Ízek-borok hagyományosan, infók digitálisan

Szabó Hédy, 2011. november 17. 12:31

Nagyüzem lesz a hétvégén a Hungexpo vásárterületén. Pénteken négy kiállítás nyílik egy időben, „Ízek és Borok” az ínyenceknek, „HÓ-SHOW” a téli sportok szerelmeseinek, Terepzóna az off-road lovagoknak és „Spa&Wellness” azoknak, akik egy kellemesen fűtött környezetben, langyos víz csobogása mellett szeretnék átvészelni a zordabb évszakokat. Az Ízek és borok rendezvénynek az informatikai vetülete az, hogy a standokon lévő QR-kódokat beszkennelve a telefonunkban vihetjük haza az információs anyagokat.

Egész estékre szóló programokkal, nemzetek konyháinak különleges ételeivel, és az ünnepek előtti kitűnő ital bevásárlási lehetőséggel kecsegtet az Izek és Borok kiállítás, amit maga a borkirálynő, Mihalovics Dóra nyit meg november 18-án, pénteken. Több mint hatvan termelő boraiból és pálinkáiból lehet vásárolni, miközben 25 étterem konyhájának finomságaiból kóstolgathatunk. A „kenyér” mellé „cirkusz” is lesz: a színpadon a Budapest Bár, a Latin Duo, a Besodrom, a Group’N’Swing koncertje, és mellettük stand up komédiások, néptánc csoportok szórakoztatják az érdeklődőket.

 

A kiállításra több mint hatvan borászat hozza el borait, ami több száz féle ital bemutatását jelenti. A vásáron borkóstolás, és szakértő bemutatás segít kiválasztani az ünnepi menükhöz illő fajtákat. Aki okostelefonnal a zsebében megy ki a vásárterületre, mindenképpen töltse le a DIAS QR kód leolvasó alkalmazást. A fesztiválon minden kiállító rendelkezni fog egy egyedi QR kóddal, így akár az összes cég promóciós anyagát, hirdetését, prospektusát egy okostelefonban hazavihetjük, megkímélve az erdőket és magunkat is a rengeteg papír cipelésétől. A kiállítás végeztével a DIAS a rendezvényen beolvasott anyagokat eltárolja, s ha a tartalmakat a cégek a későbbiekben folyamatosan frissítik, a kedvenc márkáinkról vagy a legfrissebb akciókról folyamatosan értesülhetünk.

 

A gasztrofesztivál mellett a HÓ-SHOW-n a BigAirBag, azaz egy hatalmas légpárna a szenzáció, amelyre a legvadabb akrobata ugrások után is balesetmentesen lehet érkezni. A TEREPZONA az autósportok kedvelőinek nyújt teszt lehetőségeket és látványos bemutatókat.

 

A HUNGEXPO-n a téli szabadidős együttes a szokásos módon naponta 10-18-ig, míg az Ízek és Borok déltől este tízig, vasárnap déltől este nyolcig tart majd nyitva a november 18-ai hét végén.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Változás a Magyar Telekom felsővezetésében

Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere 2024. január 1-től a T-Systems International-nél folytatja karrierjét Chief HR Officerként. Új feladatkörében a világ 20 országában jelen lévő 28.000 fős T-Systems International felsővezetésének tagjaként a HR vezetői feladatokat fogja ellátni. Ezért Friedl Zsuzsanna 2024. január 1-jével távozik a Magyar Telekomnál betöltött pozíciójából.

2023. szeptember 20. 14:05

Történelmet írtak a magyar informatikusok a szakmák Európa-bajnokságán

Egészen elképesztő sikert értek el webfejlesztő és informatikai rendszerüzemeltető versenyzőink Gdanskban, a vasárnap véget ért EuroSkills 2023 versenyen. A szakmák Európa-bajnokságaként számontartott versenyen Hidvégi János webfejlesztő, valamint a Bandúr Tamás – Koncsik Zsolt összeállítású rendszerüzemeltető csapat is aranyérmet szerzett. Utóbbi két fiatal a legeredményesebb versenyzőnek járó „Jos de Goey Best of Europe” díjat is kiérdemelte.

2023. szeptember 13. 12:55

Ők lettek az év informatikai vezetői

Idén is az Infogolfon adták át a Vezető Informatikusok Szövetség (VISZ) hagyományos szakmai díjait. Egy a szervezet elnöksége által felkért független zsűri javaslata alapján a VISZ minden év-ben az Év Informatikai Vezetője díjjal ismeri el annak a szakembernek a munkáját, aki szakmai-ságával, innovatív gondolkodásával például szolgálhat kollégái számára. 

2023. augusztus 31. 20:00

Két ezüstérmet is szerzett a magyar csapat a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián

A németországi Magdeburgban rendezett informatikai versenyen a közép-európai régió és a vendégországok mintegy ötven diákja mérte össze tudását, a négytagú magyar diákdelegáció tagjai közül ketten ezüstéremmel tértek haza. A CEOI-n induló magyar középiskolások néhány nap múlva az idén Szegeden megrendezett világversenyen, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI) is megmérettetik magukat.

2023. augusztus 21. 11:31

Rejtett kincsek, a magyar utazók számára! IPW 2023

Amerika minden évben megrendezi a maga utazási kiállítását, amiről be lehet számolni úgy is, mint egy konferenciáról, kiállításról, és úgy is, hogy maga a rendezvény tárgya, az utazás legyen a cikk témája. Amerikai tudósítónk az utóbbit választotta, az IPW 2023 csak ürügy nála arra, hogy megossza gondolatait az utazásról, s egyben kedvet is ébresszen a következő kirándulásunkhoz.

2023. augusztus 12. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59