Távközlési adó: a kormány szerint nincs ok változtatni

MTI Sajtóadatbank, 2011. szeptember 30. 09:02

A magyar kormány több szektor számára megteremtette a lehetőséget arra, hogy arányosan kivegyék részüket a közteherviselésből, ez történt a távközléssel is. A kabinet semmilyen okot nem lát változtatásra a távközlési adón, vállalja az erről szóló vitát az Európai Bíróság előtt is - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön Varsóban a magyar sajtó képviselőinek.

"A kormány meggyőződése továbbra is az, hogy az Európai Bizottság által kifogásolt adó összhangban van az uniós joggal." A kabinet készen áll arra, hogy felsorakoztassa az érveit az Európai Bíróság előtt is - szögezte le a szóvivő.
"Korábban is világossá tettük, hogy a közös teherviselést és az abban való arányos részvétel lehetőségét fontos európai értéknek tekintjük. A mi felfogásunk szerint mindenkinek ki kell vennie a részét a közös terhekből, főleg az olyan nehéz időszakokban, mint amilyen a mostani. Az nem mehet tovább, hogy a nehéz nemzetközi gazdasági helyzet minden költségét az emberekre terheljék. Ezt nem hagyjuk, eddig se hagytuk, és ezután se fogjuk hagyni." - mondta a miniszterelnök szóvivője.
Szijjártó Péter a magyar küldöttség érkezése után csütörtök délután a varsói Chopin repülőtéren nyilatkozott magyar újságíróknak. Az Orbán Viktor miniszterelnök vezette magyar delegáció az Európai Unió keleti partnerségi programjának 2. csúcsértekezletére érkezett a lengyel fővárosba.
 

Kulcsszavak: távközlés jog adó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50