700 új egyedi találmány a nürnbergi innovációs szakvásáron

forrás Prim Online, 2011. október 3. 09:48

A iENA Nürnberg -  ,,Ötletek-találmányok-újdonságok" címmel - 2011. október 27. - 30. között 63. alkalommal nyújt lehetőséget arra, hogy a túlnyomóan független feltalálok ezen a sokak által figyelembe vett nemzetközi porondon kapcsolatokra, befektetőkre, licenszvevőkre és piaci értékesítőkre leljenek.

A rendező AFAG Messen und Ausstellungen GmbH ebben az évben több mint 700 egyéni találmányra számít, sok más ország mellett Kínából, Iránból, Oroszországból, Tajvanról, Romániából, Egyiptomból, Malajziából, Nagy-Britanniából, Macedóniából, Szaúd-Arábiából, Szudánból, Szíriából, Törökországból és Jemenből.
 
Számos - találmányokkal foglalkozó -  szövetség és szervezet ajánlja fel segítségét és tanácsát a vásáron. A világszerte tevékenykedő feltalálók szövetségének a csúcsszervezete, az IFIA (International Federation of Inventors Associations), szintén nyújt információkat az iENA-n. ,,Green Inventions" mottóval a szervezet globális környezetvédelmi pályázatot írt ki, amelynek a díjazására október 30-án, vasárnap, 10.00 órakor kerül sor az iENA színpadán a 12. csarnokban. Az iENA-n a benyújtott pályázati találmányokat zöld ponttal fogják megjelölni.
 
Immár 11. alkalommal vesznek részt a SIGNO feltaláló klubok közös standdal a vásáron. A Szövetségi Gazdasági és Technológiai Minisztérium SIGNO (ötletek védelme ipari felhasználásra) támogató programja fiatalokat és felnőtteket egyaránt támogat abban, hogy ötleteiket realizálni tudják, és piacra vihessék. Bemutatásra kerül 70 újdonság, miközben a fiatalok klubjai saját ,,porondon" dokumentálhatják kreativitásukat és ötletességüket.
 
Az iENA szerves része az iENA-szimpózium, amely az elmúlt években mindig nagy érdeklődést váltott ki. Elismert előadók szolgálnak gyakorlati ösztönzésekkel és értékes információkkal a feltalálók tevékenységét illetően. Az ez évi mottó címe: ,,A kreativitástól/találmánytól a piacig".
 
További információk: www.iena.de
 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tőzsdére készül a zöld Bitcoin bányászatot forradalmasító magyar techcég

Ritka az az együttállás, amikor a technológia és az energiatudatosság tökéletes szinergiában működik, ezt sikerült megvalósítania az utóbbi évek egyik legsikeresebb energetikai startupjának, az Enerhash Technologies Zrt-nek. A cég innovatív megoldása a megújuló erőművek többletkapacitásait használja kriptobányászatra, méghozzá károsanyagkibocsátás nélkül. A magyar techcég eddig közel 3 milliárd forint értékű magánbefektetést kapott infrastruktúra-fejlesztésre és adatközpont-beruházásra, tavalyi árbevételük meghaladta az 510 millió forintot, de idén már ennek a megduplázása a cél. Következő lépésként pedig gőzerővel készülnek a részvénykibocsátásra – első körben a BÉT XTEND tőzsdén.

2023. június 10. 12:14

Új trendek és kihívások az online marketingben

2023-ban a közösségi média marketing szerepe, valamint az influenszer marketing és a felhasználók által generált tartalmak (UGC - User Generated Content) egyre inkább teret hódítanak, és szinte megkerülhetetlenné válnak a vállalkozások üzleti stratégiájában. 

2023. június 9. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39