Megújult a Videa

forrás Prim Online, 2011. november 11. 10:03

Már látható: alapos ráncfelvarráson esett át a magyar videómegosztó. A Videa csapata várja  a felháborodott, elkeseredett és különböző szankciókat kilátásba helyező leveleket.

A Videa  vizuális megújítására kizárólag magánszemélyek jelentkezhettek, öt darab kép elküldésével: látványterv új címlapra, player-re, feltöltő oldalra, logóra, valamint faviconra. A tenderre 93 pályamű érkezett. Az Origo által delegált hét fős zsűri a látványtervek áttekinthetőségét, letisztultságát, funkcionalitását vizsgálta, valamint azt, hogy mutatnak-e progresszív megújulást, továbbépíthetők-e. Végül egyöntetűen Hidvégi Roland pályamunkája mellett döntöttek.  A 30 éves, vállalkozó kedvű és kreatív fiatalember szakmája multimédia-fejlesztő, jelenleg UI designer-ként dolgozik.

- A Videán láttam meg a pályázat felhívóját, és mivel még nem volt lehetőségem videóportált tervezni, nagy kihívást láttam ebben a feladatban. A látványterveket öt nap alatt készítettem el – árulja el a nyertes, aki fődíjként egy csúcskategóriás Apple Macbook Pro-t vehetett át.

A megújult Videán a különböző eszközök között logikai rendszerezés történt, valamint könnyen kezelhető, jól áttekinthető oldalak és funkciók születtek.
- A „rend” és az áttekinthetőség leginkább a profiloldalnál szembetűnő, ahol sikerült egy oldalra rendezni minden olyan tartalmat, eszközt, funkciót, amely a regisztrált felhasználóhoz köthető – mondja Bányai-Boris Zsolt, a Videa felelős szerkesztője. – Ettől függetlenül nincsenek illúzióink; egy nagyobb volumenű változás után „csináljátok vissza!” levelek tucatjaival számolhatunk.

A Videa csapata valóban eltűnt gombokat, funkciókat, valamint könnyeket ígér, és hogy mennyire számítanak az ilyenkor menetrendszerű, felháborodott reakciókra, arról egyperces videójuk is tanúskodik: http://videa.hu/videok/film-animacio/most-mar-mindjart-redesign-videa-videa.hu-264OWiRyJxT6xX9Z

 

Kulcsszavak: onlineszolg Videa videó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás