Ízek-borok hagyományosan, infók digitálisan

Szabó Hédy, 2011. november 17. 12:31

Nagyüzem lesz a hétvégén a Hungexpo vásárterületén. Pénteken négy kiállítás nyílik egy időben, „Ízek és Borok” az ínyenceknek, „HÓ-SHOW” a téli sportok szerelmeseinek, Terepzóna az off-road lovagoknak és „Spa&Wellness” azoknak, akik egy kellemesen fűtött környezetben, langyos víz csobogása mellett szeretnék átvészelni a zordabb évszakokat. Az Ízek és borok rendezvénynek az informatikai vetülete az, hogy a standokon lévő QR-kódokat beszkennelve a telefonunkban vihetjük haza az információs anyagokat.

Egész estékre szóló programokkal, nemzetek konyháinak különleges ételeivel, és az ünnepek előtti kitűnő ital bevásárlási lehetőséggel kecsegtet az Izek és Borok kiállítás, amit maga a borkirálynő, Mihalovics Dóra nyit meg november 18-án, pénteken. Több mint hatvan termelő boraiból és pálinkáiból lehet vásárolni, miközben 25 étterem konyhájának finomságaiból kóstolgathatunk. A „kenyér” mellé „cirkusz” is lesz: a színpadon a Budapest Bár, a Latin Duo, a Besodrom, a Group’N’Swing koncertje, és mellettük stand up komédiások, néptánc csoportok szórakoztatják az érdeklődőket.

 

A kiállításra több mint hatvan borászat hozza el borait, ami több száz féle ital bemutatását jelenti. A vásáron borkóstolás, és szakértő bemutatás segít kiválasztani az ünnepi menükhöz illő fajtákat. Aki okostelefonnal a zsebében megy ki a vásárterületre, mindenképpen töltse le a DIAS QR kód leolvasó alkalmazást. A fesztiválon minden kiállító rendelkezni fog egy egyedi QR kóddal, így akár az összes cég promóciós anyagát, hirdetését, prospektusát egy okostelefonban hazavihetjük, megkímélve az erdőket és magunkat is a rengeteg papír cipelésétől. A kiállítás végeztével a DIAS a rendezvényen beolvasott anyagokat eltárolja, s ha a tartalmakat a cégek a későbbiekben folyamatosan frissítik, a kedvenc márkáinkról vagy a legfrissebb akciókról folyamatosan értesülhetünk.

 

A gasztrofesztivál mellett a HÓ-SHOW-n a BigAirBag, azaz egy hatalmas légpárna a szenzáció, amelyre a legvadabb akrobata ugrások után is balesetmentesen lehet érkezni. A TEREPZONA az autósportok kedvelőinek nyújt teszt lehetőségeket és látványos bemutatókat.

 

A HUNGEXPO-n a téli szabadidős együttes a szokásos módon naponta 10-18-ig, míg az Ízek és Borok déltől este tízig, vasárnap déltől este nyolcig tart majd nyitva a november 18-ai hét végén.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Milyen hatása lehet egy második hullámnak?

A koronavírus úgy tűnik, hogy a világ véget nem érő története. Amint a vírus első hullámai elapadnak, és az országokat a gazdasági fellendülés iránti optimizmus érzete hatja át, akkor jön a második hullám fenyegetése. Számos gazdaságot átfogóan súlyosan érintettek, és most az országoknak vissza kell állniuk és folytatniuk kell a harcot, a megfelelő harcot a halálos járvány ellen. Bár a világ kétségbeesetten ragaszkodik ahhoz az elképzeléshez, hogy hamarosan kifejlesztenek egy oltóanyagot, a valóság az, hogy még mindig nem áll rendelkezésre a kívánt oltóanyag, és több helyen a második hullám gyors erőre kap. Tehát az igazi kérdés az, hogy mely országokat érinti a legrosszabbul, és hogyan fogja Európa kezelni ezeket a második hullámokat a gazdasági egyensúly fenntartása érdekében?

2020. október 20. 17:17

30 éve indult a mobilforradalom Magyarországon

1990-ben indult itthon az első magyar kereskedelmi mobilszolgáltatás, azaz 30 éve mobilozunk Magyarországon. Három évtizeddel később az ügyfelek gyorsan bővülő adatigénye, valamint a mobilhálózathoz kapcsolódó eszközök számának növekedése határozza meg a mobilpiacot. Tavasszal éppen ezért az ötödik generációs mobiltechnológiát is útjára indította a Telekom. A gigabites sebességű 5G szolgáltatás mára 23 településen érhető el részlegesen* az ügyfelek számára. 

2020. október 15. 13:28

Kihirdették az Év Webshopja 2020 verseny győzteseit

Immár negyedik alkalommal hirdették ki az Év Webshopja verseny győzteseit. A hazai webáruházakat szigorú szakmai szempontok alapján bírálta a zsűri, az értékeléshez egy erre a célra fejlesztett algoritmust is használtak. A közel 500 nevező között a „kicsik” és a „nagyok” is egyenlő eséllyel indultak az Év Webshopja 2020 címért.

2020. október 12. 10:06

Győrben adták át Európa legnagyobb, tetőn kialakított napelemparkját

Napenergia a legmagasabb szintről: az Audi Hungaria és az E.ON Hungária Csoport közös projektjének keretében az Audi Hungaria két logisztikai központjának összesen 160 000 négyzetméteres tetőfelületén alakították ki Európa legnagyobb, tetőre épített napelemparkját. A 12 megawatt csúcsteljesítményű napelemparkot a mai napon helyezte szimbolikusan üzembe Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Peter Kössler, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja, Dr. Karsten Wildberger, az E.ON SE operatív igazgatója, Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója és Prof. Dr. Dézsi Csaba, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.

2020. október 10. 12:18

Újabb befektetéssel erősít a BitNinja

2,5 millió dolláros befektetési kört zárt a BitNinja, a tőkeemelés vezető befektetője a scale-up társaságok finanszírozására specializálódott Lead Ventures. Az amerikai bejegyzésű, debreceni központú BitNinja szervervédelmi megoldásaival kíván jelentős szereplővé válni a globális kiberbiztonsági piacon.

2020. október 5. 14:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás