Fujitsu: PC-kategória a nagyteljesítményű szerverek súlycsoportjában

forrás Prim Online, 2011. november 3. 11:19

A felső kategóriás virtualizáció piacán vezető pozícióval rendelkező amerikai ScaleMP által a Fujitsu PRIMERGY szervereire kiadott hivatalos vSMP Foundation Hardware tanúsítás alapján a Fujitsu ügyfelei PRIMERGY-alapú rendszerekből is létrehozhatnak osztott memóriájú, fürtözött rendszereket a felhő-működésre felkészített adatközpontokban. Az SMP-alapú szoftvereket kedvező árú x86-os PRIMERGY szerverekből álló fürtökön futtatva a nagyvállalatok költséget takaríthatnak meg a drágább, szállítóspecifikus rendszer használatához képest.

A Fujitsu az ázsiai és csendes-óceáni HPC (nagy teljesítményű számítástechnikai) piac vezető szereplője, több mint 1200 telepített rendszerrel. A vállalat most európai HPC üzletága erősítésére törekszik. Az európai piacon az x86-os szerverek teszik ki a szállított szervervolumen nagyobb részét. A Fujitsu arra számít, hogy a ScaleMP tanúsítás nyomán az ügyfelek nagyobb érdeklődést tanúsítanak majd a HPC alkalmazások PRIMERGY rendszereken való futtatása iránt – különös tekintettel az újonnan tanúsított PRIMERGY RX300 S6 és RX600 S6 modellekre. A tanúsítást a jövőben további PRIMERGY modellekre is kiterjesztik.

 

A ScaleMP tanúsítása garantálja, hogy a PRIMERGY fürtök maradéktalanul képesek a nagy rendszermemóriát és teljesítményt igénylő, többszálú OMP-alapú alkalmazások futtatására. Az ügyfelek számára további előny, hogy a PRIMERGY HPC fürtök a rendszer terhelésének és az igényeknek megfelelően fel- és lefelé skálázhatók, így nem kell rögzített méretű rendszerekbe tőkét lekötni és a jövőbeni bővítés is egyszerűen megvalósítható.

 

A PRIMEGY szerverek virtuális SMP-fürtbe integrálásával létrejövő nagy teljesítményű, osztott memóriájú rendszer 1024 darab nyolcmagos processzorig és 64 TB rendszermemóriáig skálázható. A fürtöket nagy sebességű InfiniBand kapcsolja fizikailag egymáshoz, ami redundanciát biztosít visszaállás (failover) esetére és lehetővé teszi a sávszélesség skálázását. A fürtön belül a hibás rendszer eltávolítása és az automatikus rendszervisszaállítás is lehetséges.

 

Az új x86-alapú HPC fürtök tovább bővítik a Fujitsu x86-os PRIMERGY szerverekre épülő HPC megoldásainak kínálatát. Segítségükkel a mérnökök és a tudósok anélkül érhetnek el forradalmi kutatási eredményeket, hogy ehhez el kellene sajátítaniuk a komplex HPC platformok telepítéséhez és üzemeltetéséhez szükséges ismerteket. A kis- és középvállalatok erősödő igényeire reagálva a Fujitsu konkrét üzleti követelményekre szabott, integrált és tanúsított „kulcsrakész” HPC megoldásokat is kínál.

Kulcsszavak: szerver klaszter Fujitsu

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05