700 új egyedi találmány a nürnbergi innovációs szakvásáron

forrás Prim Online, 2011. október 3. 09:48

A iENA Nürnberg -  ,,Ötletek-találmányok-újdonságok" címmel - 2011. október 27. - 30. között 63. alkalommal nyújt lehetőséget arra, hogy a túlnyomóan független feltalálok ezen a sokak által figyelembe vett nemzetközi porondon kapcsolatokra, befektetőkre, licenszvevőkre és piaci értékesítőkre leljenek.

A rendező AFAG Messen und Ausstellungen GmbH ebben az évben több mint 700 egyéni találmányra számít, sok más ország mellett Kínából, Iránból, Oroszországból, Tajvanról, Romániából, Egyiptomból, Malajziából, Nagy-Britanniából, Macedóniából, Szaúd-Arábiából, Szudánból, Szíriából, Törökországból és Jemenből.
 
Számos - találmányokkal foglalkozó -  szövetség és szervezet ajánlja fel segítségét és tanácsát a vásáron. A világszerte tevékenykedő feltalálók szövetségének a csúcsszervezete, az IFIA (International Federation of Inventors Associations), szintén nyújt információkat az iENA-n. ,,Green Inventions" mottóval a szervezet globális környezetvédelmi pályázatot írt ki, amelynek a díjazására október 30-án, vasárnap, 10.00 órakor kerül sor az iENA színpadán a 12. csarnokban. Az iENA-n a benyújtott pályázati találmányokat zöld ponttal fogják megjelölni.
 
Immár 11. alkalommal vesznek részt a SIGNO feltaláló klubok közös standdal a vásáron. A Szövetségi Gazdasági és Technológiai Minisztérium SIGNO (ötletek védelme ipari felhasználásra) támogató programja fiatalokat és felnőtteket egyaránt támogat abban, hogy ötleteiket realizálni tudják, és piacra vihessék. Bemutatásra kerül 70 újdonság, miközben a fiatalok klubjai saját ,,porondon" dokumentálhatják kreativitásukat és ötletességüket.
 
Az iENA szerves része az iENA-szimpózium, amely az elmúlt években mindig nagy érdeklődést váltott ki. Elismert előadók szolgálnak gyakorlati ösztönzésekkel és értékes információkkal a feltalálók tevékenységét illetően. Az ez évi mottó címe: ,,A kreativitástól/találmánytól a piacig".
 
További információk: www.iena.de
 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyit is keres valójában egy IT-szakember?

Közel ezer IT-szakember bevonásával készített felmérést a No Fluff Jobs állásportál, akik azzal forradalmasítják az IT-toborzást, hogy hirdetőiknek kötelezővé tették a fizetési sáv megadását. A portál online kérdőíves kutatásának célja az volt, hogy világos képet kapjunk arról, milyen céges juttatások és előnyök fontosak valójában az informatikusok számára, de az is kiderült, pontosan mennyit keres átlagosan egy szakember.

2020. október 30. 19:18

Tudatosak és felkészültek a millenniumi és a Z generáció tagjai

Meglehetősen tudatosak és felkészültnek érzik magukat a millenniumi és a Z generáció tagjai, ha a pénzügyekről van szó. Hosszabb távra is vannak pénzügyi terveik, rendelkeznek megtakarítással, úgy érzik, rendelkeznek a megfelelő tudással és információkkal, ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt sokan borúsan látják a pénzügyi jövőjüket – többek között ezek jellemzik az 1980-as években és az 1990-es évek első felében született millenniumi, illetve az őket követő Z generáció tagjait a nemzetközi kutatások szerint. 

2020. október 30. 15:49

Több mint 270 munkatárs csatlakozott a Vodafone tartós távmunkaprogramjához

Home Agent néven indított állandó távmunkaprogramot a Vodafone Magyarország meglévő és újonnan belépő ügyfélszolgálatos kollégák körében – ezzel úttörő szerepet vállalva az innovatív, digitális munkavégzés kialakításában. A programmal a távközlési vállalat lokációtól függetlenül kíván munkalehetőséget teremteni, olyan munkavállaók számára, akik otthonaikat nem – vagy csak korlátozottan – tudják elhagyni, vagy olyanok számára, akik csekély munkalehetőséggel bíró térségben élnek. A Home Agent sikerét mi sem mutatja jobban, minthogy az elmúlt pár hónapban már 270-en jelentkeztek a programba. 

2020. október 30. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás