Ericsson: Szöul a legintelligensebb város

MTI Sajtóadatbank, 2011. november 24. 08:04

Az intelligens  városokat soroló toplista élén Szöul áll, majd Szingapúr és Stockholm következik azért, mert az Ericsson és az Arthur D. Little felmérése alapján ezek a települések az infokommunikációs (ikt) előnyöket az egész társadalomra kiterjesztik.

    A közlemény szerint a listára azok a városok kerülhettek fel, amelyek hatékonyan fordítják lakóik hasznára az infokommunikációs technológiákat. Magyar város nincs a 25-ös listán.
    Az első 10 város között van még London, New York, Párizs, Los Angeles, Tokió, Sanghaj és Peking.
    A közlemény szerint az olyan ikt-alapú alkalmazások, mint például az e-kormányzat és az intelligens közlekedés javíthat az emberek életén, segítve őket a városi környezetben általános problémák leküzdésében.   
    A három legjobban szereplő város több társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi célkitűzést teljesített sikeresen az ikt területén megvalósított kiterjedt beruházásokkal. Szingapúr például erőteljes innovációs tevékenységet folytat az e-egészségügy területén, és úttörő megoldásokkal rendelkezik a forgalmi torlódások kezelésében. Szöul, csúcstechnológiájú kezdeményezéseivel, a környezetvédelemben igyekszik kihasználni az ikt lehetőségeit.
    A tanulmány azt is megmutatja, hogy a BRIC-csoport - Brazília, Oroszország, India és Kína - több városa, például Sao Paulo és Delhi is ígéretes programokat indított a társadalmi-gazdasági szakadékok megszűntetésére. Közülük Sao Paulo korábban több nemzeti és nemzetközi díjat kapott az e-felzárkóztatási programokért.
    Itt az innovatív ikt megoldásra jó példa az Eko projekt, amely lehetővé teszi alacsony értékhatárú pénzügyi tranzakciók végrehajtását mobiltelefonok használatával vagy kiskereskedelmi kirendeltségeken keresztül. Az Eko projekt több mint 1,3 millió ügyfelet szolgál ki, eddig 500 millió dollár értékben bonyolítottak le rajta keresztül mikroletéti, kifizetési és átutalási tranzakciókat.
    A közlemény szerint a sikeres városok vonzzák az ötleteket, a tőkét és a képzett szakembereket. Ám az ilyen pozitív vonzerőhöz folyamatos fejlődés szükséges, gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi téren egyaránt.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01