Betekintés a felhőalapú IT jövőjébe

forrás Prim Online, 2011. november 22. 12:17

Éves ügyfélrendezvényén, a Fujitsu Fórumon a Fujitsu jövőképe, főbb termékei és szolgáltatásai bemutatásával nyújtott segítséget ügyfeleinek a jövő üzleti szükségleteit kielégítő, rugalmas IT-infrastruktúra kialakításához. A Fujitsu zökkenőmentes átállást kínál a vállalatoknak napjaink helyszíni IT-megoldásairól a jövő felhő-alapú számítástechnikájára.

A Fujitsu ügyfeleinek IT-környezetét átformáló, kiterjedt és sokrétű szakértelmét bizonyítva komplett megoldáskínálattal lépett a nagyközönség elé. A bejelentések között sokféle téma szerepelt: a felhőalapú alkalmazások új piacterének elindításától az áttörő jelentőségű adatelemző technológiáig, amely támogatja a Big Data felhasználását a valós idejű döntéshozatalban.

A Fujitsu Fórum kitűnő lehetőség a kis- és középvállalati igényekre tervezett megoldásokkal való ismerkedésre. Ezekkel a termékekkel és szolgáltatásokkal a KKV-k fel tudják pörgetni üzletmenetüket. Egyidejűleg fokozhatják IT-rendszereik reagáló készségét és csökkenthetik TCO-jukat, mérsékelve ezzel az új technológia bevezetésének kockázatát.

A Fujitsu Fórum főbb bejelentései:

·    A mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatokat kiszolgáló Fujitsu Business Solutions Store a felhőalapú üzleti alkalmazások és üzleti folyamatok piactere. A Fujitsu és partnerei által kínált megoldások között Fujitsu CRM felhőszolgáltatások is szerepelnek. A piactér hasznos megoldást kínál azoknak a partnereknek, akik szoftvereiket „szolgáltatásként” kívánják értékesíteni az ügyfeleknek. Az egyszerű felületen néhány napon belül felkészíthetik alkalmazásaikat a számítási felhő és a Business Solutions Store támogatására.

·    A világ első, SAP AG által tanúsított több node-os környezeteinek egyike az SAP HANA™ platform futtatására. Felhasználói óriási adattömeg elemzésével azonosíthatják az új trendeket és reagálhatnak valós időben a piaci viszonyok változására. A megoldás rendkívüli mennyiségű tranzakciós üzleti adatot képes valós időben kinyerni és elemezni. Magas rendelkezésre állási szintű, skálázható adatintegritást biztosító platform.

·    Dinamikus Infrastruktúra-blokkok (DI-blokkok): felhasználásukkal a vállalatok modulárisan, több ütemben konszolidálhatják és formálhatják át adatközpontjaikat. Mindenkor garantálják az IT rendelkezésre állását a változó üzleti igények kiszolgálására és előkészítik a környezetet helyszíni privátfelhő-infrastruktúra kialakításához.

·    SAP megoldásokhoz készült FlexFrame Compact: segítségével a közepes méretű szervezetek is javíthatják SAP® alkalmazásaik üzleti teljesítményét és rendelkezésre állását. Az új FlexFrame Compact a világszerte több mint 250 nagyvállalatnál a komplett SAP-megoldáskörnyezet (szerverek, virtuális gépek, tárolók és hálózatok) optimalizálására és TCO-jának csökkentésére használt, teljes körűen virtualizált nagyvállalati infrastruktúra belépő szintű verziója.

·    A VDI (Virtual Desktop Infrastructure) alkalmazások futtatására ideális Android Slate PC technikai demója. A vállalati adatok elérését az irodán kívülről is biztosító írótábla PC biztonságos, védett hozzáférést nyújt az üzleti alkalmazásokat futtató személyi virtuális géphez anélkül, hogy a kényes adatokat kimozdítaná a biztonságos vállalati tűzfal védelméből. A rendszer koncepciója jól érzékelteti, miként használja a Fujitsu a felhőt a hálózati hozzáférési eszközök világában zajló stratégiaváltás támogatására. A vízálló írótábla új dimenzióba helyezi a céges adatok védelmét.

Kulcsszavak: felhő alapú IT Fujitsu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38