Lemaradtál a tavaszi Kódpárbajról? Itt a Kódpárbaj 4!

forrás Prim Online, 2011. szeptember 28. 21:03

A Microsoft Magyarország és az evosoft Hungary Kft. negyedik alkalommal hirdeti meg a Kódpárbaj AntMe! programozási versenyt. Jelentkezni október 17-én 8:00 óráig lehet a vetélkedő hivatalos honlapján. A feladat érdekes, a fődíj pedig csábító, a győztes ugyanis egy Windows Phone 7 Mango telefont vihet haza az eredményhirdetés után. Aki szeretné legyőzni az előző nyertes Skynetet, most megteheti!

A versenyzőknek a májusban megrendezett Kódpárbaj 3-hoz hasonlóan most is egy képzeletbeli mezőn élő hangyaboly tagjainak viselkedését kell leprogramozniuk. A hangyák élelemgyűjtéssel, valamint bogarak és rivális hangyabolyok tagjainak legyőzésével gyűjthetnek pontokat. A játékot várhatóan több fordulóban rendezik meg, melyek legjobbjai egy „bajnokok ligája" jellegű döntőben mérhetik össze képességeiket. Az előző versenyt idén májusban a Skynet nevű csapat nyerte meg, így nem volt kérdés, hogy a mostani verseny fő kihívása a „Skynet uralmának” megdöntése.

 A játékkal a Microsoft Magyarország és az evosoft Hungary Kft. célja a szórakoztatás mellett az, hogy minél több jelenlegi, vagy potenciális fejlesztővel ismertessék és szerettessék meg a  C#  programnyelvet és a Visual Studio fejlesztési környezetet. A játékosok számára ezért a szervezők a játékot bemutató részletes tananyag mellett egy előre definiált „sablon-hangyabolyt”, teljes szimulációs környezetet és C# tankönyvet is biztosítanak. Ezek segítségével már minimális programozási ismeretekkel is létrehozhatók tökéletesen működő hangya-kolóniák, így a versenyzők a szoftveres nehézségek leküzdése helyett a legjobb stratégiák, és az azokat megvalósító algoritmusok kidolgozására összpontosíthatják energiáikat.

Nevezési határidő: 2011. október 17., hétfő, 8:00 óra
A verseny indulása: 2011. október 18., kedd, 19:00 óra
A győztes díja: egy Windows Phone 7 Mango telefonkészülék

A verseny napján az érdeklődők élő adásban követhetik a beküldött hangyabolyok harcát bemutató online közvetítést a Microsoft fejlesztői honlapján, a devportal.hu/tv oldalon. A konkrét feladat, a teendők, az AntMe! csomag letöltési címe, és minden további részlet elérhető a verseny hivatalos weblapján.
 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Változás a Magyar Telekom felsővezetésében

Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere 2024. január 1-től a T-Systems International-nél folytatja karrierjét Chief HR Officerként. Új feladatkörében a világ 20 országában jelen lévő 28.000 fős T-Systems International felsővezetésének tagjaként a HR vezetői feladatokat fogja ellátni. Ezért Friedl Zsuzsanna 2024. január 1-jével távozik a Magyar Telekomnál betöltött pozíciójából.

2023. szeptember 20. 14:05

Történelmet írtak a magyar informatikusok a szakmák Európa-bajnokságán

Egészen elképesztő sikert értek el webfejlesztő és informatikai rendszerüzemeltető versenyzőink Gdanskban, a vasárnap véget ért EuroSkills 2023 versenyen. A szakmák Európa-bajnokságaként számontartott versenyen Hidvégi János webfejlesztő, valamint a Bandúr Tamás – Koncsik Zsolt összeállítású rendszerüzemeltető csapat is aranyérmet szerzett. Utóbbi két fiatal a legeredményesebb versenyzőnek járó „Jos de Goey Best of Europe” díjat is kiérdemelte.

2023. szeptember 13. 12:55

Ők lettek az év informatikai vezetői

Idén is az Infogolfon adták át a Vezető Informatikusok Szövetség (VISZ) hagyományos szakmai díjait. Egy a szervezet elnöksége által felkért független zsűri javaslata alapján a VISZ minden év-ben az Év Informatikai Vezetője díjjal ismeri el annak a szakembernek a munkáját, aki szakmai-ságával, innovatív gondolkodásával például szolgálhat kollégái számára. 

2023. augusztus 31. 20:00

Két ezüstérmet is szerzett a magyar csapat a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián

A németországi Magdeburgban rendezett informatikai versenyen a közép-európai régió és a vendégországok mintegy ötven diákja mérte össze tudását, a négytagú magyar diákdelegáció tagjai közül ketten ezüstéremmel tértek haza. A CEOI-n induló magyar középiskolások néhány nap múlva az idén Szegeden megrendezett világversenyen, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI) is megmérettetik magukat.

2023. augusztus 21. 11:31

Rejtett kincsek, a magyar utazók számára! IPW 2023

Amerika minden évben megrendezi a maga utazási kiállítását, amiről be lehet számolni úgy is, mint egy konferenciáról, kiállításról, és úgy is, hogy maga a rendezvény tárgya, az utazás legyen a cikk témája. Amerikai tudósítónk az utóbbit választotta, az IPW 2023 csak ürügy nála arra, hogy megossza gondolatait az utazásról, s egyben kedvet is ébresszen a következő kirándulásunkhoz.

2023. augusztus 12. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38