Alkalmazás: az is lehet zeneszerző, aki még nem játszott hangszeren

forrás Prim Online, 2011. november 3. 11:10

Az Apple bejelentette, hogy valódi áttörést jelentő új zeneszerző alkalmazása, a GarageBand már iPhone- és iPod touch-felhasználók számára is elérhető. Az idei évben korábban iPad készüléken bemutatkozott GarageBand alkalmazás egy az Apple forradalmian új Multi-Touch kezelőfelületét használó eszköz, mellyel azok is könnyedén készíthetik el és vehetik fel saját zenéiket, akik még sohasem játszottak hangszeren. 

„A GarageBand óriási siker volt az iPad-felhasználók körében, és meggyőződésünk, hogy az iPhone és iPod touch készülékeken legalább ennyire közkedvelt lesz” – vélekedett Philip Schiller, az Apple globális termékmarketing-ágazatának vezető alelnöke. „Az innovatív Multi-Touch felület és a Smart Instruments funkció párosítása révén azok a felhasználók is könnyedén készíthetnek remek hangzású zeneszámokat, akik korábban egyáltalán nem tanultak zenét írni vagy nem játszottak semmilyen hangszeren.”

 

Az érintéssel játszható, kiváló hangzású hangszerek gyűjteményét kínáló GarageBand alkalmazással a kezdők is éppolyan könnyedén játszhatnak billentyűs hangszeren, gitáron, dobon vagy basszusgitáron, és vehetik fel zenéjüket, mint a tapasztalt zenészek. A Smart Instruments funkció pedig most még több egyéni akkordot kínál ahhoz, hogy a felhasználók saját gitárakkordjaikkal kísérhessék kedvenc számaikat.

 

Az elektromos gitárt az iPad, iPhone vagy iPod touch készülékhez csatlakoztatva a felhasználók klasszikus erősítők és padlóeffektusok használatával játszhatják le és vehetik fel zenéiket, a beépített mikrofonnal pedig éneket vagy más hangot is rögzíthetnek az akusztikus hangzáshoz. A GarageBand alkalmazás akár nyolc külön sáv rögzítésére és mixelésére is alkalmas. A kész dalokat a felhasználók megoszthatják ismerősökkel vagy Mac számítógépükre is átküldhetik, hogy ott tovább csiszolják a GarageBand vagy a Logic Pro segítségével.

 

Az iPad, iPhone és iPod touch készülékeken futtatható GarageBand 1.1 alkalmazás az App Store áruházban vásárolható meg 3,99 eurós áron, illetve ingyenes frissítésként érhető el a GarageBand korábbi iPad-verzióját használók számára. A GarageBand univerzális alkalmazás, mely iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S és iPod touch (3. és 4. generációs) készüléken futtatható.

Kulcsszavak: zene alkalmazás iPhone

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

A 31. alkalommal meghirdetett, 2021-22. évi Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, a díjakkal járó több mint 2,5 forint ösztöndíjat osztott ki a június 13-ai eredményhirdetésen a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség, továbbá 8 kiemelkedő innovatív középiskolai tanár 500-800 E Ft-os, 8 legeredményesebb innovatív középiskola 800-1000 E Ft-os díjban részesült. A díjazottakról és a további 27, dicséretben részesített pályázatról szóló kiadvány a következő linken nyitható meg.

2022. június 13. 17:27

A háborúhoz köthető kibertámadásokat elemzi az ESET

Az ESET közzétette az idei év első harmadára vonatkozó vírusriportját, amely bemutatja az Ukrajnában zajló, az ESET kutatói által kielemzett és elhárított, a háborúhoz köthető kibertámadásokat. Ezek közé tartozik a hírhedt Industroyer malware feltámadása, ami nagyfeszültségű elektromos állomásokat vesz célba.

2022. június 2. 20:15

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

Büszkén viselheti az SAP Hungary ezentúl a “Megbízható Munkaadó 2022/23” címet. A cég 21 másik vállalattal együtt a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara pályázatán nyerte el a lehetőséget. A díjat olyan vállalatok kaphatják meg, amelyek példaértékűen gondoskodnak dolgozóik munka- és életkörülményeiről.

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Csapatmunkában is megállják a helyüket a magyar IT-diákolimpikonok – derült ki a hétvégén véget ért Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) eredményeiből. A Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében kiválasztott két csapat tagjai (a Budapesti Fazekas Gimnázium és a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai) vettek részt a nemzetközi versenyen Bolognában, amelyen mindkét csapat bronzérmet szerzett.  

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

Amikor Steve Jobs és Steve Wozniak Kaliforniában építette a legelső Apple számítógépeket, Simonyi Endre Magyarországon épített mikroszámítógépet, a hetvenes években pedig az amerikai Homebrew Computer Clubbal (HCC) együttműködve egyengette a számítástechnika útját a vasfüggöny mögött. Érdekességekben bővelkedő életútjáról és az úttörő magyar számítógépépítőkről emlékeznek meg 2022. május 28-án, délelőtt 11 órától 15 óráig a Neumann Társaság szegedi Informatika Történeti Kiállításán, amely Simonyi hagyatékából származó informatikatörténeti műtárgyakkal egészül ki.

2022. május 16. 11:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24