Ingyenes képzés IT üzemeltetőknek – újra itt az Open Academy

forrás Prim Online, 2011. november 11. 07:28

November végén második alkalommal rendezik meg az Open Academyt, amelynek keretében ismét több száz informatikus vehet részt a BalaBit és a BME közös tréningjén.

Az IT biztonsági termékeiről ismert BalaBit IT Security és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem november 24-én tartja meg az Open Academy névre keresztelt rendezvénysorozatának következő felvonását. A rendezvényre olyan IT üzemeltetéssel foglalkozó szakembereket várnak, akik kíváncsiak az informatika aktuális trendjeire és szeretnék szaktudásukat frissen, naprakészen tartani.

Az Open Academy egy nonprofit kezdeményezés, amely a BME kutatóegyetemi programjának és a BalaBit társadalmi felelősségvállalásának zászlaja alatt jött létre azzal a céllal, hogy folyamatos és ingyenes továbbképzési lehetőséget biztosítson a már több éve végzett informatikus szakembereknek. Első alkalommal májusban került megrendezésre az esemény közel ötszáz szoftverfejlesztő részvételével, akik a mobilfejlesztés, a kódoptimalizáció, a HTML 5 és az agilis módszertan újdonságaival ismerkedhettek meg. Az akkori sikeren felbuzdulva vágtak bele a szervezők a következő rendezvény megszervezésébe, amelyen ezúttal az IT üzemeltetés témakörét járják majd körbe.

A rendezvény alapkoncepcióján ezúttal sem változtattak, így a program most is délután kezdődik és egészen este tízig tart majd, annak érdekében, hogy azok is részt vehessenek rajta, akik munkaidőben nem juthatnak el egy hasonló szakmai rendezvényre.

Helyszínül a BME Q épülete és a Simonyi Károly előadóterem szolgál majd, mely az ország egyik legmodernebb auditoriuma. A program keretében hat negyvenperces előadást hallhatnak az érdeklődők, amelyek a manapság legnépszerűbb, legfelkapottabb témákat is érintik, mint például a Windows 8, a cloud computing, vagy az IT biztonság területe. Az előadók között egyetemi oktatók és iparági szakértők egyaránt megtalálhatók. Krasznay Csaba a HP szakértője az ipari felhő infrastruktúrákról tart előadást, a BalaBittól Höltzl Péter a magas jogosultságú felhasználók kontrolljáról fog beszél, de ismét szerephez jut az egyik legismertebb security blogger Buherátor is.

A rendezvényen való részvétel mindenki számára ingyenes és nyílt, regisztrálni a www.balabit.hu/openacademy címen lehet.

Kulcsszavak: BalaBit IT BME oktatás

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Európában is kiemelkedő a hazai e-kereskedelem bővülése 2021-ben

Magyarország e-kereskedelmi piacának forgalma bővült a legnagyobb mértékben Észtország után Európában. A növekedés mintegy 29%-ot tett ki és ezzel a hazai piac meghaladta a 1200 milliárd forintos szintet. – derült ki a Future Trade Budapest konferencián.

2022. május 25. 09:47

A jelenlegi 2-3-szorosára kellene gyorsítani az épületfelújítások ütemét Európában

A klímavédelem érdekében a beruházási prioritások sürgős átgondolására és határozottabb közös fellépésre szólítja fel a Világgazdasági Fórum (WEF) napokban zajló davosi találkozóján a résztvevőket a Schneider Electric. Az energiamendzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat Fenntarthatósági Kutatóintézetének friss elemzése szerint a jelenlegi 2-3-szorosára kellene gyorsítani az épületfelújítások ütemét Európában, hogy sikerüljön elérni a Párizsi Megállapodásban megfogalmazott célokat. 

2022. május 24. 21:17

5G drónok segítségével forradalmasítja az egészségügyet a Vodafone

5G hálózathoz csatlakozott drónok szállítják az előkészített gyógyszereket a Düsseldorfi Egyetemi Kórház épületei között a hatékonyabb ellátás érdekében. Elsőként a drónok tápszert szállítanak a központi raktárból a gyermekosztályra. A jövőben mindennapossá válhat, hogy drónokra bízzák az egészségügyi transzfert, ha nehezen megközelíthető, távoli vagy veszélyes helyekre kell gyógyszereket szállítani. Az ilyen típusú repülések biztonságához kulcsfontosságú a repülési adatokat rendkívüli gyorsasággal és minimális késleltetéssel továbbító 5G hálózat.

2022. május 24. 19:40

A Széchenyi István Egyetemen elindult a Huawei több tízmillió forintos ösztöndíjprogramja

Az UNESCO Felsőoktatási Világkonferenciája alatt jelentették be Barcelonában, hogy a Huawei Technologies Hungary globális egyetemi együttműködési programjába bekerült a győri Széchenyi István Egyetem. A SEEDs ösztöndíjprogram célja a tehetséggondozás, valamint az 5G ipari felhasználásával – például a vasúti logisztika, a gyártás és a raktározás területén – kapcsolatos hallgatói kutatások támogatása. A több tízmilliós forintos ösztöndíjalap olyan hallgatói projektekre is fordítható, amelyek magában foglalják a tesztalkalmazások fejlesztését is, többek között a Huawei saját operációs rendszerére, a Harmony OS-re. 

2022. május 24. 16:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35