Költséghatékony a kisvállalati számítástechnika Fujitsu szerverekkel

forrás: Prím Online, 2011. szeptember 19. 11:28

A Fujitsu bemutatta új PRIMERGY szervereit (PRIMERGY TX100 S3 Standard és PRIMERGY TX100 S3 Core Edition), amelyek révén sokoldalú belépő szintű megoldás birtokába jutnak a kisvállalatok. Mindkét modell maximális üzleti hatékonyságot nyújt a speciális rendszerfunkcionalitás, a nagy teljesítmény és a folyamatosan egyszerű felügyelet kombinációjának köszönhetően.

Az Intel új Intel® Xeon® E3 processzorcsaládjával dolgozó Standard és Core Edition rendszerek komplett csomagot nyújtanak a kisvállalatoknak.

 

A PRIMERGY TX100 S3 Standard Edition rendszer azoknak a KKV-knak készült, amelyek a fájlkezelés, a nyomtatás, a webes működés és az irodai alkalmazások támogatására keresnek szervert. A megnövelt processzorteljesítményű, bővíthető memóriával ellátott Standard Edition egyszerűen kezelhető, új mércét állítva a belépő szintű IT-rendszerek rendelkezésre állása terén. Támogatja a 7x24 órás üzleti működést, és opcionális tartalékakku-egységgel akadályozza meg a véletlen rendszerkiesést és védi még magasabb szinten az adatokat.

 

A „headless” technológiát támogató PRIMERGY TX100 S3 Core Edition toronyszerver kifejezetten olyan kisvállalatoknak készült, amelyek nem akarnak a bonyolult IT-adminisztrációval bajlódni. A headless megoldás lényege, hogy a Core Edition a standard Remote Desktop technológia segítségével – saját monitor, billentyűzet vagy egér nélkül –, a hálózat bármely PC-jéről egyszerűen és zökkenőmentesen adminisztrálható. Így a szerver kevesebb helyet foglal és üzemeltetési költsége is alacsonyabb. A TX100 S3 Core Edition használatát egyszerűsíti a könnyen elsajátítható, logikus adminisztráció, amely nem igényel műszaki hozzáértést. A Fujitsu innovatív „Just power-up ‘n’ run” technológiája számottevően csökkenti a felügyelet komplexitását, idő- és költségigényét az új szervertulajdonosodok számára, mivel a szerver már előtelepítve tartalmazza a Microsoft Windows® 2008 R2 Foundation operációs rendszert. A rugalmasabb működés érdekében a Fujitsu önjavító szoftvert is telepített a rendszerre, így a PRIMERGY TX100 S3 Core Edition automatikusan észleli és javítja a rendszerbetöltési ciklusban fellépő hibákat.

 

Mindkét PRIMERGY TX100 S3 modell külön képességekkel csökkenti az üzemeltetési költséget, a kibocsátott zajt, illetve növeli a hatékonyságot. Áramfogyasztásuk jóval alacsonyabb a versenytárs rendszerekénél. Energiahatékonyságuk üzem közben 94%. A Fujitsu 0 wattos funkcionalitásának köszönhetően egyáltalán nem fogyasztanak áramot kikapcsolt állapotban, ám ekkor is lehetővé teszik az adminisztrátor számára a karbantartási feladatok elvégzését. Mindkét modell halogénmentes nyomtatott áramköri lapkákkal csökkenti a környezetterhelést és minimális zajt termel.

 

Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions termékfejlesztési csoportjának alelnöke elmondta: „A PRIMERGY TX100 család bevezetése óta rendkívül népszerű a kisvállalatok körében, mivel testre szabott IT-támogatást biztosít a költséghatékony működéshez. Az új, nagyobb teljesítményű Intel Xeon processzorok bővítik a funkcionalitást, így a PRIMERGY TX szervereket választó kisvállalkozások több feladatot végezhetnek el kevesebb erőforrással.”

 

A Fujitsu PRIMERGY TX100 S3 és TX100 S3 Core Edition a világon mindenütt kapható. A szerverek pontos ára és elérhetősége régiótól és konfigurációtól függ. Hazánkban 2011. október végétől jelenhetnek meg az első ilyen modellek.

