A Canon belép a filmiparba

forrás Prim Online, 2011. november 7. 20:10

A Canon Hollywoodban mutatta be az új Cinema EOS rendszert. Az új professzionális digitális filmgyártási rendszerbe objektívek, digitális videokamerák és a digitális tükörreflexes fényképezőgépek tartoznak.

A cserélhető objektíves digitális kamerarendszer első modellje a mérföldkőnek számító EOS C300/C300 PL videokamera, amely egy Super 35 mm-es CMOS érzékelővel rendelkezik. A hét új 4K EF Cinema objektív – négy zoomobjektív és három egy fókusztávolságos modell – pedig az EOS tükörreflexes fényképezőgépekhez használható, cserélhető EF objektívek jelenlegi kínálatát egészítik ki. A Canon továbbá egy új digitális tükörreflexes fényképezőgép fejlesztését is bejelentette, amely egy 35 mm-es full-frame CMOS érzékelővel rendelkezik, és támogatja 4K felbontású videók rögzítését.

Új utakon a Cinema EOS rendszerrel
A Canon 74 éves képalkotási tapasztalatára épülő Cinema EOS rendszer teljesen új lehetőségeket teremt a vállalat számára. A Canon már számos díjat nyert a szórakoztatóiparban a 2008 novemberében bemutatott EOS 5D Mark II digitális tükörreflexes fényképezőgépével, amelyet több sikeres hollywoodi mozifilm és tévésorozat megalkotásánál is használtak.
A Canon új Cinema EOS rendszere kompatibilis a Canon nagy teljesítményű EF objektívcsaládjával, és számtalan, eddig ismeretlen kreatív lehetőséget biztosít a filmesek számára.

EOS C300/C300 PL cserélhető objektíves digitális videokamera
A Canon EOS C300/C300 PL egy teljesen új, két változatban elérhető digitális videokamera. Az EOS C300 EF típusú objektívfoglalattal rendelkezik, hogy kompatibilis legyen a Canon cserélhető EF objektíveket tartalmazó családjának aktuális tagjaival. Az EOS C300 PL pedig PL objektívfoglalattal rendelkezik, hogy használható legyen az iparági szabványnak tekinthető PL foglalatos objektívekkel. A videokamera egy Super 35 mm minőséget biztosító, 8,29 megapixeles CMOS érzékelővel rendelkezik, amely ideális a digitális kinematográfiai feladatokhoz.

4K EF Cinema objektívcsalád

A Canon Cinema EOS rendszer tagja a hét új 4K EF Cinema objektív: négy, 14,5 és 300 mm közötti fókusztartományt biztosító zoomobjektív – két darab az EF és két darab a PL típusú objektívfoglalatokhoz –, valamint három, EF típusú foglalatokhoz használható, egy fókusztávolságos modell. Mind a hét új objektív kivételes, 4K – 4096 x 2160 képpontos – optikai teljesítményt biztosít, és kompatibilisek a Super 35 mm minőséget biztosító érzékelőkkel. Ezenfelül a három, egy fókusztávolságos objektív a teljes méretű CMOS érzékelővel rendelkező fényképezőgépekhez is használható.

Új digitális tükörreflexes fényképezőgép 4K videofunkcióval (fejlesztés alatt)

A jelenleg még fejlesztés alatt álló, következő generációs digitális tükörreflexes fényképezőgép full-frame CMOS érzékelővel rendelkezik, és 24P felvételi sebességgel, Motion-JPEG tömörítéssel támogatja a 4K felbontású videók rögzítését, így kivételes képminőséget biztosít. A további részletekről, többek között a termék nevéről, pontos műszaki jellemzőiről és tervezett bemutatási dátumáról a későbbiekben dönt a vállalat.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50