Felülvizsgálati kérelem a Magyar Telekom és a kisrészvényesek perében hozott jogerős ítélet ellen

MTI Sajtóadatbank, 2011. november 9. 08:55

A Magyar Telekom 2010. április 7-i közgyűlésének határozataival kapcsolatos perben a kisrészvényesek felülvizsgálati kérelmet terjesztettek elő a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete ellen; a társaság álláspontja szerint a felülvizsgálati kérelem alaptalan - közölte a Magyar Telekom a tőzsde honlapján.

    A Magyar Telekom ellen 2010. május 6-án két magyar kisrészvényes keresetet indított, és kérte a bíróságtól a társaság 2010. április 7-én tartott közgyűlésén hozott határozatok hatályon kívül helyezését. A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletével a keresetet elutasította, majd a Fővárosi Ítélőtábla 2011. május 31-én kihirdetett jogerős ítéletében az elsőfokú ítéletet - a társaság kérelmének megfelelően - érdemben helybenhagyta. Így a kisrészvényes felperesek keresetét elutasító ítélet jogerőre emelkedett.
    A kisrészvényesek most jogorvoslatként arra kérik a Legfelsőbb Bíróságot, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét helyezze hatályon kívül.
    A Magyar Telekom álláspontja szerint a felülvizsgálati kérelem alaptalan, és a társaság a felülvizsgálati eljárásban is mindent megtesz álláspontja érvényre juttatásának érdekében - szögezik le a közleményben.

Kulcsszavak: jog Magyar Telekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38