12. 12:37

A Fujitsu már kapható UniflDone megoldása integráltan kezeli a különálló rendszerek felhasználói azonosítóit az oktatási környezetben.

A megoldás az azonosítók mellett a jelszavak, nevek, kapcsolatok és címek kezelését is elvégzi a felsőoktatási környezet különböző rendszereinél, a személyzeti és hallgatói rendszereket, a könyvtári információs rendszereket és a továbbképző tanfolyamok rendszereit is beleértve. Az egyetemek speciális igényeket támasztanak az azonosítókezelésben, mivel sokféle felhasználói kategóriával és kapcsolattal rendelkeznek: pl. nappali tagozatos hallgatók, továbbképzősök, könyvtártagok, oktatók, alapképzést elvégzett hallgatók, szülők. Az új megoldás olyan egységes rendszert biztosít az egyetemek számára, amellyel rögzíthetik és frissíthetik a felhasználói információkat, és egyéni vagy csoportszinten is kezelhetik a különféle beállításokat (pl. e-mail környezetek, nyomtatási korlátozások stb.).

Így nem kell minden rendszeren külön-külön bajlódni azonosítók manuális beállításával, megváltoztatásával és törlésével, hatékonyabbá válik az azonosítókezelés, és mintegy 70 százalékkal csökkennek a működési költségek.

Az opcionális azonosító-életciklus kezelési (ID Lifecycle Management) jellemzővel a rendszer automatikusan megfelelő hozzáférési jogosultságokat tud rendelni minden rendszerhez a hallgató státusa (aktív, halasztó, alapképzést elvégzett) alapján. Az élethosszig tartó azonosítókezelés (Lifetime ID Management) pedig az egyetemi éveken kívül a társult intézményeknél (középiskolák, főiskolák) eltöltött és a végzés utáni időszakra is kiterjeszti az azonosítókezelést.

Ahogy az egyetemi szolgáltatások nyújtását egyre több felhasználói kategóriára (nappali tagozatos hallgatók, továbbképzősök, könyvtártagok, oktatók, alapképzést elvégzett hallgatók, szülők) terjesztik ki, a rendszerek száma is tovább nő. Ráadásul a felhasználókra vonatkozó szerepek és kapcsolatok idővel változnak (pl. a Bachelor’s és a Master’s szint között, vagy egyes hallgatók oktatóvá válásával), ami szokatlan követelményekhez vezet és egyre inkább megnehezíti az egyetemek számára a manuális azonosítókezelést.

A Fujitsu kifejezetten ezekre a viszonyokra és követelményekre reagálva fejlesztette ki UniflDone megoldását, amely a cég egyetemi adatkezelő rendszerek építésében szerzett tapasztalatait és szakértelmét kamatoztatva biztosít integrált azonosítókezelést az oktatási intézmények számára.

Termékjellemzők


1. A felhasználói információk több rendszerre kiterjedő, integrált kezelése
A felhasználói azonosítók, jelszavak, nevek, kapcsolatok és címek több rendszerre kiterjedő integrált kezelése a felsőoktatási környezetben, a kutatástámogató rendszereket, a személyzeti és hallgatói rendszereket, a könyvtári adatrendszereket és a továbbképző tanfolyamok rendszereit is beleértve.

Az azonosítókezelés folyamatát jelentősen ésszerűsíti és a működési költségeket kb. 70 százalékkal csökkenti, hogy többé nem kell minden rendszeren külön-külön beállítani, megváltoztatni és törölni az azonosítókat. A megoldás már működő rendszerekbe is beilleszthető.

2. Az egyetemek speciális információkezelési követelményeinek támogatása, többféle felhasználói kategória kiszolgálásával
Az egyetemeknek többféle felhasználói kategóriát és kapcsolatot is támogatnia kell (pl. nappali tagozatos hallgatók, továbbképzősök, könyvtártagok, oktatók, alapképzést elvégzett hallgatók, szülők). A megoldás egyetlen rendszeren belül képes kezelni az ebből eredő komplex azonosítókezelési feladatokat. Az egyetem így egyéni vagy csoportszinten is kezelni tudja a beállításokat, pl. az e-mail környezeteket vagy a nyomtatási korlátozásokat.

