Vodafone: megosztható mobil internet, nyomon követhető adatforgalom, új adatcsomagok

forrás Prim Online, 2011. november 15. 14:15

November 15-től a Vodafone számos új internet csomagot vezet be, amelyek nemcsak az adatforgalom mennyisége és a havidíj, hanem a maximális letöltési sebesség tekintetében is eltérnek egymástól. A cég ügyfelei a megújult csomagok keretein belül folyamatosan nyomon követhetik, hogy mennyi adatot forgalmaztak és mennyi van még hátra a díjcsomagban, valamint azok számára is van már kényelmes megoldás, akik egyszerre több készüléken, de csak egy internet-előfizetéssel szeretnék elérni a világhálót. 

Az USB-modemet használók három új csomag közül választhatnak. A MobilNet 7 az alkalmilag netezőknek, a Mobilnet 14 a haladóknak, míg a Mobilnet 21 a sokat a világhálón lógóknak kínál megoldást. A csomagok mindegyikéhez 1 forintért vásárolható USB-modem. Az adatforgalmi limit elérése után nincs automatikus túlhasználati díj, csupán a kapcsolat sebessége mérséklődik. A felhasználók rugalmasan alakíthatják internetezési szokásaikat, hiszen akik ezután is a maximális sebességgel szeretnének internetezni, bármikor úgy dönthetnek, hogy egyszeri díjért cserébe az adott hónapban megemelik adatkorlátjukat: 700 forint ellenében 500 MB-tal, 1000 forintért pedig 1 GB-tal.

 

A táblagépek tulajdonosai számára hasonló kondíciók mellett, némileg eltérő áron, ugyancsak három alapcsomag jelent meg a cég kínálatában. Az új Netbook MobilNet és Tablet MobilNet tarifacsomagok mindegyikével dupla adatmennyiség érhető el 2012. január 31-ig, mely előzetes regisztráció nélkül és automatikusan igénybe vehető az ezen tarifacsomagokat használóknak. Netbook/Tablet MobilNet 7 csomaggal 2+2 vagyis 4 GB, 14-es csomaggal 4+4 vagyis 8 GB, 21-es csomaggal 6+6, tehát 12 GB adatmennyiséget ad automatikusan a Vodafone január végéig. A Netbook MobilNet csomagok mindegyike tartalmazza 12 hónapig díjmentesen a Vodafone PC Security szolgáltatását, mely több egy átlagos vírusirtónál - azon felül tűzfal, böngészővédelem, spam- és adathalászat szűrő, tartalomszűrő, pop-up blokkoló is egyben, továbbá a Szülői felügyelet funkció segítségével külön jelszóval tehetők elérhetetlenné gyermekek és tinédzserek számára a felnőtt tartalmak, illetve a böngészés időtartama is korlátozható.

 

Az okostelefon-felhasználók száma és aránya is folyamatosan nő a Vodafone előfizetői között. Ők, ha készüléküket maximálisan ki szeretnék használni, a kedvező áru Zsebnet tarifák közül válogathatnak, amelyek már kevesebb, mint havi 800 forinttól nyújtanak rendszeres internetezési lehetőséget. Azok pedig, akik nem szeretnék elkötelezni magukat, 150 forintért vásárolhatnak 24 órás internetezést lehetővé tevő Napijegyet, amelynek adatforgalmi limitje 10 MB, és már naponta többször is megrendelhető.

 

A Vodafone november 15-től egy új, interaktív szolgáltatást vezet be, amellyel új csomagjaihoz az USB modem és az okostelefon felhasználók mostantól valós időben nyomon követhetik a netinfo.vodafone.hu oldal segítségével, hogy mennyi adatot forgalmaztak, milyen messze vannak még a csomagban foglalt adatforgalmi limit elérésétől. Emellett igény szerint adatkeretük bővítéséhez kiegészítő adatopciókat is vásárolhatnak kedvezményes áron, hogy ismét a Vodafone-tól megszokott villámgyors módon internetezhessenek.

 

Az új szolgáltatás egyelőre csak az új MobilNet és ZsebNet díjcsomagok esetén érhető el, de hamarosan a korábban vásárolt internetcsomagok és a Netbook és Tablet tarifákkal rendelkezők is élvezhetik a Netinfo előnyeit.

 

A fenti kedvezményeken túl a Vodafone egy rendkívül ügyfélbarát konstrukcióval is meglepi vásárlóit: a Matrix 2 vagy annál magasabb havidíjú Matrix okostelefon-tarifát választó új előfizetők további internetes eszközökön is tudják használni a Matrix csomagban foglalt adatmennyiséget. Ezért mindössze annyit kell tenniük, hogy havi 990 forintért igényelnek újabb SIM kártyát – maximum két darabot –, így egyetlen mobiltelefonos előfizetéssel akár három eszközön, például egy okostelefonon, egy USB-modemen és egy táblagépen is használható a Matrix előfizetésben foglalt adatforgalom.

Kulcsszavak: tarifa Vodafone-hu mobil

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

Meghosszabbított nevezési határidővel 2021. november 8. éjfélig várják a jelentkezésedet az online szakma legrangosabb díjára, az idén 20 éves ’Az Év Honlapja’ pályázatra! A legjobb honlapokat, applikációkat, rendezvény oldalakat, blockchain, digitális marketing- és technológiai megoldásokat 28 kategóriában várja a szakmai zsűri, november 8-án éjfélig. Itt a legjobb lehetőség, hogy megmérettesd Magad a digitális világban!

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

Több új, Magyarországon is elérhető környezetbarát keresési funkciót jelentett be a tegnapi napon a Google vezérigazgatója. 

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

A Google a Search On konferencián jelentette be, hogy újratervezte keresőszolgáltatását, amely mostantól intuitív módon segíti új témák felfedezését a MUM algoritmus segítségével.

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

A magyar piacon  végzett átfogó kutatás alapján a Vodafone Magyarország új vezetékes szolgáltatásportfólióval várja új és meglévő ügyfeleit. A különböző internetezési és tartalomfogyasztási szokásokhoz igazodva a szolgáltató a megújult portfólió által korszerűbb, átláthatóbb és szélesebb körben képes kiszolgálni az ügyféligényeket. 

2021. szeptember 29. 11:20

Tapasztalja meg a legendás játékot

A világ egyik vezető játékmonitor1 és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC nemrég egy teljesen új termékkategóriát vezetett be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: az AGON PRO-t. Most két további, kivételes specifikációjú modellel bővül a kínálat: a HDR400 támogatással rendelkező 31,5 hüvelykes (80 cm) AG324UX modellel (4K @ 144 Hz) és a 27 hüvelykes (68,6 cm) AG274FZ (FHD @ 260 Hz) modellel. Az erőteljes, élénk színek érdekében mindkét modell IPS panellel rendelkezik és az extra sima, szellemképektől mentes megjelenítésért 1 ms GtG válaszidőt kínál.

2021. szeptember 20. 18:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59