Újabb elismerés a CocoDice dobókockának, amelyben a lapok helyett az éleké a főszerep

forrás Prim Online, 2011. október 3. 17:00

A budapesti Design Héten Magyarországon is bemutatkozó újraértelmezett dobókockát, a CocoDice nevű stratégiai és logikai játékot, a szakma legrangosabb hazai elismerésének számító Magyar Formatervezési Díjjal tüntették ki. Az uniós támogatással kidolgozott képességfejlesztő játék  designját nem először értékelik kiemelkedőnek, idén júliusban a CocoDice fejlesztői már megkapták a Red Dot Design-díjat, a legrangosabb elismerést, amit világviszonylatban ma dizájntermék, dizájnmárka vagy formatervező kaphat. Olyan neves cégek termékei nyertek már ezen a versenyen, mint az Apple, a BMW, a Mercedes, a Dell, a Hilti, a Lignet Roset vagy idén például a Grohe.

Már a dobókocka sem a régi – legalábbis a CocoDice fejlesztői szerint. A dobókocka, bár sok játékban, változatos külsővel évezredek óta jelen van, eddig lényegében nem változott. Ez az első alkalom, hogy alapjaiban alakult át. A kocka értékei nem a lapokon, hanem a szélein, az éleken helyezkednek el. Ezek az újgenerációs dobókockák alkotják a CocoDice, azaz Corner Contact Dice-t, ami egy sarokkapcsolatokon alapuló logikai rendszer.

 

A CocoDice egy újfajta térbeli fejlesztőjáték, kombinációja a logikának, a szerencsének és a stratégiának. A CocoDice a legtöbb logikai játék alapkoncepcióját ötvözi, vagyis megfelelő szabály szerint egymáshoz kell a kockákat, elemeket illeszteni. (Rubik-kocka, Dominó, Mahjong, Sudoku, stb.) A CocoDice a gyerekeknek fejlesztőeszköz: 4-5 éves kortól egészen 10-12 éves korig. Később érdekes, szórakoztató időtöltés, egészen 90+ éves korig. Gyerekkorban a térlátást, később a finommotorikus mozgásokat, a tükrözésben való jártasságot fejleszti. Segíti az írástanulást és a betűtévesztés elkerülését (pl. a „db”, „qp”), valamint kombinatorikus, logikai- és matematikai részképesség fejlesztőeszközként is szolgálhat.

 

A játékcsaládot a fejlesztők csapata úgy alakította ki, hogy a CocoDice egyben akadálymentesített játék a látássérültek számára is. A kocka élein a bemetszések könnyen felismerhetőek, a látók és a látássérültek egyaránt játszhatják. A fejlesztők hisznek abban, hogy olyan terméket alkottak, amely fontos szereplő lesz a logikai játékok piacán. A Cocodice-szal az önfeledt játék és a fejlődés örömét nyújtó valódi értékteremtő eszköz született.

 

A mágneses kis kockák, valamint a nagyobb méretű, látványosan enteriőrbe illeszthető gyermek és felnőtt puffok egységesen képezik a CocoDice fejlesztő márkát.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A CocoDice még idén bemutatkozik Németországban és jövő év elején az Egyesült Államokban.

Kulcsszavak: játék innováció design

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Httpool by Aleph lett a Microsoft Advertising közép- és kelet-európai képviselője

A Httpool by Aleph, a világ egyik vezető digitális hirdetésekkel foglalkozó vállalata képviseli mostantól a Microsoft Advertising-ot 23 közép- és kelet-európai országban*, köztük Magyarországon is. A cég a Microsoft Advertising kampányainak kezeléséért lesz felelős kereső, felhasználói és vásárlási termékeken keresztül.

2023. augusztus 22. 12:59

2023-ban immár 22. alkalommal indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

Augusztus 14-én immár 22. alkalommal indul útjára Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázata. ’Az Év Honlapja’ izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban a legújabb honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hozták létre. Ha büszkén állsz egy újító szellemiségű honlap vagy applikáció mögött, akkor ez a lehetőség neked szól! Ne feledd augusztusban 20% Early Bird kedvezménnyel pályázhatsz!.

2023. augusztus 15. 09:38

A Magyar Telekom 2023. második negyedéves és első féléves eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2023. második negyedévére és első félévére vonatkozó, az EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2023. augusztus 10. 10:00

Idén is csúcspontszámokkal lehetett bekerülni a Corvinusra

Továbbra is a legjobb képességű hallgatók választják a Corvinust, a legkeresettebb alapszakokhoz még a tavalyinál is magasabb pontszám volt szükséges a bejutáshoz: a csúcsot az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás alapszak jelentette 480 ponttal. 14 százalékponttal nőtt az angol nyelvű képzésre felvett magyar hallgatók létszáma, így a most induló évfolyam csaknem fele már angolul teljesíti tanulmányait. 

2023. július 27. 12:59

Az ESET jelentős fejlesztéseket hajtott végre, hogy a vállalatok a hackerek előtt járhassanak

A világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé válik az ESET PROTECT kiberbiztonsági platform új funkciója. A fejlesztés célja, hogy világszerte megoldást kínáljon a vállalatok aktuális és jövőbeli, digitális biztonsági kihívásaira.

2023. július 18. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59