Versenyképes áron tör be a piacra az Amazon-tablet

Vértes János Andor, 2011. szeptember 28. 16:58

Ahogy tegnap esti hírünkben megjósoltuk, az Amazon ma délutáni (New-York-i idő szerint délelőtti) sajtótájékoztatója valóban a Kindle Fire-ról szólt: Jeff Bezos bejelentette, hogy új - természetesen az e-könyv-olvasóra hajazó - tabletjük nem egészen 200 dollárért kerül forgalomba.

A hét hüvelykes táblaszámítógép épp fele akkora, mint az iPad (sokan ezt a méretet jobban kedvelik a 10 hüvelyekesnél, amely már nemigen fér bele egy fürdőköpeny vagy egy zakó zsebébe), az ára viszont kevesebb, mint a legolcsóbb iPad2 fele, épp ezért az elemzők úgy vélik, hogy ez lesz az első valódi kihívás az Apple számára. Az Androidos készülék egy könnyen használható interfészen keresztül kapcsolódik az Amazon core-business-éhez, vagyis a könyváruházhoz. 

 

"Nem teszünk egyebet, mint, hogy prémium termékeket kínálunk nem-prémium áron" mondta a mai sajtótájékoztatón az Amazon alapítója, Jeff Bezos. "Nem az egyéb, meglehetősen drága tabletek közé soroljuk a Kindle Fire-t, mi úgy gondoljuk, hogy ez egy szolgáltatás."

 

Szó ami szó az olcsóségért néhány kompromisszumot is kellett kötni. Ellentétben az iPad 2-vel, a Kindle Fire nem rendelkezik beépített kamerával, mikrofonnal, és nincs 3G kapcsolat, csak a Wi-Fi.  A memória is csak 8 GB, de persze a háttérben ott van az amazon felhő-szolgáltatása, gyakorlatilag semmit nem kell a tableten tárolni. Másban viszont nincs kompromisszum, se a böngészés minőségében, se másban, le lehet tölteni többtízezer alkalmazást, és természetesen lehet olvasni! Ráadásul az új készülék - igaz egyelőre magánál az Amazonnál - máris (pontosabban, majd a november közeli megjelenéstől számítva) letörte az árakat: megjelent az érintőképernyős Kindle Touch 99, illetve 149 dollárért, a sima Kindle ára pedig már 79 dollárnál kezdődik! (Na, jó, mindez csak Amerikában igaz, ahol az alacsony ár a reklámok elviselésével is jár, Magyarországra a legolcsóbban 109 dollárért lehet fapados Kindle-t rendelni.)

 

 

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

A GKID (korábbi nevén GKI Digital) 2022-ben immár hetedik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. Az összesített mezőny élén több mint bruttó 210 milliárd forintos online forgalommal ezúttal is az eMAG-Extreme Digital végzett. Az élelmiszerek, háztartási cikkek (gyűjtőnéven FMCG termékek) online piacának a legnagyobb szereplője a Tesco. Idén először külön rangsor készült a 100%-ban magyar tulajdonú e-kereskedelmi cégekről: ennek első helyére az Euronics került. 

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

Idén kilencedik alkalommal került átadásra a Randstad Award, mellyel a legvonzóbb hazai munkáltatók teljesítményét ismerik el. A világ egyik legnagyobb független munkáltatói márka-felmérésének eredményeként Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom, hiszen sorozatban negyedik éve érdemli ki a telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahelye különdíjat.

2022. április 29. 20:24

Biztonságukat túl-, az adathalászat veszélyeit alábecsülik a hazai kisvállalkozások

Az adathalászok nem válogatnak, így célkeresztjükbe egyre inkább olyan mikro-, kis- és közepes vállalkozások is kerülnek, amelyek nagy többsége továbbra sincs tisztában azzal, hogy mennyire sérülékenyek saját informatikai megoldásaik, és hogy egy-egy incidens mekkora kárt okozhat. A Telekom és a BellResearch legfrissebb kutatása szerint a vállalkozások túlnyomó többsége nem fordít kellő figyelmet az adathalászat elleni védelemre, a veszélyekkel pedig a legtöbb esetben még maguk a cégvezetők sincsenek tisztában. 

2022. április 21. 11:17

Ezek érdekelték leginkább a háború kitörése óta a magyar internetezőket

A legtöbben az orosz-ukrán háború percről-percre történő tudósítására, a gáz árára és árfolyamára, valamint a csernobili atomerőmű felrobbanásának több mint 30 évvel ezelőtti részleteire voltak kíváncsiak az utóbbi hetekben az interneten. A top 25 magyarországi keresésben a február 25. és március 5-e közötti időszakban 6 kulcsszó is az orosz-ukrán háborúra, illetve annak következményként az euró árfolyamára irányult – derült ki az Avantgarde Group kommunikációs tanácsadó cég internethasználati szokásokról készült elemzéséből. A kereséseket jelentősen befolyásolták a napi hírek, események, például a csernobili vagy éppen zaporizzsjai erőművek elfoglalása és visszafoglalása.

2022. április 12. 12:43

Mesterséges intelligencia jogszerűtlen alkalmazását büntette a NAIH

Rekordbüntetést szabott ki a NAIH, melyet a március végén megjelent előző évi beszámolójában hozott nyilvánosságra. Amellett, hogy ez az eddigi legmagasabb adatvédelmi büntetés, egyben az első is, mely mesterséges intelligencia jogszerűtlen felhasználásából adódik.

2022. április 5. 13:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35