Ingyen olasz szabadegyetem az interneten

MTI Sajtóadatbank, 2011. október 31. 11:33

Az olaszul tudók számára fantasztikus tudásbázist, ingyenes iskolai, olykor tudományos előadásokat kínál egy olasz honlap, a http://www.oilproject.org/.

 

Ha csak az olasz irodalomórákra vagyunk kíváncsiak, akkor is fantasztikus a kínálat: Dante Alighieri tercináitól Italo Calvino láthatatlan lovagjáig hatszáz órából áll az első ingyenes olasz irodalom web-tanfolyam. Nem véletlen, hiszen a program innen indult: "Az ötlet akkor született, amikor észrevettük, hogy az olasz irodalomról az interneten alig van videó" - mondta el az olasz sajtónak Marco De Rossi az Oilproject alapítója. Hozzátette, az ingyenes kurzus nem csak a leckeírásban segít. Közelebb kívánja vinni az olasz irodalmat azokhoz, akik Itália elszigeteltebb, szegényebb részén élnek, közelben levő könyvesbolt és könyvtár, egyetem nélkül, akár diákokról, akár tanulni akaró felnőttekről legyen szó.

 

"A tanulás ma már nem csak az iskolákban folyik. A diákok életében egyre gyakrabban használt eszköznek számít a web, akkor miért ne népszerűsítsük itt az irodalmat" - kérdezte Marco Belpoliti író-irodalmár, a Piero Pasolininek szentelt óra előadója.
 
 
Az irodalom mellett van informatika, nyelv, zene, tudomány, közgazdaságtan és sok egyéb is, az ismeretanyag pedig napról napra bővül. Akárki csatlakozhat újabb órát töltve fel az oilproject.org honlapjára. Azt, hogy mi kerül fel webre, a honlapot használó közösség dönti el. Kérdéseket is fel lehet tenni, és felelés vagy dolgozat előtt az Oilproject tagjai a felkészülésben is segítenek. 
 
 
 

 

 
Kulcsszavak: oktatás

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

CES 2023,2024 és a többi: innováció egész évben

Messziről indítja gondolatait amerikai tudósítónk, Laszlo Horvath, aki még nem írta ki magából az év elejei CES-élményeket, amiket a folyamatosan érkező hírlevelek is folyamatosan frissítenek. A sivatagi eső vagy a nyárson körbekínált hús mind elvezetnek a technológiához, ami a egyrészt a CES-nek központi témája, másrészt (s egyben) a környezete is. Az írás hosszú, javasoljuk olvasóinknak döljenek hátra, és élvezzék! 

2023. május 22. 22:25

A Delta az Apple termékek hivatalos rendszerintegrátora lett

A Delta Technologies Nyrt. 100%-os leányvállalata az elsők között szerzett rendszerintegrátorként AAR (Apple Authorised Reseller) minősítést. Az Apple termékek hatékonyabb hazai támogatásának érdekében a Delta Systems Kft. stratégiai megállapodást kötött az Apple termékek magyarországi hivatalos disztribútorával, az Apcom Hungary Kft-vel.  

2023. május 15. 17:03

Megjelent a Magyar Telekom 2022. évről szóló fenntarthatósági jelentése

Klímavédelmi, digitalizációs és sokszínűségi célok mentén meghatározott (2021-2030), ötödik fenntarthatósági stratégia második évét zárta a Magyar Telekom. A 2022. évi eredményekről a friss Fenntarthatósági jelentésében számol be a vállalatcsoport.

2023. május 9. 15:41

Stronger together! RSAC2023

Gyakorlatilag a Digital Media Hungaryvel egyidőben nyitotta meg a kapuit a kiberbiztonság legfontosabb nemzetközi eseménye, a szépséges San Francisco Moscone Centerében évente megrendezett RSA Conference.  

2023. április 26. 15:55

Öt árulkodó jel, hogy csalás áldozatai lettünk – mit tegyünk ezután?

Számtalan csaló jelent meg a kibertérben, akik csak arra várnak, hogy ellopják a felhasználók személyazonosságát és pénzét, akik ezt sokszor észre sem veszik. Az ő leleményességük, a mi hiszékenységünk, valamint a gyenge vállalati biztonsági megoldások együttesen teszik az online csalásokat egy több milliárd dollárt érő kihívássá. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) szerint 2021-ben az amerikai fogyasztók összesen közel 6 milliárd dolláros kárt szenvedtek el online csalások miatt, ami 70 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az ESET kiberbiztonági szakértői összegyűjtötték azokat az intő jeleket, amelyek segítenek időben felismerni az átveréseket.

2023. április 26. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39