Hogyan legyünk karizmatikus előadók?

forrás Prim Online, 2011. november 9. 13:14

Gazdasági válság feszegeti a megszokott kereteket – a hétköznapokban és egyéni életutakban különösen. Ami tegnap még működött, ma már lehet, hogy kudarcra van ítélve. Mindenütt az emberek figyelméért és idejéért folyik a verseny. Ezért hosszú távon azok maradnak talpon, akik bizalmat tudnak kelteni maguk iránt, illetve meggyőzően kommunikálnak. Az egyén, de egy nagyobb értelemben vett közösség sikere és versenyképessége is múlik azon, hogyan tud megnyilatkozni a világ előtt. A KÜRT Akadémia „Nagy-szín-pad” előadóképzés alap tézise, hogy megfelelő felkészüléssel bárkiből karizmatikus előadó válhat.

Bár a versenyképesség egyik fontos kulcsa a hatékony kommunikáció, Magyarországon a közönség előtti beszéd legfeljebb a kínos iskolai felelések emlékét hozza fel az emberekben. „A hagyományos feleltetéssel gyakran negatív élményt adunk a gyerekeknek. Nem az a céljuk, hogy örömmel, lelkesedéssel megosszanak valamit magukból, hanem hogy túléljék, megússzák ezt a borzalmas helyzetet. Később ezt az érzést hordozzák magunkban felnőttként is.” – mondja Szerémi Péter, közismert kommunikációs tréner, a KÜRT Akadémia hamarosan induló képzésének szakmai vezetője.

A Nagy-szín-pad képzés előadói és tanárai szerint a karizmatikus előadásmód tanulható, a lámpaláz pedig leküzdhető. Az előadóknak a kommunikációs technikák mellett meg kell tanulniuk érdekfeszítően megformálni a történetüket és olyan vizuális élménnyel kiegészíteni azt, ami támogatja az üzenet átadását. Ha mindez megvan, a hallgatóság valódi élményre számíthat az előadáson. A képzés hallgatóit a KÜRT Akadémia csapata arra ösztönzi, hogy a siker érdekében kilépjenek komfortzónájukból. Ezzel olyan teljesítmény elérésére lesznek képesek, amit korábban nem gondoltak volna lehetségesnek. „Konferenciákat látogatva sokszor az az érzésem, hogy hatalmas gátat jelent, hogy a híres magyar szürkeállomány nem képes izgalmasan előadni azt a tudást, ami egyébként világszínvonalú. Az értékes gondolatok önmagukban nem elégségesek. Fontos, hogy azok torzítás mentesen meg is érkeznek a célközönséghez. Ez a kommunikáció művészete és nem mellesleg a siker záloga is.” - állítja Frankó Csuba Dea, a KÜRT Akadémia üzletfejlesztési vezetője.

A 2011. november 24-én induló Nagy-szín-pad képzés módszertana a nagyhatású TEDxDanubia konferenciákon debütált, sikerrel. A képzésen Mányai Csaba, a TEDxDanubia alapítója és kurátora a tartalom felépítésében, a gondolatok előadássá formálásában segíti az előadókat. Szerémi Péter az előadói és kommunikációs képességek fejlesztésén dolgozik. Végvári Imre az előadások vizuális megjelenésére, a gondolatok átadásának minél hatékonyabb támogatására koncentrál.

A Nagy-szín-pad képzés nyílt napján (KÜRT székház, Budaörs, 2011. november 17., csütörtök, 15 óra) az érdeklődők betekintést nyerhetnek a képzés tematikájába, megismerkedhetnek az oktatókkal és személyes élményt szerezhetnek a képzés hangulatáról.

Kulcsszavak: Kürt

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB energiatároló rendszereket gyártó, modern üzemet avatott fel Badenben

Az ABB ügyfelek, politikusok és médiaképviselők részvételével megtartott avatóünnepségen, a svájci Badenben hivatalosan is megnyitotta új üzemét, amely mobilitási alkalmazásokhoz gyárt majd energiatároló rendszereket. Az energiatároló rendszereket vasúti járművekbe, e-buszokba/trolibuszokba és elektromos hajtású tehergépkocsikba építik be. Az új létesítmény fontos beruházásnak számít a gyártás helyszínéül szolgáló Svájcban, és többletértéket kínál a hazai és a külföldi mobilitási alkalmazások számára is.  

2019. november 11. 18:55

Kiterjesztett valóság megoldással teszi gyorsabbá és pontosabbá a repülőgépek átvizsgálását az Aeroplex

Az Aeroplex of Central Europe tesztüzemben elkezdte használni az AerinX által fejlesztett, kiterjesztett valóság alapú hi-tech repülőgép átvizsgáló rendszert. A tesztüzem során az Aeroplex mérnökei valós ipari körülmények között használják majd az innovatív szoftveres megoldást repülőgépek külső felszíni átvizsgálására. Ezzel párhuzamosan az AerinX Early Adopter programot indított, melynek keretében a cég további nemzetközi repülőgépipari szereplőkkel tervezi stratégiai együttműködés elindítását.  

2019. november 11. 14:33

Az S&T elindítja az ipari digitalizációs oktatást elősegítő programját

Az S&T öt évre szóló együttműködést írt alá öt magyar egyetemmel, melynek keretében piaci áron számítva több milliárd forint értékű ipari digitalizációs szoftver adománnyal és képzéssel támogatja az intézményeket.

2019. november 11. 09:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás