KKV-k jövedelemtermelő képességének erősítése adat és infokommunikációs megoldásokkal

Új Szakmai Osztály Alakult A Vállalkozások Megsegítésére

forrás Prim Online, 2011. november 14. 09:06

Az Elektronikus Adat- és Dokumentumkezelõ Szolgáltatók Szakmai Osztálya (ELADSZ) 2011.11.09-én alakult meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Gazdasági Szolgáltatások Tagozat XXVI. osztály részeként. A szakmai osztály elsõdleges célja a hazai kis- és középvállalkozások jövedelemtermelõ képességének erõsítése az adat és infokommunikációs technológiai megoldások hatékony alkalmazása révén. 

Az új szakmai osztály elnöke Taivainen Krisztián, az Elastoffice Magyarország kft ügyvezetõ igazgatója lett.
„Nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy olyan értékteremtõ szakmai munkában vállalhatunk fõszerepet, amely a hazai vállalkozások támogatását hivatott szolgálni. Meggyõzõdésünk, hogy a hazai KKV-szektor versenyképességének növekedése a vállalati munkafolyamatok teljes körû kontrollja és biztonságos mûködése révén teljesülhet igazán. A modern technológiai környezetben megvalósuló elektronikus adatkezelés alkalmazásával minden cégvezetõ páratlan versenyelõnyt kovácsolhat vállalkozása számára. Legyen szó vállalatirányítási és kontrolling vagy éppen projekt menedzsment és számviteli folyamatok menedzselésérõl. Az online dokumentum- és iratkezelés révén a vállalati dokumentumok rendszerezett, átlátható és visszakereshetõ formában állnak rendelkezésre a nap 24 órájában. A cégvezetés kezébe pedig olyan kontroll kerülhet, amely birtokában teljes rálátása nyílik a vállalaton belül zajló valamennyi munkafolyamatra” – összegezte Taivainen Krisztián.

A szervezet alapvetõ célkitûzése egy formabontó vállalatvezetési filozófia megismertetése és meghonosítása a hazai vállalati környezetben. Az ELADSZ létfontosságú feladatának tekinti a piaci szereplõk tájékoztatását és edukálását, amelynek keretein belül egy merõben új cégvezetési kultúrát sajátíthatnak el. A BKIK budapesti és országos szakmai szervezetek támogatását élvezve kívánja népszerûsíteni az elektronikus adat- és dokumentumkezelési szolgáltatások sokrétû felhasználási lehetõségeit.

„A kamara mindig is nyitott volt az új, elõremutató lehetõségek és innovációs megoldások iránt. Különösképpen azok a kezdeményezések élvezik támogatásunkat, amelyek a hazai vállalkozó közösség munkáját és eredményességét segítik elõ” – hangsúlyozta Faragó Ilona, a BKIK Gazdasági Szolgáltatások tagozatának elnöke.
Az adat és infokommunikációs technológiai megoldások számtalan példáját láthatjuk, amelyek már bizonyítottak a gyakorlatban. Az új osztály szeretné, hogy minél több cég részese legyen egy sikereses vállalatvezetési kultúrának, amelynek elsõ lépése az azt megalapozó technológia környezet. Az ELADSZ bízik benne, hogy az elektronikus adat- és dokumentumkezelés alkalmazása a kis és középvállalkozások hatékonyságának és eredményességének ugrásszerû fellendülését hozza magával. A szakmai osztály hosszú távú elképzelése egy olyan szakértõi értékteremtõ közösség kialakítása, amely a vállalkozások jövedelemteremtõ képességének növelésén túl további támogató hátteret ad.

„A szakmai munka már kezdetét vette, amelynek hangsúlyos részét képezik a kamara égisze alatt megrendezésre kerülõ különbözõ konferenciák és vállalkozói fórumok. A rendezvények elsõ állomása, egy pénzügyi, számviteli és könyvelõ szakemberek számára tartott elõadás lesz 2011. november 17-én. Az érdeklõdõk hasznos információk birtokába juthatnak az új technológiai lehetõségekrõl, a távkönyvelésrõl és az e-számlát érintõ kérdésekrõl” – hívta fel a figyelmet Faragó Ilona.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Robbanás előtt a vállalati automatizáció

Az elmúlt években csúcsra pörgött a vállalati digitalizáció: 2022-ben 1,6 billió dollárt költöttek erre világszerte, 2026-ra pedig várhatóan meg is duplázódik ez az összeg. Ahogy a cégek a gazdasági és piaci kihívások közepette a költség- és erőforrásigények csökkentésének és az üzleti folyamatok optimalizálásának útjait keresik, egyre több területen kerül előtérbe a hiperautomatizáció. Ennek köszönhetően ugyanis az eddig időigényes, több kolléga közreműködését igénylő munkafolyamatok elvégzését a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a robotikai eszközeivel automatizálhatják. 

2023. március 22. 18:40

AI megoldás segítheti a vállalatokat dekarbonizációs céljaik megvalósításában

Egyre ambiciózusabb szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célokat fogalmaznak meg a vállalatok, azonban ahhoz, hogy érdemi lépéseket tegyenek a nettó zéró kibocsátás felé, precíz adatszolgáltatásra van szükségük: a mesterséges intelligencián alapuló megoldások már erre is megoldást nyújthatnak.  

2023. március 22. 10:04

Személyre szabott diagnosztika és hatékonyabb kezelések okoseszközökkel

Az okoseszközök és felhőalapú rendszerek egyre több iparágban jelentenek innovációt és az egészségügyi ellátásban, orvosdiagnosztikában is valódi áttörést hozhatnak. A hazai egészségügyben elsőként jelent meg az a technológia, amellyel az orvosok hozzáférhetnek a betegek által rögzített vércukorszint adatokhoz, ami sokkal hatékonyabb módon teszi lehetővé a személyre szabott terápiák felállítását. 

2023. március 21. 21:24

Changing reality – az útkeresésre, újratervezésre fókuszálnak a SMART 2023 konferencia előadói

Napjaink egyik legnagyobb kihívása elengedni a megszokott, jól ismert mintákat, berögződéseket, és új utakat, nézőpontokat keresni helyettük. A 2023. április 26-án a budapesti Akváriumban megrendezésre kerülő SMART 2023 konferencia előadói is ezt a témát járják körül Nancy Rademaker, az ügyfélközpontú innováció nemzetközi hírű előadójának keynote beszédét követően. Az IVSZ népszerű B2B üzleti eseményén szó esik majd arról, milyen hatással lesz a Metaverzum, az MI-technológiák és a decentralizált gazdaság az egyes szektorok jövőjére. Az előadók arra is választ keresnek, hogy miként lehet fenntartható világot alkotni egy alapvetően fenntarthatatlan környezetben, illetve hogyan változik meg a gazdaság és az üzlet a valós és a virtuális világ határának elmosódása nyomán.

2023. március 21. 20:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48