Havidíjas, felhő alapú, nagyvállalati szintű IT-szolgáltatás KKV-knak

forrás Prim Online, 2011. november 8. 15:12

A NAVIGATOR Informatikai Zrt. három új, kifejezetten a kis- és középvállalkozások számára fejlesztett felhőalapú szolgáltatáscsomaggal bővítette termékpalettáját. A havidíjas informatikai szolgáltatás az interneten keresztül nyújt üzleti folyamatokat támogató irodai alkalmazásokat, levelezést és Office programokat, mindig a legfrissebb licencekkel. A NAVIGATOR új szolgáltatásaival a kis- és középvállalkozások is nagyvállalati szintű informatikai támogatáshoz juthatnak, és 3 év alatt az informatikai költségek akár 36 százalékát is megtakaríthatják.

Nagyvállalati informatika kisvállalatokra szabva
A NAVIGATOR szakemberei szerint a felhőalapú megoldások elterjedése ma már hazánkban is meghatározó trend, míg a KKV szegmensben az igazi áttörés a szélessávú mobilinternet elterjedésével, 1-2 év múlva várható. Jelenleg ugyanis a magyar vállalatok és intézmények csupán töredéke él a felhőszolgáltatások nyújtotta lehetőséggel, míg a nyugat-európai országokban már széles körben elterjedt a megoldás. Azok a kis- és középvállalkozások, amelyek az elkövetkező 1 évben költséges beruházások helyett havidíjas informatikai szolgáltatásokra fordítják forrásaikat, egyértelmű versenyelőnyhöz juthatnak. A NAVIGATOR az új szolgáltatás bevezetésével a kezdeti időszakban, 2012 végéig 1.000 új felhasználót szeretne kiszolgálni, és az első egy évben is mintegy 100 millió forintos bevételre számít, miközben az áttörés csupán 1-2 év múlva várható.

Korlátlan rugalmasság, biztonság és támogatás
A NAVIGATOR új szolgáltatása a népszerű Google Apps és a Microsoft 365 felhőalapú online alkalmazáscsomagokon túl nagyfokú biztonságot és támogatást kínál, miközben akár 2.950 forint/hó/felhasználó havidíjért a szoftverekből is mindig a legfrissebb verzió érhető el. Az alapszolgáltatás a webes táblázatkezelőn és a szövegszerkesztőn túl alkalmas fájlok tárolására, csoportmunkára, azonnali chates kommunikációra, biztonságos internetes telefonálásra és olyan kiegészítő alkalmazásokat is tartalmaz, mint a naptár vagy a videokonferencia. Szolgáltatási csomagtól függően a vállalkozások saját alkalmazásaikat – a legmagasabb szintű szolgáltatás keretében pedig a teljes informatikai rendszert – is virtualizálhatják.

Nem szükséges szervert vásárolni, licence díjakat fizetni és az üzemeltetés érdekében külön szakembert foglalkoztatni, miközben a szolgáltatás bármikor, bárhonnan és bármilyen eszközről elérhető. A NAVIGATOR a szolgáltatás keretében garantált rendelkezésre állást, magas szintű védelmet és folyamatos – akár helyszíni – támogatást biztosít a felhasználók számára. A havidíjas konstrukciónak köszönhetően az informatikai költségek csökkenthetővé és tervezhetővé válnak, a szolgáltatóval kötött szerződés pedig határozatlan idejű, így a vállalkozásoknak nem kell évekre elkötelezniük magukat. A három különböző összeállítású csomag révén a vállalatoknak akár 36 százalékkal kevesebbet kell informatikai kiadásokra fordítaniuk, amely havi szinten akár 130 ezer forint megtakarítást is jelenthet.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05