3. Opcionális jellemzők (pl. ID Lifecycle Management és Lifetime ID Management)
Az UniflDone Campuswide Option V1 telepítése esetén a hallgatók automatikusan megfelelő hozzáférési jogosultságot kapnak az egyes rendszerekhez státusuk alapján (aktív, halasztó, visszatérő, alapképzést elvégzett hallgatók) az azonosító-életciklus kezelési (ID Lifecycle Management) jellemzővel. Az UniflDone Campuswide Expanded Option V1 telepítése esetén az integrált azonosítókezelés a hallgató egyetemi évein kívülre is kiterjeszthető (pl. az egyetemhez tartozó iskolákban töltött vagy a végzés utáni időszakra) az élethosszig tartó azonosítókezeléssel.

Értékesítési cél
A rendszer bevezetése kb. 50 egyetemen a 2013-as pénzügyi év végére (a Fujitsu pénzügyi éve március 31-én ér véget)

Működési környezet
Azonosítókezelő szerver
OS: Microsoft Windows Server 2008 R2
Szükséges szoftverek: Apache 2.2, Tomcat 6.0, Postgres Plus Standard Server 9.0

Felhasználó-oldali webszerver
OS: Microsoft Windows Server 2008 R2 vagy Red Hat Enterprise Linux 5
Szükséges szoftverek: Apache 2.2, Tomcat 6.0

Adminisztrátori kliens
Böngésző: Microsoft Internet Explorer 8-9
Jelentésmegjelenítő szoftver: Microsoft Word 2010

Felhasználói kliens
Böngésző: Microsoft Internet Explorer 6-9, Mozilla Firefox 3, Apple Safari 5

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megállapodott a Vodafone és az AMCNI

Fontos hazai és nemzetközi sportmérkőzéseket és a legkedveltebb ismeretterjesztő és szórakoztató csatornák tartalmait élvezhetik továbbra is zavartalanul a Vodafone Magyarország televíziós előfizetői, mert az AMC Networks International ("AMCNI ") népszerű hazai csatornái a Sport1, Sport2, AMC, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, Minimax, JimJam, FilmCafe, FilmMania megmarad a szolgáltató televíziós előfizetői kínálatában. A két cég megállapodott a terjesztési szolgáltatás hosszútávú folytatásáról. 

2022. október 3. 20:01

Új klímatechnológiai befektetési alap jön létre

A portugáliai Lisszabonban megrendezett szeptemberi esemény, a The Business Booster keretein belül bejelentették, hogy a Santander Asset Management (Santander AM) és az EIT InnoEnergy összefogásával új kockázati tőkealapot hoznak létre, amelyen keresztül a jövőben az energiaátállást segítő induló vállalkozásokat kívánják támogatni.

2022. október 3. 18:22

Már nincs messze, hogy kriptovalutában kapjuk a jutalompontokat

A kereskedelem régóta jól bevált marketingeszközei a vásárlások után járó jutalompontok, hűségpontok, kuponok. Hamarosan azonban könnyen lehet, hogy a matricák és vonalkódos cetlik helyett kriptovalutát kaphatnak majd az emberek. Legalábbis ezen dolgozik a Crypto Chip Token (BVC) csapata, felhasználva az elérhető legmodernebb blokklánctechnológiát és a nagyforgalmú webshopon történő tesztelés lehetőségét.

2022. október 3. 16:47

Miért éri meg NVMe SSD-re váltaniuk a vállalatoknak és a tartalomgyártóknak?

A digitális átállással világszerte exponenciálisan nő a használatban lévő technológiai eszközök száma és az online tevékenység mértéke, különösen a felhőben. Ezzel a növekedéssel párhuzamosan erősödik a digitális szolgáltatások iránti kereslet, valamint az igény a nagyobb adatfeldolgozási teljesítményre és a fejlettebb adattárolási protokollokra, hiszen a kezelt adatmennyiség bővülése fokozódó nyomást gyakorol az üzleti környezetre. 

2022. október 3. 15:01

A nyár végével sincs megállás a lakossági klíma-piacon

Nincs idő pihenésre a nyári főszezon után a klímás cégeknél – folyamatosan érkeznek a megrendelések annak ellenére, hogy betört az országba a hideg időjárás. A szakemberek arra számítanak, hogy egész ősszel érkeznek majd megkeresések és sokan már téli telepítéseket is beírtak a naptárba. A jelenség kialakulásában többek között a rezsiárak emelkedésének és a kedvezményes H tarifának van szerepe.

2022. október 3. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38