 

Műszaki adatok:

 

 • PRIMERGY TX100 S3 Standard Edition
  • Intel® Xeon® E3-1200 (négymagos), Pentium® Celeron® vagy Core i3® processzorok
  • Max. 32 GB RAM
  • 2 db 1 Gb-es alaplapi LAN
  • Alaplapi LSI RAID 0/1, opcionális SATA RAID 5/6 tartalék-akkumulátorral
  • Max. 4 HDD
  • iSCSI bootolás támogatása

 

 • PRIMERGY TX100 S3 Core Edition
  • Intel® Xeon® E3-1200 (négymagos), Pentium® Celeron® vagy Core i3® processzorok
  • Max. 8 GB RAM
  • 2 db 1 Gb-es alaplapi LAN
  • Alaplapi LSI RAID 0/1
  • Max. 4 HDD
  • Előtelepített Windows Server Foundation 2008 R2
  • Könnyen kezelhető Headless Recovery Manager
Kulcsszavak: Fujitsu szerver

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Miért éri meg NVMe SSD-re váltaniuk a vállalatoknak és a tartalomgyártóknak?

A digitális átállással világszerte exponenciálisan nő a használatban lévő technológiai eszközök száma és az online tevékenység mértéke, különösen a felhőben. Ezzel a növekedéssel párhuzamosan erősödik a digitális szolgáltatások iránti kereslet, valamint az igény a nagyobb adatfeldolgozási teljesítményre és a fejlettebb adattárolási protokollokra, hiszen a kezelt adatmennyiség bővülése fokozódó nyomást gyakorol az üzleti környezetre. 

2022. október 3. 15:01

A Dell Technologies és a VMware korszakalkotó megoldásokat vezet be

A Dell Technologies a VMware-rel közösen kifejlesztett új megoldásokat mutatott be, amelyek nagyobb fokú automatizálást és hatékonyságot biztosítanak a többfelhős és edge stratégiákat alkalmazó cégeknek. 

2022. október 2. 10:05

Kiberbűnözési toplista és útmutató rosszindulatú hackerek ellen

Az elmúlt napok hacker támadásai is bizonyították, hogy a kiberbűnözők a számítógépet fegyverként használják, amivel komoly károkat képesek okozni. A kiberbiztonsági szolgáltatásokat nyújtó, iparágvezető BlueVoyant szerint az internetes bűnözés öt legelterjedtebb típusa 2022-ben az adathalászat, a weboldal-hamisítás, a zsarolóvírusos támadás, a rosszindulatú szoftverek bevetése és az IoT hacking, vagyis a dolgok internetének feltörése. A vállalat nevében Csendes Balázs, a BlueVoyant kelet-közép-európai, valamint a közel-keleti térségekért felelős értékesítési igazgatója ad tanácsokat a hatékony védekezéshez.

2022. október 1. 14:35

Az ABB új kiberbiztonsági megoldást vezetett be

Az ABB bevezette az ABB Ability Cyber Security Workplace (CSWP) megoldását, mely úgy fokozza a kritikus ipari infrastruktúra védelmét, hogy az ABB-től és a harmadik féltől származó biztonsági megoldásokat egyetlen egyszerű, átfogó digitális platformba vonja össze. Azzal, hogy a kiberbiztonsági információk hozzáférhetőbbé és könnyebben kezelhetővé válnak, a mérnökök és az operátorok gyorsabban felismerhetik és orvosolhatják a problémákat, csökkentve ezzel a különböző kockázatoknak való kitettséget.

2022. szeptember 28. 13:58

Elméletben már zöldek vagyunk, a gyakorlatban viszont van hova fejlődni

Miközben „gondolati szinten” nagyon erős Magyarországon a környezettudatosság, a tettek szintjén már jóval árnyaltabb a kép – derül ki az Epson hazai internetezők körében végzett reprezentatív felméréséből. Ez a kettősség a veszélyes hulladékok kezelésében is megmutatkozik: bár a többség tisztában van vele, hova kell gyűjteni például a használt nyomtatópatronokat, csak minden ötödik megkérdezett használ háztartási vagy szelektív hulladéknak dedikált szemetest is erre a célra.

2022. szeptember 27. 21:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38