KKV-k jövedelemtermelő képességének erősítése adat és infokommunikációs megoldásokkal

Új Szakmai Osztály Alakult A Vállalkozások Megsegítésére

forrás Prim Online, 2011. november 14. 09:06

Az Elektronikus Adat- és Dokumentumkezelõ Szolgáltatók Szakmai Osztálya (ELADSZ) 2011.11.09-én alakult meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Gazdasági Szolgáltatások Tagozat XXVI. osztály részeként. A szakmai osztály elsõdleges célja a hazai kis- és középvállalkozások jövedelemtermelõ képességének erõsítése az adat és infokommunikációs technológiai megoldások hatékony alkalmazása révén. 

Az új szakmai osztály elnöke Taivainen Krisztián, az Elastoffice Magyarország kft ügyvezetõ igazgatója lett.
„Nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy olyan értékteremtõ szakmai munkában vállalhatunk fõszerepet, amely a hazai vállalkozások támogatását hivatott szolgálni. Meggyõzõdésünk, hogy a hazai KKV-szektor versenyképességének növekedése a vállalati munkafolyamatok teljes körû kontrollja és biztonságos mûködése révén teljesülhet igazán. A modern technológiai környezetben megvalósuló elektronikus adatkezelés alkalmazásával minden cégvezetõ páratlan versenyelõnyt kovácsolhat vállalkozása számára. Legyen szó vállalatirányítási és kontrolling vagy éppen projekt menedzsment és számviteli folyamatok menedzselésérõl. Az online dokumentum- és iratkezelés révén a vállalati dokumentumok rendszerezett, átlátható és visszakereshetõ formában állnak rendelkezésre a nap 24 órájában. A cégvezetés kezébe pedig olyan kontroll kerülhet, amely birtokában teljes rálátása nyílik a vállalaton belül zajló valamennyi munkafolyamatra” – összegezte Taivainen Krisztián.

A szervezet alapvetõ célkitûzése egy formabontó vállalatvezetési filozófia megismertetése és meghonosítása a hazai vállalati környezetben. Az ELADSZ létfontosságú feladatának tekinti a piaci szereplõk tájékoztatását és edukálását, amelynek keretein belül egy merõben új cégvezetési kultúrát sajátíthatnak el. A BKIK budapesti és országos szakmai szervezetek támogatását élvezve kívánja népszerûsíteni az elektronikus adat- és dokumentumkezelési szolgáltatások sokrétû felhasználási lehetõségeit.

„A kamara mindig is nyitott volt az új, elõremutató lehetõségek és innovációs megoldások iránt. Különösképpen azok a kezdeményezések élvezik támogatásunkat, amelyek a hazai vállalkozó közösség munkáját és eredményességét segítik elõ” – hangsúlyozta Faragó Ilona, a BKIK Gazdasági Szolgáltatások tagozatának elnöke.
Az adat és infokommunikációs technológiai megoldások számtalan példáját láthatjuk, amelyek már bizonyítottak a gyakorlatban. Az új osztály szeretné, hogy minél több cég részese legyen egy sikereses vállalatvezetési kultúrának, amelynek elsõ lépése az azt megalapozó technológia környezet. Az ELADSZ bízik benne, hogy az elektronikus adat- és dokumentumkezelés alkalmazása a kis és középvállalkozások hatékonyságának és eredményességének ugrásszerû fellendülését hozza magával. A szakmai osztály hosszú távú elképzelése egy olyan szakértõi értékteremtõ közösség kialakítása, amely a vállalkozások jövedelemteremtõ képességének növelésén túl további támogató hátteret ad.

„A szakmai munka már kezdetét vette, amelynek hangsúlyos részét képezik a kamara égisze alatt megrendezésre kerülõ különbözõ konferenciák és vállalkozói fórumok. A rendezvények elsõ állomása, egy pénzügyi, számviteli és könyvelõ szakemberek számára tartott elõadás lesz 2011. november 17-én. Az érdeklõdõk hasznos információk birtokába juthatnak az új technológiai lehetõségekrõl, a távkönyvelésrõl és az e-számlát érintõ kérdésekrõl” – hívta fel a figyelmet Faragó Ilona.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05