Informatika a közigazgatásban, informatika a társadalomban

forrás Prim Online, 2011. október 27. 11:02

Informatika a társadalomért - rövidebben Infotér - néven szervez konferenciát az az Informatika a Társadalomért Egyesület és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége november 22-23-án a balatonfüredi Anna Grand Hotelben. Az immár második alkalommal megrendezett Infotér célja, hogy platformot biztosítson az információs társadalom építéséért felelős szervezetek, cégek számára a párbeszédhez.

A kétnapos konferencián a közigazgatás vezetői, az oktatás, a civil szféra képviselői és az IKT-szektor cégei arról folytatnak eszmecserét, miként lehet minél szélesebb körben kihasználni az informatika, a legújabb technológiák adta lehetőségeket a közigazgatásban, hozzájárulva annak hatékonyabb működtetéséhez és a digitális írástudás további elterjedéséhez. 

 

A közigazgatás fejlesztését célzó Magyary-program fontos szerepet szán az informatikának, melyet az idei Infotér konferencián is megvitatnak a résztvevők. A konferencián elhangzó előadások, kerekasztal-beszélgetések tárgyalják a jelenleg zajló törvényalkotási folyamat informatikai területeket is érintő részleteit, így egyebek mellett az elektronikus ügyintézés és az információbiztonság témaköreit is.

 

Az Infotér idei programjában kiemelt helyet kapnak az egyes ágazatokat érintő, azok hatékony működését biztosító informatikai fejlesztések.  Külön szekciók szólnak az IKT-megoldások fontosságáról az egészségügyi és szociális ágazatban, az oktatásban, a közlekedésben,  az energetikában és a vidékfejlesztésben.

 

A közigazgatás felelős szakemberei beszámolnak az EKOP és ÁROP projektek megvalósításáról, valamint a közbeszerzés, pályáztatás és elszámolás legfontosabb kérdéseiről.

 

Az idei konferencián is többszáz, közigazgatásban dolgozó szakember részvételére számítanak a szervezők, hasonlóan a tavalyihoz, amelyre öszességében 700-an voltak kíváncsiak.

 

A konferencia részletes programja: http://konferencia.infoter.eu/static/2

Kulcsszavak: IVSZ Infotér konferencia

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Java legújabb verziója!

Az Oracle bejelentette a Java 20 elérhetőségét. A világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója több ezer teljesítménybeli, stabilitási és biztonsági előrelépést kínál, köztük a platformra vonatkozókat, amelyek segítik a fejlesztőket a termelékenység javításában, valamint az innováció és a növekedés támogatásában. 

2023. március 22. 12:45

Neumann János hiánypótló életrajzi kötetét adja ki a Neumann Társaság

Neumann János a globális kihívások és az éghajlat változásával kapcsolatban évtizedekkel ezelőtt leírt gondolatai 2023-ban aktuálisabbak, mint valaha: ezért a Neumann Társaság a számítógépek működési elveit kidolgozó tudós életútját új megközelítésből feldolgozó életrajzi kötetet jelentet meg a Neumann 120 emlékév tiszteletére.

2023. március 14. 15:50

Órákon belül választ ad a bőrbetegek problémájára egy magyar fejlesztés

Átfogó tesztidőszak után élesben is elindult a bőrgyógyászat Shazamjaként is emlegetett mesterséges intelligencia alapú technológia, amellyel a saját otthonunkból diagnosztizálhatóvá válnak a bőrbetegségek. Az AIP Derm világújdonságnak számít, és digitális forradalmat indíthat el a hazai egészségügyben. A fejlesztés látványosan emeli a szolgáltatás színvonalát és egyszerűsíti a páciensek életét, egy orvos pedig akár 40 esetet is el tud látni egy óra alatt, ezzel nagyságrendeket emelve a hatékonyságon. Az Európai Unió első nyilvános digitális kórházaként aposztrofált technológia előnyeiből a magyarok profitálhatnak először, de még idén nemzetközileg is elérhetővé válik.

2023. március 4. 15:13

1 éves születésnapját ünnepli a Yettel

2022. március 1-jén három országban – Magyarországon, Bulgáriában és Szerbiában – egyszerre indult a Yettel márka, amely hazánkban a márkaismertséget tekintve már 2022 szeptemberére elérte elődjének szintjét*. A mobilhálózat az első egy év alatt több mint 370 millió gigabájt adatforgalmat szolgált ki, az ügyfelek pedig közel hatmilliárd perc hanghívást indítottak és több mint egymilliárd SMS-t küldtek. A szolgáltató – összhangban a változó ügyféligényekkel – március 2-tól új számlás tarifákat vezet be.

2023. március 1. 12:39

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08